Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Astrologie je věda

29. 04. 2011
17
33
3078
Autor
Sebastiana

 

Esoterikou se zabývám již mnoho let. Jen astrologii jsem nepřišla na chuť. Je tam moc výpočtů a složitých.

Že lze změnit osud z výkladu karet jsem zjistila brzo. Ano, já i má sestra se zabýváme výkladem karet. Já vykládám kamarádkám, sestra se tím živí. Není to žádný podvod, ten dar máme po babičce.

Byla jsem na návštěvě u kamarádky a vykládala jí karty. Vytáhla si „řadu“ a já jí nepotěšila. Hrozil jí průšvih, hádka , dalo by se říci, že i rvačka , výprask a ztráta kamaráda. Její manžel mi koukal přes rameno se slovy, že tomu nevěří. Z legrace karty zamíchal a vytáhl si také karty , abych mu také vyložila. Najednou vytřeštil oči, protože měl tu samou „řadu“ karet.

„Jak jsi to udělala?“ Byl zvědavý.

„Ty sis zamíchal karty a vybral, já se jenom dívám,“ kroutila jsem překvapeně hlavou.

Za čtrnáct dní jsem kamarádku potkala. Začala mě objímat a děkovat mi. Postupně jsem z ní vytáhla, že stále myslela na ty karty, co jí vyšly. Proto odvolala milence, který měl přijít. A ejhle. Její manžel se vrátil předčasně ze služební cesty.

„To si piš, že by to byl průšvih, i na ten výprask by došlo,“ zakrývala si oči, jako by to nechtěla ani vidět.

„A tvůj muž by vlastně přišel taky o kamaráda, vždyť to byl váš společný přítel,“ přemýšlela jsem radostně, že jsem na to přišla.

Můj boj s astrologií začal prvního srpna.

Večer jsme šli s manželem na skleničku. Než Alan objednal pití, šla jsem se podívat do vedlejší místnosti na automaty. Ale nedošla jsem tam. Mezi místnostmi byl malý schůdek, který jsem přehlídla a špatně šlápla. Z chirurgie jsem odešla se sádrou a zlomený kotník si léčila přes půl roku.

Další léto jsem brouzdala znuděně městem, když tu na mě mávají kamarádky z kavárny. Rozářily se mi oči. Po hodině bujaré zábavy, jsme se rozverně usnesly, že mě Jitka vezme na koně, protože to byl můj sen sedět někdy na koni. Jeli jsme já, Jitka , Irena a Rex, který nás vezl. Ve stájích téměř nikdo nebyl, všichni byli totiž svážet seno. Byly tam jen nějaké brigádnice. Ochotně vyvedly koně. Vytřeštila jsem oči. Teda, v televizi vypadá kůň mnohem menší. Na dotaz, jestli tam nemají menšího, mi řekly, že jo, ale ten kouše. Kousacího koně teda nechci. Na poznámku, že při zapínání sedla nafoukl břicho a zadržel dech, řekly, že to dělá.

Jízda byla boží. Problém nastal, až když jsem sesedala. Jednu nohu stále ve třmenu, chystala jsem se došlápnout druhou nohou na zem. Najednou se sedlo začalo protáčet, kůň se lekl a já také. Bála jsem se , že nestačím vyndat druhou nohu ze třmenu a kůň se se mnou rozběhne. Budu usmýkána k smrti, ták. Bleskově jsem došlápla na zem a kůň ulekaně couvnul. A bylo to. Noha ve vysokém podpadku se mi zvrkla. Rychle jsem vytáhla druhou nohu a dosedla na zem. Stavěli jsme se v nedaleké hospodě pro led a nezapomněli jsme na frťana na leknutí.

Můj manžel nebyl nadšený, když jsem přišla pozdě večer, pod vlivem a s vyvrknutým kotníkem.

Že bylo prvního srpna jsem si uvědomila, až když jsem držela v ruce neschopenku.

Nedalo mi to a zašla jsem za astrologem, aby se mi na toho prvního srpna podíval. Řekl mi, že vždy ten den mi jde přes kotník nějaká planeta a půjde mi ještě příští rok. Když jsem mu řekla, že další úraz kotníku nebude, protože nevylezu z postele, podíval se na mě útrpně.

Připravila jsem se dokonale. V práci si vzala volno, nazpívala ochranné mantry.

Ráno mě mužský lákali na houby do lesa.

„To určitě,“ smála jsem se.

„Nevylezu celý den z postele, to si pište,“ vyhrožovala jsem a zavrtala se hlouběji do peřin. Za hodinu jsem si šla udělat čaj. Vyndala jsem svoji oblíbenou konvičku a když byla skoro plná, uslyšela jsem vysoký tón. CINK. Konvice se rozletěla na tisíc skleněných střípků. Skoro litr vařící vody mi chrstnul na nohu, respektive na kotník. Když se mi podařilo sundat těsnou froté ponožku, stáhla jsem jí i s opařenou kůží.

Mužský se vrátili z hub a co to vidí – sedím v křesle a na stoličce mám úhledně zafáčovanou nohu. Řekla jsem jim, že až je ten smích přejde, můžou jít očistit ty houby, já si jdu totiž lehnout, protože jsem narvaná lékama na bolest.

Jestli mi pomohly ty nazpívané mantry? Samozřejmě. V práci se ozvala kolegyně, že kdyby si ona JENOM opařila nohu, tak by teda do práce chodila. Ještě ten večer si doma spálila nohu horkým omastkem. Do práce nepřestala chodit, i když kolegyně říkaly, že směnu odchodila se slzami v očích. A ve sprchách jsem zjistila, že má stejnou jizvu ve tvaru Afriky na nártu, jako já.


33 názorů

Bíša
11. 05. 2011
Dát tip
Hmmm...

Sebastiana
04. 05. 2011
Dát tip
spodek bývá většinou úrodnej, :-))) i na té Sahaře něco je, ty duny zvlněné, ...

Sebastiana
02. 05. 2011
Dát tip
Adame, nedělím se, bylinkama už jizva skoro vybledla, jsem holka šikovná.

Sebastiana
02. 05. 2011
Dát tip
Bivojku,Alegno díky

Alegna
02. 05. 2011
Dát tip
upoutalo i pobavilo zároveň *

BigBivoj
01. 05. 2011
Dát tip
*

Sebastiana
30. 04. 2011
Dát tip
synáček-díky

Sebastiana
30. 04. 2011
Dát tip
Semha- asi máš pravdu

synáček
30. 04. 2011
Dát tip
*

Sebastiana
30. 04. 2011
Dát tip
Robí, přijď. Já ti vyložím karty, manžel ti namaže záda- je masér,kočky ti sežerou svačinu z kabelky, ...

Robinia
30. 04. 2011
Dát tip
přijdu si nechat vyložit karty ;-)

Sebastiana
30. 04. 2011
Dát tip
Květoni, astrologie je opřena o čísla a výpočty. Proto ji nechápu. Chlapi jsou zase dobrý na jiný věci, no. Třeba když mi nejde otevřít flaška...

Jak rád bych na to věřil. Ale jsem jenom chlap. ((-:

renegátka
29. 04. 2011
Dát tip
Ano astrologie, pro svoji exaktnost je doménou mužů. Výklad karet už je jiná disciplína, nicméně obdivuhodná.

..no..Eva přemýšlí jako já..) ..ovšem..jsou i výjimky!!!!

renegátka
29. 04. 2011
Dát tip
Moje kolegyně v práci měla schopnost vycítit, že někdo zdravý v krátké době zemře, vím jak ji to trápilo. Když byl úplněk nespala. Proč se to dědí po ženské linii? Ženy jsou asi vnímavější , muži zapojují více logiky.

Sebastiana
29. 04. 2011
Dát tip
Nebo si mužský nechtěj připustit, že by viděli ducha, apod.

..o tom už byla spousta filmů-proč jen ženy..teď si ani nevzpomenu..napadá mě jen..že ženy bývají vnímavější..možná tam bude mít svůj podíl hormonální aspekt..

Sebastiana
29. 04. 2011
Dát tip
Už se mi to dlouho nestalo. Beru to jako dar, ale nevím, jak ho využít.Sestra zase umí "vymítat", každá dostane něco jiného. Ale nechápu, proč se to dědí jen po ženské linii.

..přesně to jsem chtěla říct..co Eva..nená co závidět!!!!

8hanka
29. 04. 2011
Dát tip
i ja by som tazko niesla takuto schopnost...je to dar, pre niekoho i prekliatie zaroven...vediet vopred nieco neprijemne, ci dokonca konecne- smrt... nezavidim...obdivujem, ze s tym dokazes existovat:)

renegátka
29. 04. 2011
Dát tip
Není co závidět, tuhle dovednost bych asi neunesla.

Sebastiana
29. 04. 2011
Dát tip
No, první co se u mě objevilo, bylo v jednadvaceti letech - věděla jsem když byl v mé blízkosti někdo, kdo měl zemřít při nehodě. Jenže jsem nemohla říct- paní, zdálo se mi třikrát, že vám shořel dům. A Peťovi jsem říkal, že se zabije v tom autě, smál se, ... je to spíš hrůza když to vidím znova a nemůžu nic udělat. Karty jsou pro radost i informace. Ne vždy chtějí říct, to co chci vědět.

renegátka
29. 04. 2011
Dát tip
Máš z té schopnosti také nějaký užitek?

Sebastiana
29. 04. 2011
Dát tip
Díky, šepotko, renegátko.

renegátka
29. 04. 2011
Dát tip
To je krásný Seb. Pobavilo.Je to marný boj.

..UUUUUUUUUUUUUUUFFF!!!..VRÁTÍM SE!

Sebastiana
29. 04. 2011
Dát tip
Díky, gabi.

gabi
29. 04. 2011
Dát tip
:-) *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru