Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídka měsíce - Leden 11 - Vyhlášení

17. 02. 2011
6
50
4092
Autor
Tragicus

Za měsíc leden roku 2011 byl Povídkou měsíce zvolen text O složitém vztahu horké kávy autora UchoNaKoleji_ počtem 12 hlasů. Celkové pořadí:

O složitém vztahu horké kávy - UchoNaKoleji_ (12)

.mole. - .duke. (11)
LET DO CHICAGA - brackenridge (7)
Řez oslem - 1LindaBé (6)
Budova - 16 (5)
Glück - Prosecký (5)
Goliáš oloupen - FAE BOMB (5)
Prodám svého anděla - Nezaměstnaný (5)
NÁŠ PŘÍBĚH - Lan (2)
ONANIE V TĚLOCVIČNĚ - Měrka_out (2)
Dívej se, ty malá děvko - sepotvkorunachstromu (1)
Dopisy matce - Siggy (1)
Povinnosti - Alissa (1)
Bestiální muka - Douger (0)

Hlasovali: těša, Kamil Sikora, Winter, Lakrov, Janina6, Tangens_Omega36, K3, Douger, StvN, VT Marvin, heartrate

Winterovu cenu získává Winter.

Gratulace vítězi, díky hlasujícím.  Tragicus je nesmírně zaneprázdněn a proto se musel vzdát svého práva hlasovat.

Je možno zasílat nominace za měsíc únor, který pak vyhlasí zase někdo jiný; více informací na stránkách klubu Povídka měsíce.


50 názorů

StvN
19. 02. 2011
Dát tip
Vím, že to nebyl jenom Kamil, ale fakt nemá smysl vyjmenovávat všechny. Mám málo času => vybírám si, koho budu číst => nečtu ty, jejich psaní mě moc nebere. Je to takhle jasnější? Jako a uklidni se ty. Nikdo se tu nikomu nemusí zpovídat jako někde u soudu, proč a co dělá a proč nečetl tuhle povídku a proč hlasoval pro támhletu. Takže klid Márve.

StvN
19. 02. 2011
Dát tip
Ja bych rad podotknul par veci. Sami dobre vite, ze v PM jdeme cestou otevrene domluvy, takze kdyz si nekdo vsimne, ze nekdo hlasuje tak trochu podezrele divne nebo ze nepise zadne komentare, tak mu to napiseme. Zaroven pokud nekdo nestiha nebo ma jiny problem, tak nikoho nenutime fungovat presne do puntiku, pokud s nami ten clovek mluvi. Ano, ja jsem dva komentare dodal opozdene rano a jeden jsem nedodal vubec. Muzeme to brat jako poruseni pravidel, ale ja bych byl opravdu rad, kdyby se to resilo ve chvili, kdy to ma smysl resit a cestou, ktera je smysluplna, tedy mezi clovekem, kteremu to vadi a clovekem, ktery se prohresil. To podle me ma smysl. Jinak ne. Ja nemam ve zvyku chodit po vsech komentarich vsech hlasujicich a kontrolovat je. Pokud vim, tak se tohle resilo poprve s Kamilem, ktery verejne odmital psat jakekoliv duvody, ale nakonec jsme dosli k nejakemu kompromisu. Ja osobne bych za takovehle prohresky nikoho nevesel a doufam, ze ani me nebude chtit nekdo pranyrovat. Jsem jenom clovek a jestli vas to zajima, tak ja jsem si vetsinu povidek vytiskl na papir, cetl jsem je nekde v kavarne a psal si do nich poznamky, ktere jsem potom prepisoval. Ja to beru vazne. Necetl jsem vsechny povidky a bohuzel to proste nejde, kdyz mam nekdy vice prace, tak treba neni cas. Snad ale o mne nikdo nemuze rici, ze jsem nejaky ras, ktery ostatni skrti a nuti je delat silene veci, a sam na sebe mam mirnejsi naroky. Mejme na pameti smysl PM. Konkretni detaily se budou vzdycky lisit a kazde kolo bude necim zvlastni, ale kuli tomu se snad nemusime vzajemne strilet?

Tragicus
19. 02. 2011
Dát tip
Uvozovky ovsem nemaji tu moc, ze by kompletne menily vyznam slova, ale pokud jsi tedy (coz by bylo ponekud zvlastni) myslel "chlubit" proste jako "rict", je to stejne nesmyslne, protoze o tom zacal Ucho a StvN i ja jsme proste odpovedeli. Ano, prislo mi to zbytecne, protoze jsem si byl jisty, ze jsem ten komentar uz cetl. Ja si toho trendu (tj. "opakovani") nevsiml. Dokonce si ani nevzpominam, ze by uz nekdo za celou existenci PM dodani komentaru sliboval. Mluvil jsi primo na StvNa, jakepak vztahovani. Kdybys nepouzival obraty o "poctivosti k sobe samemu" vhodne tak pro novinare hodnoticiho mnohamiliardovy korupcni skandal a ne absenci jedne kritiky, nemusel bych "prilevat olej do ohne" vyrazy typu "blekotani" a "velkohubost"... 10:59:27 mi prijde zodpovezeny.

Tragicus
19. 02. 2011
Dát tip
Nekontroloval jsem, protoze jsem byl jednoduse presvedceny, ze jsem StvNuv komentar pod dukem cetl jeste pred onim ranem, kdy mel dodat (jak jsem si myslel, jen zbytek)... Dokonce i ja jsem jen clovek a holt se muzu zmylit. Stacilo, misto "Mrzí mě taky opakovaně jedna věc a tak trochu to souvisí s tím, o čem se tu bavíte. Slíbíš dodat komentáře k hlasování a nedodržíš to." napsat zpravu, protoze tady nic nakousnuto nebylo, vsiml sis to pravdepodobne jako jediny. A s chlubenim bez nekam, ze neco vysvetluji neni chlubeni.

Tragicus
19. 02. 2011
Dát tip
Ze tebe neco nezajima nedavej za obecny nazor, ne vsichni jsou ucetni a umi tedy videt ruzne barvy krom cerne a bile. Proste zapomnel (na coz nemusim byt "ex offo", staci mi dedukce), proc, misto tohoto velkohubeho blekotani o poctivosti, jsi na to StvNa nebo mne neupozornil soukrome, ale radeji jsi to rekl zde a jeste se vsi vaznosti podotknes, ze mi se tady necim verejne "chlubime", nad tim vazne zustava rozum stat.

Tragicus
19. 02. 2011
Dát tip
Napsal je pod StvNem, pred sedmou rano. U duka tedy ne (kam jsem se predtim nedival, jelikoz mi to prislo zbytecne), ale da se to stezi povazovat za zamer, abys mohl pouzit slova jako nedodrzeni slibu, kdyz u zbylych dvou to splnil.

Tragicus
19. 02. 2011
Dát tip
Ucho: Styl se nevyviji skokove, takze pokud nekomu opravdu nesedne (a tento se vyskytuje u vice povidek), tak cist dalsi nema zrovna smysl, mozna po nejake dobe se podivat, pokud se neco zmenilo... Treba verim, ze nekomu nemusi sedet dukuv strohy styl, tak proc by jej mel cist, ze? Marvine, komentare nejsou potreba u hlasovani, staci u jednotlivych povidek. Ty StvN rano dodal.

StvN
19. 02. 2011
Dát tip
Ucho - jak můžeš říct, že to nemá smysl, když PM celkem slušně funguje a funguje dobře? Každý měsíc máme nějaké nominované povídky, těmto povídkám se dostává více čtenářů a objevuje se pod nimi více komentářů, takže to smysl má. Přečti si hlavní stranu klubu PM. Smyslem není soutěž, smyslem je podporvat prózu na Písmáku a to děláme. Jestli si myslíš něco jiného, pak bych ocenil, kdybys napsal co se konkrétně nepovedlo. Díky.

FAE BOMB
19. 02. 2011
Dát tip
Pokud to chápu správně, pak jsem také dostal nějaké hlasy...? Omlouvám se, že jsem vše nepřečetl včas a tedy nehlasoval. Favoritem by u mě byl pan Prosecký. Děj slabší, jinak celkově super. Nenásilné a dobře čitelné.

Janina6
18. 02. 2011
Dát tip
Gratuluju k vítězství, UchoNaKoleji_.

StvN
18. 02. 2011
Dát tip
Čtenáři nemusí číst všechny povídky, stačí, když si přečtou ty, pro které hlasují. Kdybychom dali do pravidel podmínku, že všichni musí přečíst všechno, tak bychom měli málo hlasujících. Pokud se týká mě osobně, tak já některé autory nečtu jednoduše proto, že mě nikdy ničím nezaujali a nevidím důvod, proč bych měl nekomu nutit, aby četl někoho, jehož psaní mu nesedí.

StvN
18. 02. 2011
Dát tip
Ucho, jak jsi myslel tu poznamku, ze nekteri, kteri hlasovali, se u tebe neukazali? Chces rici, ze nekdo hlasoval pro tebe, aniz by te cetl?

Tragicus
18. 02. 2011
Dát tip
A ty jsi hysterka, Marvine.

Douger
18. 02. 2011
Dát tip
Alespoň nejsem poslední =D... Gratuluju všem, krásný čtení to bylo=)

Ještě byste mohli udělovat cenu Totálního Mimoně tomu, kdo netrefil ani jedno z medailových míst:)))

Tragicus
18. 02. 2011
Dát tip
VT Marvin: Jestli ses jeste neprenesl pres to, ze te StvN nevyhlasil s odkazem. Ano, Winter vyhral WC.

Winter
17. 02. 2011
Dát tip
Vidíš, to je dobrá otázka, na to jsem se ve své sebestřednosti zapomněl zeptat... ...ale vypadá to, že Winterovku mohl (konečně) vyhrát Winter .)

Saetri-Ihn
17. 02. 2011
Dát tip
Gratulace všem! A kdo získal Winterovku? :D

Winter
17. 02. 2011
Dát tip
Gratulace! odkaz je (hodně) fajn, tabulka by bodla .)

Tragicus
17. 02. 2011
Dát tip
Pravda, opraveno, dik.

Tragicus
17. 02. 2011
Dát tip
To ses pres to jeste neprenesl, Marvine?

..gratuluju víítězům..hlavně uchovi..)))) ..a pak všem ostatím..))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru