Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Deník ...o deníku

Výběr: Monty_Python, Print
05. 12. 2001
16
1
1866
Autor
horák

24.1.99 - pondělí (pivní bar Střelnice)

 

Ptal jsem se jí v posteli, zdali mě má ještě ráda. Příliš dlouho mlčela. Příliš dlouho. A mě polévalo takové to bezmocné horko. Věděl jsem, že kdyby se zeptala ona, odpověděl bych rychleji. Že jo, že ji mám rád. Potřebuji to říct, potřebuji to slyšet. Vím, že ji prostě potřebuji, a potřebuji vědět, že ona potřebuje mě. Aspoň, že potřebuje ty zasraný peníze, co nám chodí na účet. Z deníku vše vypadá špatně. Abych měl vzrůšo, abych měl co psát. Jsou tedy jen samá negativa toho našeho žití, soužití. Nemám potřebu psát, když jsem spokojenej. Obviňujeme mě z neobjektivity. Ale to ne já, to deník je neobjektivní. Sakra, co mám rychle napsat kladného. Boty mi umyla. Bez řečí. Uklizeno mám. Nechlastá, nedroguje. Nemůžu sem přece psát, že netoužím po žádné jiné. Jo, dobře: všechny jsou blbější, ukecanější, málo tajúplné, menší, vyšší, maloprsé, úzkoprsé, rozkazovačné.

A už jsem to zlehčil. Už se lituji. Už neuvažuju jako normální člověk. Můžu přejít na jiné téma. Zdánlivě jiné, protože deník je o mně a já jsem jeho téma. Vzpomněl jsem si na protidrogový seminář, kde se chemikářka ze Slovanky svěřovala se svým rozčarováním z manželova psaní deníku. Vůbec jí nešlo o ty šuky či nešuky, které jsou v manželově deníku popsány. Štvalo ji, že se hrabe ve všem z pocitu existence pouze sebe sama. Já jsem byl, já jsem viděl, já si myslím. Vůbec nebere v potaz existenci jiných lidí. Deník je nejsobečtější věc na světě. Můžu být rád, že ještě mám ženu a jsem stále živ. Ano, můj deník je značně rozsahlý, ale má jen jediné téma - mě. O ty ostatní tady moc nejde. To je jen zboží. Ostatní jsou jen knihami, jež je potřeba přečíst, a tohle je čtenářský deník, do kterého si lze udělat o přečtených knihách poznámky. Ale neměl by se odevzdávat ke kontrole.


1 názor

Andulka
24. 01. 2004
Dát tip
tohle bylo moc fajn..*

Rimmer
29. 09. 2003
Dát tip
Nejmíň ubližujou lidi, u kterých mě nezaujme ani přebal. Jenže jednou se do někoho zblázníš, čteš jako posedlej a knížka se najednou začne zavírat... Je čas vrátit ji do knihovny. Ve frontě už slintá další čtenář. Charismatičtější než ty. *TIP

ofčátko
12. 10. 2002
Dát tip
pěkná úvaha, ju. :o)

Kovi
16. 12. 2001
Dát tip
střelnice?hihi!vzhůru do bezvědomí! asi si tě přečtu :)

Štalingrad
10. 12. 2001
Dát tip
Guten Tag! Herr Profesor je to dobrý a proto dávám tip (myšlenka polovymyšleného deníku je zajímavá)

horák
10. 12. 2001
Dát tip
Myslím, že tohle se nedá polovymyslet, tohle je reálný. Na druhou stranu je povzbuzující, když si někdo myslí, že bych si některé věci dokázal i vymyslet. Navíc můžu být alibistický a vytáhnout z deníků i pasáže, které na mě vrhají v mnohém černé světlo. Budu pak moci skutečně říci - tak to prrr, to je fikce. Jen nevím, zdali tomu uvěří ti, kterých se to týká. Zatím jsem neměnil ani jméno, ale určutě se najdou pasáže, kde shoda místa, jména atd bude zcela náhodná. Díky za inspiraci.

Yeziiinka
07. 12. 2001
Dát tip
Perfektní! Perfektní nápad, típ*.

Kami
07. 12. 2001
Dát tip
Od čeho by jinak deník byl? Asi si hio začnu psát. :o) ... Ale to nebude tak zajímavý. :o( (*)

* nejlepší deník je polovymyšlený, polopravda, s různejma časovejma smyčkama, pak ho může číst kdokoliv a ty mu na to řekneš, to né já či ty, to je fabulace pouhá.

Miki_miki
06. 12. 2001
Dát tip
Ježiškotky!!!!!!!!!Vyhoď ten deník,nebo už nic nenapíšeš,tedy až Ti ho najde......... Super napsaný-...........TIP

clovrdik
05. 12. 2001
Dát tip
skvěle napsaný, s myšlenkou, se spádem ... TIP

Print
05. 12. 2001
Dát tip
taktéž! *!

kafka
05. 12. 2001
Dát tip
zajímavé, tohle mě nikdy nenapadlo... *!

Siri
05. 12. 2001
Dát tip
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *

Co dodat, že?

Čajke
05. 12. 2001
Dát tip
jestli jsou i ostatní zápisy do deníku takové, máme se ještě na co těšit....* už se těším

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru