Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O nerozumných princeznách a heavy metalovém rytíři

17. 06. 2011
0
1
674
Autor
kajajaja

Moji milí. Této pohádce sice nemůžete plně rozumět, protože je určena hlavně lidem, kteří znají našeho třídního a tak dále. Zkrátka je to určeno hlavně těm, kteří tam vystupují. Ale to je fuk, na blogu to mělo celkem úspěch. Pár vysvětlivek pro vás. Sice i tak pořádně nepochopíte, ale aspoň budete vědět, proč to tam píšu a tak: 1)V názvu jsou NEROZUMNÉ PRINCEZNY→vše, co se tam píše o rozumosti, včetně názvu, vyplývá z hlášek našeho třídního, např. že máme být rozumní a že to není rozumné a tak dále. Samozřejmě z toho máme strašnou srandu. 2)Představení princezen-představuju opravdu nás, které tam vystupujeme, tj. mne a dvě kámošky. 3)Rytmus a spol včetně stráži Onyx tam jsou proto, že my jako metalisti k smrti nenávidíme jejich styl ,,hudby" 4),,Vlivem globalizace" tam je proto, že probírání globalizace a vše co s ní souvisí otřáslo naši třídu v občanské výchově opravdu hodně. (zkoušení za pět) 5)Přenechání osudu kostkám-náš třídní má rád své malé zkoušení, na které vyvolává lidi podle čísel, které padnou na kostách. 6)Moudrý rytíř policista-otec Richarda je opravdu policajt 7)u vysvobozování říkal, jak je všechno rozumnné atd. Třídní se totiž jmenuje Svoboda a rozumné, zajímavé a označování lidí za brambory, to je jeho specialita. 8)Dali je do ústavu-myšleno naše gymnázium, kterému se říká ústav. Tak jste poučeni, přistupme tedy k pohádce...

 

Bylo nebylo, ale spíš bylo, než nebylo, v jednom králoství žily byly, ale spíš žily, než byly, tři princezny rytíři, ale spíš princezny, než rytíři. Byly nebyly nízké, ale spíš byly, než nebyly.

Nejstarší princezna se jmenovala Karolína. Byla závislá na kofilce, týrala své okolí hrou na housle a občas též něco pjela. Její nejoblíbenější zvíře byl pes. Několik jich po zámeckém dvoře pobíhalo. Karolína měla také neprinceznovský koníček-tuze ráda se potloukala po kuchyni a pekla buchty. Další princezna byla vyznačná svým vysokým IQ. Jmenovala se Tereza. S princezen byla nejšílenější a milovala Jona Bon Joviho. Ve volných chvílích zasedala ke klavíru, aby Karolíně zahrála oblíbený Amaranth. Myšleno jako písnička od Nightwish, né ta rostlina. Tu princezny pěstovaly ve skleníku. Nejmladší princezna měla nejvznešenější jméno-Anežka. Z princezen byla nejkrásnější. Naučila se hrát na flétnu a tím se proslavila. Její nejoblíbenější místo na zámku byla kaple.

Princezny tak nějak žily. rodiče si jich prakticky nevšímali, vychovu přenechali na chůvách. Chůvy jsou hodné, a tak se stalo, že princezny se občas vůbec nechovaly jako princezny. Chodily mezi obyčejné lidi, často si oblékaly džíny, blbly, nevadilo jim, když se venku ušpinily, a podobně. Jednou se tohle všechno král dozvěděl a řekl, že takhle to dál nepůjde. Pak prohlásil, že je raději co nejrychleji provdá, aby takové ostudy na zámku neměl. Dal tedy vyhlásit, že první tři co si příjdou, dostanou princezny za ženu.

Vlivem mediální globalizece se tohle za chvíli dozvěděl celý svět. Včetně krále Rytmuse. Jednou si ta brouzdal po internetu, aby si přečetl všechny chvály na něj. Řekl si, že je to dobrá příležitost. Připojil se na facebook, aby napsal svým nejlepším přátelům. Podíval se do okýnka s přáteli, kteří jsou online. Ano, oba tam byli. Eminem i Gipsy (CZ). Společně se domluvili, že za králem zajdou a každý si odvedou jednu z princezen. Nastala veliká hádka o Anežku, protože tu krásnou dívku chce každý. Nakonec ponechali svůj osud kostkám do člověče nezlob se. Anežku si vezme Rytmus, Eminem bude mít Terezu a Karolínu si vezme Gipsy.

Přišli na zámek. Vše proběhlo hladce. I přes protesty všech princezen dal král rapperům jejich ruce. Svatba proběhla hned. Bez hostiny a zbytečnách příprav, král se takovými banalitami nechtěl zdržovat. Potřeboval se těch neslušných princezen zbavit. Rapperům o tom samozřejmě neřekl.

A tak se stalo, že princezny byly provdány rapperům. Ti je ovšem nechtěli jako normální ženu, láska, krásné manželství a tak. Chtěli je hlavně pro bulvár, aby měli lepší reklamu. Proto se s priceznami prošli po ulicích, aby si toho všimli a pak je šoupli do temné komory, kde jim jednou denně přinesli jídlo. Jednou za týden je vzali na procházku, aby svět viděl, že pořád existují.

Ve světě však žil byl jeden velice moudrý rytíř, který byl zároveň i policista. Celkem mu to pálelo a tak mu bylo divné, proč se princezny ukazují jen v neděli a jindy je člověk nevidí. Ani zmínka o nich nepadne. Zdálo se mu divné, že přestaly přispívat na společný blog. Řekl si, že tuto situaci musí nějak prořešit. A tak na to přišel. Zjistil, kde rappeři princezny drží. Chtěl je zachránit, ale tohle přece dělají mladí, ne on. On má přece ženu! Řekl to tedy svému synovi...

Rytíř Richard si řekl, že princezny vysvobodí. Nechápal, proč je král tak rychle provdal. Jejich chování mu připadalo normální. On je přece úplně stejný, ne-li horší. Dále se mu hnusila představa, že chudinky princezny musí být trápeny někým takovým, jako je Rytmus a podobně. Šel je tedy vysvobodit.

Přišel k domu, kde byly princezny vězněny. Žáběžel, před dveřmi byla krutá ostraha-skupina Onyx. Jak se přes ní měl Richard dostat? Zkoušel s nimi navázat rozhovor a časem je o vstup poprosit, ale takhle to nešlo. Vytáhl tedy strašnou zbraň. Playstation portable! Začal tam hrát nějakou hru, ve které se bojuje se strašnými vojáky. Onyxáky to vyděsilo, představovali si, že by tohle měla být pravda. Proto zavolali Rytmuse, Eminem a Gipsyho. Všichni se na Richarda chtěli vrhnout. Toho ale napadla ještě jiná věc. Vytáhl mobil, najel na hudbu a pustil Fear of the dark. Maidny zvládne pustit neuvěřitelnou rychlostí, dokonce i poslepu. Všichni jeho protivníci náhle dostali strašný strach. Kdo ví, jestli to bylo z té písničky, nebo z toho, že už se celkem setmělo. Richardovi se každopádně uvolnil vstup do domu a všechny tři princezny vysvobodil. U vysvobozování říkal, jak je to všechno rozumné, zajímavé a že Rytmus je brambora.

Takhle to ale nekončí. Dozvěděl se to otec od těch princezen. Velice se naštval na ty, kterým princezny dal. Postaral se o okamžitý rozvod. Pak se pobavil s Richardovým otcem a společně se domluvili na tom, že bude nejlepší dát ty exoty do nějakého ústavu. Vybrali ústav ve Frýdlantě nad Ostravicí. Princezny a rytíř tam okamžitě šli a jestli neumřeli, tak tam cvokatí dodnes....


1 názor

Honzyk
18. 06. 2011
Dát tip
...v ustavu ve Frydlantu nad Ostravici jsem tejden byl...psal jsem odtamtud reportaz kdysi..): diky za tu pripominku.. no, jinak asi fakt jen pro "znaly"...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru