Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

pouhým čekáním

08. 06. 2011
24
18
3203
Autor
Štírka

pouhým čekáním

 

na to

že čas leccos

spraví

 

jsme hosty

budoucnosti

 

která se možná

 

ani nedostaví

 

 

/2-6-2011/

 

                 


18 názorů

Štírka
28. 06. 2011
Dát tip
IMa : díky za zastavení, podobnosti nebývají čistě náhodné ... posílám večerní pozdrav :-)

Diana
16. 06. 2011
Dát tip
***

Sarrah
14. 06. 2011
Dát tip
krátký a úderný :o)

konias
11. 06. 2011
Dát tip
tyhle...časový zamyšlení jsou mi hodně blízký.....velmi lehkej a funkční text....skvělý t*

Štírka
09. 06. 2011
Dát tip
Dáši: děkuji za slůvka, tady a teď vždy bude nejvíc... Ostrich: děkuji, pokud pár slůvek vyvolá takovou reakci, je to skvělé- ráda jsem si přečetla :-) Honzyk: díky, žes tu byl avox: čas je jen míra ... obsah dodáváme my :-) Slivaka, Guy, Sestri, Kiw,Agibal,to nic, bezpocitová : díky všem, že jste došli ... Štěpo, díky moc, je to tak se vším všudy, a jinak ad Ostrich a hezký den všem :-)

Hezky sveršované moudro.

hezkej pindík


Agibail
08. 06. 2011
Dát tip
*

Milá Inko, do toho pididílka se vešlo hodně, hodně moudra. Platí o čase, o lidském životě, lásce, trápení, vitězstvích, prohrách i remízách. Čas sám o sobě nic nespraví, každý jsme činitelem svého blaha i neblaha. Lásky, nenávisti, radosti i smutku. Čas, ten jediný spravedlivý, co měří všem stejně, stále jen plyne. Tak, to jsem se zase hezky vykecal, takže děkuji ještě jednou. Nezbývá než si tvoje verše vzít k srdci, odhodit masku zbabělého prašivého kojota a konečně jednat! Zdar a sílu! Jirka Š.

guy
08. 06. 2011
Dát tip
některý čas ano .. když se mu chce :-) avox - souhlasím, ale dnešní nejmladší generace si myslí, že se to samo dělá .. jak tak chvílema pozoruju ..

slivaka
08. 06. 2011
Dát tip
*t.

avox
08. 06. 2011
Dát tip
*/ jako básnička pěkná, jenže čas je k našim trablům lhostejný a samo se nic nespraví :-))

Honzyk
08. 06. 2011
Dát tip
...mne se text libi(i s tou svou filosofii) tak, jak je...*

Ostrich
08. 06. 2011
Dát tip
čas sám o sobě nic nespravuje - spravují pomalé, neznatelné děje. Budoucnost se také jen nedostavuje, sami sobě ji ve velké míře stavíme. A "čekáním na správku" se myslí cosi podobného, jako ve známém psychologickém pokusu se psem, masem a plotem: když na rovné ploše natáhneš dlouhý, třeba dvacetimetrový rovný plot, když za plot dáš kus masa a před plot, ale těsně před maso dáš psa, bude se pes zuřivě drát na maso přes plot, budou mu téct sliny - a nedosáhne ničeho. Když toho samého psa odvedeš aspoň padesát metrů od plotu a pustíš ho - plot oběhne a maso sežere jakoby nic. A to je ono čekání. Odstup - a možnost porozumění, že cesty mohou vést jinudy. Ale básnička je to hezká :o)

pupin
08. 06. 2011
Dát tip
...čas sešívá díry minulosti,ale nit je propojená s budoucností... důležité je tady a teď... a tady a teď dávám T

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru