Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Blondýnka jde po ulici

05. 05. 2011
6
8
1923
Autor
Abyss

 

Blondýnka jde po ulici, má vysoké podpatky a ulice je plná kočičích hlav, bodce se zabodávají do žlábků mezi dlaždicemi. Blondýnka je nezletilá, nemyslí na svoje rodiče, aby měla dospělejší výraz v očích.

Cizinec s bílou šálou kolem krku, ležérně stojí a přitom se dívá do mapy a chvílemi po okolí, jakoby nebyl ztracený, jakoby si jen četl detektivku. Přemýšlí, jestli si zapálí cigaretu, rozhoduje se, jestli se má stát kuřákem, myslí na náměstí svatého petra a myslí na cigaretu a na nohy blondýnky, které by chtěl vychutnat například prostřednictvím cigarety, musela by být bez filtru, filtr by všechen dojem zkazil, filtr představuje ty její otřesné lodičky, okopané, dětské lodičky růžové a opravdu nijak zahraniční. On by jí ty lodičky tak rád sundal a vychutnal si nohy jen tak, od spodu až na horu, kde noha končí a začínají zajímavé věci.

Blondýnka neuměla pořádně ještě chodit, myslím na těch podpatkách, byla jako by se znovuzrodila do nového věku a učila se. Stejně tak to bylo o mluvení s cizími muži, raději měla cizince, protože se mohla jen hihňat a ono to stačilo. Neuvědomovala si to, ve svých představách se viděla trochu jinak, v odrazu ve výloze viděla cizí paní, starší, elegantní, a ona si bláhová myslela, že vidí odraz sebe sama. Nemyslela na rodiče, ale zahlédla svou babičku, jak obléká sochu uprostřed náměstí.

Je to jako ve skutečném životě, babička dělá ostudu, blondýnka je ještě trochu malá a cizinec skončí dnes večer v motelu sám.


8 názorů

guy
06. 06. 2011
Dát tip
*

StvN
19. 05. 2011
Dát tip
Ta erotika se mozna moc nepovedla. Celkove ten prozaicky popis trochu skripe.

Notreal
07. 05. 2011
Dát tip
Zajímavá věc Abyss, neobvyklá, ano...

Lakrov
06. 05. 2011
Dát tip
Tohle je zvláštní, velmi zvláštní a pro tebe, co si pamatuji, poněkud netypické. Něco se mi v textu líbí, a něco ne. Ústřední myšlenku považuji za hodnotnou a zaznamenáníhodnou.

*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru