Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Spolek spisovatelek

05. 07. 2011
17
44
3033



Spisovatelki bi neměly uklízet ani chodit do blbí práce.

To mislím úplně vážně.

No nekoukejte, nekoukejte!

To je totiš tak. Znám úplně hodně holek i žen, co k smrti rády píšou. Jestli dobře, nebo špatně je scela irelevantní. Baví je to a psát chcou. A teť, ani jedna z nich se mi nigdi nesfěřila, že bi bila ráda uklízela. Naopak. K smrti je to otravuje, jako mně. (Pokut, se mnou některá spisovatalka nebude souhlasit, napište mi to do komentů. Budeme o tom diskutovat a já pak o vás napíšu, ódu, pamflet, nebo i povítku, příjde na to.)

Teda, některé eště baví práce. Mě uš ani to ne, abich pravdu řekla. Furt tam po mně chcou abich pracovala a diš je chfilku klit, tak zas chcou holky abych se s něma bavila a obveselovala je. Sou na to zviklé a mislí si asi, že bít spisovatelkou je nějakí peříčko, nebo co.

O to nic, to je to nejmenší, sem tam vihovím, to bi mi eště šlo. Ale přettím, neš sem zjistila, jakí mám obrofskí talent, sem se jakštakš orientovala v domácnosti, no a teť sem spíš apsolutně dezorientovaná. Uš strácím přehled gde co máme. Taki sem ani netušila kolik máme prádla. Diš je to normálně ve skříni, tak toho není tak moc, jako diš je to špinaví.

Ale abi sem se dostala k jádru pudla.

Přetstafte si, že sem potkala v životě i hodně ženských, co k smrti rády uklízejí. Fakt!!!!

Sice to nechápu, ale říkám si, šak si spisovatelka, tak musíš vjedět, ža pánbůh má na sfětě různou čelátku.

Tak já bisem navrhla spolek vzájemné vípomoci.

Ti co rádi uklízejí, by nám to doma udržovaly a jelikož sou to vjetšinou takoví praktickí baby, eště by nám mohly objehnout nakladatele, zajistit vidání a distribuci knih a mi bychom jím za to napsaly o nich, jak to maj těškí.

Taki nějakí tí harlekínki a klidně bychom je opsadily v hlavní roli.

A dibi to eště bily takové dojemné povítky a básnišky, máme vihráno!

Akoráááát, je tu jeden háček.

Naši miláčkové, co je máme doma, sou dost nevispitatelní!

Abi se náhodou do těch praktickích žen nezamilovali!

To se ví, že bi pak litovali, ale to bi uš bilo pozdě. Mi bichom psali uš pro jiní miláčki, co si váží nadaních žen.

Ovšem ten podnik bi bil i tak krapet riskantní.

Nejlepší bi bilo, dibi ty pořátkumilovné ženy bily uš dost staré a hodně nvzhledné.

Nakonec, šak bi to mohly bít i mimozeměťanky, takové zelené, šupinaté, hlavně dibi jim šla ta údržba domácnosti.

Mi bi to nevadilo.

Tak to je můj návrh vzájemné vípomoci. A ráda bich založila takoví spolek.

Tak holki, pište, pište, navrhujte vhodní kandidátki.

Já bisem bila přetsetkině a pár šikovních spisovatelek bi sem si vybrala za pobočnice.

Co vi na to, kamarádky spisovatelky?

 

Ptá se vaše přemíšlivá Růženka


44 názorů

taki mám jistí obavi:(

dobře, budu o tom přemíšlet:D

Atlantis
11. 07. 2011
Dát tip
Miluji zákazy všeho druhu, tak snad nějaký jízdní řád pro pohyb v domácnosti, hlavně v podvečerních a nočních hodinách. Nerada bych nechtěně nakukovala do dírky, kde se to nesmí.

Atlantis, ste přijatá!!!!uš se ani neptám, jestli nejste moc heská, risknu to! domluvíme se.. co mám pro vás jen tak na začátek napsat?

Atlantis
11. 07. 2011
Dát tip
Nakupuju, vařím, peru, myju nádobí, vanu a ve volné chvílí dlouze i pečlivě uklízím.

Ano, Američani sou magoři, to je známá vjec a budou eště lepší, diš nebudou ani psát uš. Ale co to má spolešního s intošem, že se mi nechce uklízet ale psát chujovini? Já naopak šikovná sem ale za to líná, takoví bláznovini jak píšete a já ani neumím vislovit psát díki bohu nemusím, jen si chci psát ti sfí píčovinki a musím chodit do blbí práce(každá práce je blbá) tak bich mjela ráda doma uklizeno, víte?

:DDDDDDDDD aháááá

Merxanta
07. 07. 2011
Dát tip
My máme f práci uklyzečku a ona to je asi spysovatelka :o)))

Honzyk
06. 07. 2011
Dát tip
...nemyslim...

atlantis, pokut nekecáte, tak joooooo, fakt se viznáte f domácnosti???? to já jen tak:DDDD háberku, to zas prrrr, nejsem feministka!!!! akorát nerada uklízím a tak. žebich bila?????? nestrašte!!!!! honzyk, času dost.

Háber
06. 07. 2011
Dát tip
vdaka * ja som tiez feminista :)*

Atlantis
06. 07. 2011
Dát tip
Nejsem, prý jsem byla, ale to jsem byla ještě chlap, moc už mi z něj ale nezůstalo. Tak jsem zabraná?

Honzyk
06. 07. 2011
Dát tip
...nevim.

:DDDDDDDDD asi je to nakažliví:DDDDD

Nepochopeny
06. 07. 2011
Dát tip
MY !!!! panenka skákavá a ježek v kleci, ale som dal tomu slovenčine po hrbáte ! chanbím sa !

Nepochopeny
06. 07. 2011
Dát tip
Áno, aj mi vás radi fikáme, to je fakt :DDD

:DDDDDDDDDDDDD nooo, umíme bít fikané, to zas jo:D

Nepochopeny
06. 07. 2011
Dát tip
Pardón, Ruženka. Ja som iba mierne obozretný, to viete, vy ženy idete na nás s úsmevom a potom dostaneme po klepetách :D

co mi to tu melete za nesmisli, pane nepochopení? to se ví, že kluci by taki psali, ot uklézení sou ti co je to těší a pak tí mimozeměťanky, víte?

Nepochopeny
06. 07. 2011
Dát tip
Páni, ja by som sa tam extra nehnal. Lebo sa udeje opačný prípad Sylvia Plath verzus Ted Hughes. Akurát, že doma budú sedieť páni, zapriahnutí do roboty a ženy budú písať, tvoriť, vydávať knihy. Nie že by som im to nedoprial, ale mne sa teda nechce makať ako otrok. Sem tam to beriem, ale neustále? Skončíme v depresii, nepochopení na zemi, ako ten Albatros : )

tak dobrá, bereme i některí chlapy spisovatele, taki to maj těškí. Hlavně každí musí dostáhnout aspoň jednu uklázecí kandidátku. já bisem si teda pro sebe zabrala atlantis. Atlantis, nejste moc heská????? to bich musela hledat dál, čert nigdi nespí. delawere, na písmáku se skazíte nato šup, to je jistí. martinez, mislela sem si to:DDD metto, no jo a gde bich pak bydlela? Přemíšlejte trochu. renegátko, s tou Vlastou to není špatní nápat!!!! i chůvy se teda hledají. Sfalnaté!

Metta
06. 07. 2011
Dát tip
konstrutkivní návrh: vynést noutbuk a tekutiny a pak tam vhodit ruční granát. zda bude milášek doma nebo ne pomechávám na indivudální volbě

martinez
06. 07. 2011
Dát tip
rum nerum (06.07.2011 00:08:44) - co se úklidu týče su pravá spisovatelka :o)

Atlantis
06. 07. 2011
Dát tip
*** Paní Růženko, hlásím se, jsem vhodná k uklízení. Předkem Vám děkuji.

renegátka
06. 07. 2011
Dát tip
Tobě to pálí, Růženko.To já znám jednu, jmenuje se Vlasta, ta by to mohla vést. Má veliký dům, takže ustanovující schůze by něměl být problém. Jenže, to tady už jednou bylo a vyšumělo to. Tak ti nevím.

delaware
06. 07. 2011
Dát tip
Bóže, kam jsem to vlezla. Abych se tu nezkazila...

Háber
06. 07. 2011
Dát tip
ja som za * ale ani muži by nemali byť diskriminovaní * na druhej strane * je to jedno * či Vás niekto číta alebo nie * človek jednoducho píše * lebo musí * a tá čiarka vo vesmíre je rovnako hrubá * ako u iných * a je jedno * či ste v práci * alebo nie * či musíte doma pracovať ďalej * lebo máte len tú smolu * že ste žena * niekedy sú takí aj muži * v podstate je fuk * či ste bohatí * alebo chudobní * ide o to * čo máte v srdci *

Róza, oni jsou veselá kopa! *** Ač bez talentu, mám ideální předpoklady pro spisovatelství...do práce nechodím, doma neuklízím a ani žádného miláčka nemám...jen bych k pořádkumilovné mimozemšťance potřebovala ještě svalnatou chůvu. Pak bych si mohla hrát na spisovatelku každý den.

lampička
06. 07. 2011
Dát tip
no dobře...-ale ani úsměv?... -úsměv:)

Nepochopeny
06. 07. 2011
Dát tip
Kašlat na mop holky decka šupňete do školky pak pš péro do ruky berte následne na to s horou odpadku se perte když nimi se probrodíte myšlenku na úklid zahodíte a budete jen psát (môj československý príspevok) Potichu vás podporím. Nebudete predsa väzňom mopu. Len píšte, vážené dámy ! :DD

holki, ste přijaté!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VYTISKNOUT A ZARAMOVAT!!!!!!!!!!!!!!!! T

lampička
06. 07. 2011
Dát tip
no proč ně dyš na to příde...... : zametání kanclú uš mě taki neba...... :( :hibaj k fám do spolku -iv

dobře. První vlaštofka.

delaware
06. 07. 2011
Dát tip
Tak právě jste mě sem zlanařila, tak dám aspoň tip.tip.

no pozáívat si domů spisovatakly gvůli úklidu je čirí nerum:DDDD leda biste už přitáhly ti kandidátki!

Metta
06. 07. 2011
Dát tip
pozvi nás k sobě domů a aspoň uvidíš, kdo má jaký vlohy...ale ne že budem fšechny tukat a žádná vytírat nebo uklidíš už předtím kvůli naší návštěvě.))

pane Bivoji, no dibiste moc chtěl, tak kastráti berem, ale prí to dost bolí! srozumjení, gdo píše na písmíka je spisovatel, tak se uklidněte a navrhujte kandidátky!!!!

srozumeni
05. 07. 2011
Dát tip
Sice nejsem žádná spisovatelka, ale i tak znám pár ženských, o kterých já říkám, že ,,chcípnou na hadru"-rozuměj na mopu. A já, i když nejsem ta spisovatelka, přesto k této sortě divnoženek také nepatřím. Já vlastně nemám žádné své místo na slunci. Probůh, co já budu jen dělat???...

BigBivoj
05. 07. 2011
Dát tip
škoda, že mám koule Růženko, hned bych se přihlásil!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru