Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Závidím Tobě F. i loukám, ...

01. 04. 2011
3
10
1963

... ,že můžeš být se svýmí Kačenkami a Honzíky vždy, kdy si vzpomeneš. Ano, ano, jak říká Nestroy v Zlém duchu Lumpacivagabundusovi (prosím pěkně bez urážky): "Teplo rodinného krbu je sen každé ku..y!" aneb "Každý touží po tom, co nemá!" Přesto nebo právě proto je Pec pod Sněžkou nejlepší místo pro východočeské lyžování i milování.

Zamiluješ-li si Pec,
Studnu či Modrý důl,
zdáli vidět dámo i pane
že vy nejste žádný vůl!

Na Valšovkách k Sosně,
trávu kdyby krávy vypásaly,
buchty (nejen) tvarohové jogurtem domácím,
srdečně poutníky rády by vítávaly.

Ale že klimatu pohoda nepřeje
k Sosně tě dovedou bezstopé závěje!!!!!!

J.Š. 10.3.2011 Hřibsko



10 názorů

Děkuji všem, co se zastavili. To by člověk neřekl, co jiná zpackaná diskuse může nadělat radosti. Děkuji a zdar a sílu! J.Š.

sveřep
12. 04. 2011
Dát tip
:)

Jak bych mohl zapomenout na pobyt na Benecku v roce 2006 v listopadu. Vlastně na následky pobytu zde. Vy jste šli pak na Pyré a já dostal k narozkám nejhezčí milování na světě, viz Radosti a strasti milostí čarodějek. Zdar a sílu! J. Š.

Budvar je můj nejoblíbenější zlatavý mok ... ale lepší teplý pivo, než...však ty víš. Jinak Bernard na Benecku v hotelu Kubát byl skvělý. Pamatuješ na pobyt v horském hotelu Bára? Já si to po více než čtyřech letech zopakoval.

A Budvar na Luční (boudě). Vyjdeš-li Laviňák a ňák se dostaneš na Lučku, Budvar , pravé české pivo plzeňského typu, ti spraví chuť i náladu! Zdar a sílu! J.Š.

Ona ta mléčná farma ... takový přístav pro pro rodiče s dětmi. Nic pro starýho námořníka.Karamelový mlíko (maximálně s rumem)a chleba s tvarohem?! To i pár piv na starý Český boudě na Sněžce.... a párek, to byla jiná!!

Prima, ale Sosna, mléčná farma na Valšovkách je již minimálně dva roky mimo provoz. Tak abys nešel/nešla zbytečně. Zdar a sílu! J.Š.

Ale kam, chceš letět kL.? Zdar a sílu! J.Š.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru