Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Můj dům, můj hrad

17. 04. 2011
2
18
2113

Ehm... moje první "haiku".... kritiky sem! :-)

 


štěstí v lásce
zelení se, dopadá,
na můj hrad sedá


18 názorů

tak tak :-D

evalota47
27. 06. 2011
Dát tip
ooooo... zub za zub nekouše generál nevěří co tě nepálí...

Chigwell: tak to máš štěstí, protože tohle haiku není :-D

Chigwell
12. 06. 2011
Dát tip
Haiku je fakt divný,nechápu ho a nelíbí se mi

:Lulu
17. 04. 2011
Dát tip
haiku to neni, ale je to moc príjemné!!! :)

moorgaan
17. 04. 2011
Dát tip
haiku?.. ale pane Hájku.. kdeze, spadl jste z veze? - pokus se nezdaril, nevadi...ja kdyz jsem sel naprvni mejdan, tak jsme se taky poblil.. ted uz se to nedeje.-))..naucil jsem se nemichat rum s cinzanem.-))

feferonka
17. 04. 2011
Dát tip
e - e .

StvN
17. 04. 2011
Dát tip
Jani, tráva nesejde z mysli:) Tak to zadání je dost pitomé, protože většina slov vůbec nejde na haiku použít, což nakonec člověku práci trochu usnadní, protože po seškrtání toho zůstává opravdu málo. Každopádně to je na free formu, takže by mnohým stačilo tohle: pes na střeše - slunce nesvítí

Janina6
17. 04. 2011
Dát tip
:-) polní tráva doma nejlépe sejde z mysli

StvN: tady jsou: :-) koláče. Nelez jistě. mě. zítřek. najdeš. bída. klasu. řež. kuchař. oči. nebere. učí. stromu. ozývá. lehne. pes. nedělá. lékař. pilku. mele. tam. důvody. najde. výti. padá. krade. nezkazí. škodí. dozví. lesa. nejlíp. tři. směje. třísky. člověkem. zpívej. pomoci. zelení. žhavé. na střeše. holé neštěstí. nohy. králem. mlčeti zlato. můj hrad poslední. co tě nepálí. před večerem. když kape. co se třpytí. ale po lidech. největší krajíc. pán. zub za zub. nekouše. generál. konci svého ramene. málo platná. slunce nesvítí. pád. dál doskáče. večera. nenajdou tě. sejde z mysli. štěstí v lásce. dojdeš. půl je hotovo. nevěří. oči. člověka. břehy mele. sedá. polní tráva. doma nejlépe. nespadl.

StvN
17. 04. 2011
Dát tip
Tak napis, jaka slova byla zadana a zkusime neco stvorit.

jo, já vím že to je takové dost vzdálené tomu, čím se myslí tradiční haiku (háček je v tom, že mám zadaná slova, ze kterých ty haiku musím sestavit - a ty slova neobsahují až tak moc přírodních motivů atd.. - takže mě zajímá, jestli to jde i jinak... dík za kritiky všem

StvN
17. 04. 2011
Dát tip
Obávám se, že tohle má k haiku hodně daleko.

Metta
17. 04. 2011
Dát tip
spíš miniatura na tvůj hrad nebo na váš :-) ?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru