Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

DYŠKRYMYNACE!

25. 02. 2011
7
17
1807
Autor
Mrzout

"Dobrý den milé děti, dnes se budeme učit o romské historii", pravila paní učitelka. A než se stačila nadechnout podruhé, tak jí do řeči skočila Anička.

"Sím, sím!!! Co je to ten rom?"

"Ale dyť si hloupá", pravil zkušeně Honzík, "to se strká do počítače."

"Ale ne děti, romové, to jsou naši spoluobčané, žijí tu s námi, pracují, platí daně, nezneužívají sociální dávky a nenechávají skoro uhořet svoje malé dítě kvůli nakradené naftě. Umí dobře česky, znají naší historii a tradice, respektují je a proto se my budeme učit zase o jejich tradicích."

"A paní učitelko, nemyslíte, vy náhodou cikány?", ozval se ze zadní lavice Pepíček, který jako správný druhák, tuto větu doprovodil potažením ze Startky bez filtru a zahoupáním se na židli.

"PEPÍČKU! BUĎ TIŠE!" okřikla jej paní učitelka, " Ty nevíš, že se jim takhle nesmí říkat?! Chceš abych měla problémy?"



Tak co? Líbí se vám tahle vize školství? No mně teda ne...



A narazil jsem na to úplně náhodou, při hledání sportovních výsledků. A dokonce přímo v parlamentních listech, které jsou jakoby hlásná trouba našich troubů.

Nevěříte? Věřte! http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/vlada/189802.aspx

Síla, co? K romské národnosti ( odmítám z principu psát slovo rom s velkým R) se hlásí zhruba 11 000 obyvatel, čili jedna tisícina obyvatelstva a my se kvůli ní můžeme, do slova a do písmene, posrat. Zbytek našich spoluobčanů, jak to kulantně říci, trvale opálených, se hlásí k České národnosti ( je mi fuk, jaký Č tam má být).

Budeme naše děti nechávat učit o historii národa, JE TO VLASTNĚ NÁROD?, který neví zhola nic o naší historii. A leckdy neví ani zbla o našem jazyce. Romština na školách, zatím díky tlaku rodičů, neprošla do osnov.

Chápu, že všichni cikáni nejsou stejní. Někteří pracují, platí daně, vedou svoje děti ke vzdělání. Prostě nechtějí, aby se na jejich děti pohlíželo stejně jako na ně.

Tomu já říkám, panečku, integrace do společnosti! To je ono, tak se to má dělat! A ne, cpát do nenasytných černých děr ( teď je to bez dvojsmyslů ) miliony a miiony korun na dávkách, podporách a různých programů pro integraci.

Dokud budeme tak blbí, že si necháme líbit, kam tečou naše peníze, které by mohly být v silnicích, zdravotnictví, školství a ví bůh, kde ještě jinde, tak to se nedá sloužit.

Ona se nám tahle multikulturní společnost jednou vymstí. U nás jsou to cikáni, v Německu jsou to Turci, ve Francii Arabové. Všichni dělají bordel, všichni čekají s nataženou rukou na peníze, které my jim hloupí přád dáváme.

Dovolím si ocitovat skupinu Orlík a jejich text z roku 1991

"Až nám vlítne do Evropy vlna Arabů
to nám možná zkazí na dobro náladu
hráli si s náma hráli, na slepou bábu.
A ve vlnách vodporu, hnusu a závisti
nadávaj nám lidi že jsme rasisti
chcem jen slušně žít slušně žít
jen upozornit."



Tak mi přijde, byli oni vlastně rasisti? Začínám o tom pochybovat...

Však máme, co jsme chtěli


17 názorů

Mrzout
28. 06. 2011
Dát tip
NO, řešení už se tady jednou zkoušelo... Takový konečný... A humanismus a multikulturalismus nas jednou znici...

Kapsa
22. 05. 2011
Dát tip
I kdyby v celém etniku byla jen jedna dobrá ,,duše" nelze je zatratit; to platí i o víře - viz islám. Islámští fundamentalisté nedělají ze všech muslimů vražedné zrůdy. To patří k modernímu humanismu. Význam jednotlivce může překonat většinu...

Kapsa
22. 05. 2011
Dát tip
Tohle je špatný názor! Rómové - cikáni jsou perzekuováni již od dob minulých (tím nemyslím jenom minulé 20 stol.), jako národ bez vlastního území jsou vnímáni jako přítěž, což se zažilo do podvědomí méně inteligentních. Rómové mají bohatou lidovou kulturní historii, kterou nám mohou nabídnout. To, že se na nich ,,profiluje" skupina intelektuálně malomocných politiků, za to oni nemůžou. Tak jako v každé společnosti existují slušní, méně slušní lidé a zločinci. Je zajímavé, že se stále řeší drobná kriminalita Rómů a ne drogové gangy vietnamských ,,občanů", rusko-ukrajinská mafie apod. Jen pro úplnost nejsem rasista, jen chci poukázat, že každé etnikum přináší do společnosti to dobré - v podobě své kultury a bohužel i to špatné v podobě povahy lidí jako takových, včetně té naší ,,bílé" rasy.

Sebastiana
27. 02. 2011
Dát tip
Jedna cikánka od nás, co byla stále zavřená a nikdy nedělala, šla teď do důchodu a hádejte co? Vypočítali jí důchod z celostátního průměru tj. 15 000 kč.

Siggi
25. 02. 2011
Dát tip
Já věděl, proč nakupuju náboje.

sharik
25. 02. 2011
Dát tip
skončí to blbě. ale pravdu máš. bohužel.

..ano..co s tím?

Diana
25. 02. 2011
Dát tip
Máš naprostou pravdu, jenomže co s tím? Jakmile tohle vyjádří oficiálně nějaký politik, skončil. Teď se chtějí bránit proti zločinnosti romů obce - hádej, jak to dopadne?

Mrzout
25. 02. 2011
Dát tip
Copak já se z nich neposeru. Posereme se z nich všichni. A co se ti nelíbí StvNe? Žebys byl další multi-kulti pitomec, co si nevidí na špičku nosu?

StvN
25. 02. 2011
Dát tip
Aby ses z těch romů neposral.

sepiolite
25. 02. 2011
Dát tip
fejeton?

o tomto tematu mnohem pusobivej psal Honzyk v dile http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=371656

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru