Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Soutěž Marie Kodovské

13. 02. 2011
3
15
2587
Autor
MAJKL65

 

Rýmařovský horizont a Středisko volného času

vyhlašují

Literární a výtvarnou soutěž Marie Kodovské 2011

 

v kategoriích:   poezie

                                                                           próza

ilustrace

 

Na počátku tohoto roku nastal čas pro nový ročník literární a výtvarné soutěže, kterou na paměť naivní malířky a básnířky Marie Kodovské vyhlašuje čtrnáctideník Rýmařovský horizont společně se SVČ Rýmařov už počtvrté.

Jako v předchozích ročnících – nultém 2004, prvním 2006 a druhém 2008 – mohou amatérští básníci, prozaici a výtvarníci zasílat na e-mailovou adresu redakce rymhor@seznam.cz nebo na poštovní adresu Rýmařovský horizont, Středisko volného času, Okružní 10, 795 01 Rýmařov, své dosud nepublikované příspěvky – básně, povídky a fejetony, kresby a fotografie, z nichž budeme během roku vybírat ty nejzajímavější k otištění na stránkách našeho periodika. Zasláním příspěvku do soutěže autoři automaticky vyjadřují souhlas s jeho případnou gramatickou úpravou a zveřejněním. Nutnou podmínkou je opatření každého příspěvku jménem autora a kontaktem.

V kategorii poezie přijímáme básně a básnické cykly v rozsahu max. 10 stran, v prozaické kategorii texty v rozsahu max. 2 stran, v kategorii ilustrace přijímáme černobílé kresby, koláže a fotografie (barevné pouze s vědomím autorů, že se jejich charakter černobílou reprodukcí změní). Věková ani další omezení se nekladou. Nečitelné rukopisné texty a jinde publikované práce budou ze soutěže vyřazeny.

Soutěž bude otevřena do září tohoto roku, během října budou zaslané práce vyhodnoceny. Vítězové všech tří kategorií budou vyhlášeni při literárním večeru na konci tohoto roku.

Zdenka Přikrylová, Rýmařovský horizont


15 názorů

Neza-jímá: Moje řeč! Jen bych uvítala nějaké téma (leč k volnému zpracování)...

Neza-jímá
16. 02. 2011
Dát tip
Také nad tím popřemýšlím, pokud bude dostatek času, určitě zkusím něco vyplodit. =)

Edvin1
15. 02. 2011
Dát tip
Tahle soutěž náhodou patří k těm nemnohým, ve kterých se organizátoři snaži vítěze příjemně odměnit, i když na odměny mají stejně málo peněz jako každý. Mimo knih, hezkých kalendářů, CD, triček a jiných suvenýrů bylo v posledním ročníku (2008) odměnou pro vítěze prozaické části uveřejnění jeho povídky v HOSTu. A to už je něco, co by snad každý Písmák chtěl. BTW, to uvěřejnění nebylo v zadání soutěže uvedeno, bylo tedy milým překvapením. Já se zúčastním.

fuuuj! zeleny haiku!!!! ;-DDDD

Metta
14. 02. 2011
Dát tip
nektery maj jeste hajku zelený

tak 22 centimetru pry

Rampoušek
14. 02. 2011
Dát tip
jaký má básník nejdelší haiku?

moje soutez bude ale o basnika s nejdelsim haiku

asi taky vyhlasim soutez.

BigBivoj
13. 02. 2011
Dát tip
tangomeg: ta už dávno přeci psala o rádiu... ale tady o čtení v rozhlase není ani čárka :)

Falinor
13. 02. 2011
Dát tip
T_O36: to by pak ale byla soutěž v největším radioaktivním ozáření, ne? :D

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru