Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak investovat peníze

02. 04. 2011
1
15
2154
Autor
FAE BOMB

Příště vám řeknu, jak jsem si v osmi letech vydělal na barák...

 

 

V době krize, víc než kdy jindy, je potřeba zbohatnout. Vlastní prací se však lze zakřečkovat jen do určitý míry. K vopravdickýmu balíku peněz se dostanete jen díky správnejm investicím.

Protože všichni sice makáte jak barevný barvy bílé, ale na ty správný investice nemáte čuch, tak já vám teda poradim, jak investovat. V drogérii si v ceně deseti korun koupíte semínka papriky a zasázíte je. Vyroste vám několik desítek sazeniček. Z každý sklidíte několik kilo paprik. Kilo paprik stojí v zimě klidně i přes stovku. Vaší desetikorunovou investici jste zhodnotili mnohasetnásobně.

Teď si, prosim pěkně, představte, že si ty semínka koupíte za tisícovku. Papriky, který nesníte, prodáte. Za rok tak vyděláte statisíce. Za deset let jste multimilionářem (nebo, v případě vlastnictví urogenitálně méněcenného pohlaví, multimilionářkou). Celá věc nemá háček a skutečně to funguje!!!

 

 

 

 


15 názorů

FAE BOMB
05. 04. 2011
Dát tip
Asi bych to taky měl zkusit ze semínek z papriky. Jestli to vyjde, tak zbohatnu rychlejc. Akorát nemám skleník. :-(

zasil
04. 04. 2011
Dát tip
já to pěstuju ve skleníku a už roky. koupím papriku a semena nadrobím do hrnku a než je zasiju, nechám je v kuchyni v polici. nic s nima nedělám a pariky jsou jako kupovaný ty tlustostěnný. možná to je tím jménem mým. bych ti zasil, pak prodal. už je mám na okně 10 cm. po zmrzlících půjdou do skleníku :)

Diana
03. 04. 2011
Dát tip
:-((((

FAE BOMB
03. 04. 2011
Dát tip
Diana: Dostala's někdy ve škole poznámku "Močí do výše očí"? Ne! Dokážeš se tim svym urogenitálem podepsat do sněhu? Taky ne!!! všem: Děkuji za přečtení. Zbohatnout je fakt snadný. Stačí mít nápad. A teď mě laskavě omluvte, jdu sejt mák!

FAE BOMB
03. 04. 2011
Dát tip
moorgan: Papriky vadnou, nezpívají... To bude asi tim! zasil: To mě napadlo taky. Problém vidim akorát v tom, že se ta paprika musí nechat přezrát. Pak se ty semínka musej' správně usušit, jinak nevyklíčej'. Teda asi... Ty kupovaný jsou asi navíc nějak vošetřený proti hnilobě a plísni. Mě se moc riskovat nechce, takže proto ty kupovaný. Taky si můžeš vybrat vodrůdu pěstitelnou tady u nás a venku. Tamto roste třeba jen ve skleníku.

FAE BOMB
03. 04. 2011
Dát tip
Květoň: Z tebe milionář asi nikdy nebude. Já jsem si koupil papriky taky. Sáček stál něco kolem deseti korun a semínek tam byly řádově desítky kusů. Investovat se prostě musí umět! :-)

Diana
03. 04. 2011
Dát tip
No co co co tohle mělo znamenat "urogenitálně méněcenného pohlaví"!?! Rasisto, sexisto, xenofobe! ;-)

alkáč
03. 04. 2011
Dát tip
Jdu zbohatnout :-)

Po dvou dcerách jsem téhož názoru.

moorgaan
03. 04. 2011
Dát tip
sel bych reklamovat - manzelka v domacnosti , to je to nejhorsi na veskere experimenty se semenem

zasil
03. 04. 2011
Dát tip
papriky pěstuju z papriky :) koupím papriku a sežeru ji. semínka ne - ty zaseju a když vyrostopu papriky sežeru je a zaseju další semínka. jen mě nenapadlo s tím jít na trh :)

Ten poslední bod, to bude ono. Ale to v návodu nepsali! Zbavit domácnost manželky.

moorgaan
03. 04. 2011
Dát tip
Kvetoni - spatna agrotechnika: - zbail jsi seminka plisni? - pripravil jsi spravne pudu? - mas spravne pH luzka? - udrzujes teplotu pro spravnou klicivost? - mas spravne zalito? - zbail jsi zeminu skudcu? - NENECHAL JSI SEMINKA V MISTNOSTI S NEKYM KDO JE PYSNY?

Před třemi týdny jsem koupil balíček semínek paprik Habanero. Dest semen za třcet pět korun. Do dnešního dne vyklíčily dvě. Jestli se dožijou léta, těžko říct. Kde jsou moje investice?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru