Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Septimus Smith

14. 05. 2011
7
11
2333
Autor
Artie

  V noci přilétli moskyti. Přisáli se na spánky. Každý zvlášť. Každý sám za sebe. Pytlák se probudil a ohnal se po jednom z nich. Když se podíval na svoji dlaň, byla prázdná. A byla smrt. A byl čas.A dny se krátily stejně rychle, jako předtím. Snad bylo osudem, aby s každým probuzením ubývalo světla, až nakonec bude tma, která znamená život, který znamená "pravdu", která neznamená nic. A z očí do očí jsem s Pravdou mluvil a ona mi odpovídala. Nebyli jsme spolu sami. Byla tam loď, která slyší všechno a já na ní odplouval. Byla to chyba? Snad jsem měl zůstat a milovat se s ní. A teď už by mě třeba nechtěla. A teď už bych třeba já nechtěl ji. Co chce ona? Co chci já? A kdo z nás plní sliby? Celý život jsem se bál lží, klamů a nástrah, a nakonec to byla Pravda, co mě zlomilo. Bolí to. Tolik bolí. A bude bolet dál...


11 názorů

Trochu mi to připomíná mého oblíbeného amatérského básníka, sdělení pocitů je krásné a obrazy jsou tak nějak smutně něžné..

DanielP
29. 09. 2011
Dát tip
krásná věc, ale poslední sloka ten pocit z ní trochu zevšedňuje.. jinak super

Meheš
28. 08. 2011
Dát tip
Něžně krásné. Ty věty po prázdné dlani jsou tak procítěné... T

Artie
07. 06. 2011
Dát tip
ta první věta mi začala připadat trochu zcestná, tak jsem ji smáznul:D

Artie
05. 06. 2011
Dát tip
no jo...dík :D

StvN
16. 05. 2011
Dát tip
Neni to spatne, ale fakt je to trochu pateticke. Vypada to, ze si autor jakoby hraje na chudacka. Ne ze bych chtel zlehcovat deprese, ale na druhou stranu rict na zacatku, ze autor je nemocny, to je neco jako kdyby si rekl o shovivavost, o soucit, o lepsi hodnoceni - pozor, ja jsem mrzak, tak na me budte hodni. Doufam, ze se ted kuli tomu, co jsem napsal, nezabijes.

Honzyk
14. 05. 2011
Dát tip
...a v Albertu nemaj tvarohovýho Míšu...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru