Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Súťaž - tlmočník, 8 kolo

11. 07. 2011
3
32
3171

Zadávateľ tohto kola súťaže: FERRY


William Shakespeare

 

Weary with toil, I haste me to my bed,
The dear repose for limbs with travel tired;
But  then  begins a journey in my head
To work my mind,when body´s work´s expired:
For then my thoughts-from far where I abide-
Intend a zealous pilgrimage to thee
And keep my drooping eyelids open wide,
Looking on darkness which the blind do see:
Save that my soul´s imaginary sight
Presents thy shadow to my sightless view,
Which, like jewel hung in ghastly night,
Makes black night beauteous, and her old face new.
Lo! thus by day my limbs, by night my mind,
For thee, and for myself, no quiet find.


P.č. diela Autor diela Odkaz na dielo
1
http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=388234
2

http://pismak.cz/index.php?data=read&id=388313
3
http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=388236
4
http://www.pismak.cz/index.php?data=read&id=388237

 

 


PRAVIDLA SÚŤAŽE :



1. pravidlo:
súťažiaci sa môže zúčastniť súťaže s ľubovoľným počtom diel

2. pravidlo:
Organizátor súťaže a zadávateľ témy jednotlivého kola sa môže zúčastniť súťaže len mimosúťažne

3. pravidlo:
O víťazovi rozhoduje počet získaných tipov od čitateľov


4. pravidlo
V prípade rovnosti získaných tipov od čitateľov rozhoduje o víťazovi - počet tipov získaných od autorizovaných osôb portálu PISMAK, ako sú oficiálni administrátori a kritici

5. pravidlo:                                                                                                                                                                                                                                   Ak je zhodný aj počet tipov od autorizovaných osôb portálu PISMAK rozhoduje o víťazstve počet výberov získanych od čitateľov ( počet zaradených do obľubených)

6. pravidlo

V prípade zhody aj v súlade pravidla 5 o konečnom počte rozhoduje počet výberov od autorizovaných osôb portálu Pismak ktoré sú označené pri jednotlivých dielach ako počet výberov.



Súťaž sa vyhlasuje 1 krát týždenne a to v pondelok o 20.00 hod. Súťažiaci majú 6 dní aby na svojej stránke uverejnili preklad daného diela a zároveň nazbierali čo najvyšší počet tipov do ostatných čitateľov. V sobotu o 20.00 hod. je uzávierka daného kola a následne je vyhlásený víťaz daného kola. Víťaz ma právo výberu ďalšej básne. Vybranú báseň zašle vo forme správy najneskoršie do pondelku do 15.00 hod. Organizátorovi súťaže - Johannovi Wolfgangovi Mária Amadovičovi vo forme správy, ktorí ju v stanovený čas uverejní na portáli www.pismak.cz

 

POZOR !!! POZOR !!! POZOR !!! POZOR !!! POZOR !!! POZOR !!! POZOR !!! POZOR !!! 

Pre toto kolo platia mierne upravené pravidla. Na žiadosť viacerých návštevníkov tohto serveru - bude toto kolo neverejné ( skúška systému ) - ak sa osvedčí  tak nevylučujem trvalú zmenu pravidiel. Účastníci v tomto kole nebudú zverejňovať súťažné diela na svojej stránke, ale ich zašlu prostredníctvom pošty na adresu zadavateľa Johana Wolfganga Mária Amadoviča, ktorý ich uverejní pod svojím nickom / pričom skutočnú identitu autora zachová utajenú /. Termín vkladania diel - taktiež upravený do stredy do 20.00 hod. Následné bude vyhlásená možnosť zbierania tipov. Tipy od čitateľov budú zarátané len s dátumom od štvrtka, teda úderom polnoci v stredu až do skončenia hlasovania to je do soboty. ( Princíp zachovania rovnakého časového priestoru pre všetkých súťaže chtivých )


32 názorů

Šperk
16. 07. 2011
Dát tip
to by měl William radost, nahrál by ty všechny svý sonety na Sonet duo, slyšeli bychom jistě jeho krásný hlas a přednes dnes co na to nes?

BigBivoj
16. 07. 2011
Dát tip
Ano to je von! Kde jsi vzala takový nádherný zachovalý stroj? První magnetofon ještě s elektronkami a nejvíc mě fascinovalo magický oko, indikátor záznamu :)) To je paráda, vážilo to snad sto kilo :)

heartrate
16. 07. 2011
Dát tip

BigBivoj
15. 07. 2011
Dát tip
já znám akorát Sonet Duo

heartrate
15. 07. 2011
Dát tip
sonet se pozná :)

teploušek
15. 07. 2011
Dát tip
To je sice pěkné Ferinko ale mělo to být fakt uvedeno v zadání soutěže a specifikováno jako sonet. Jak si to maj ti autoři opravit v průběhu a ještě k tomu u "anonymní" soutěže?

BigBivoj
14. 07. 2011
Dát tip
na to již mnozí šťouralové a gůglovači přišli dávno Ferry :))

Ferry
14. 07. 2011
Dát tip
Vážení, já jsem přibyla do Písmáku až dnes po několika dnech pauzírování (promiň, heartrate, nečetla jsem tvůj dotaz tedy). Zadání je Shakespearův 27. sonet, jak jsem napsala už Johannovi - předpokládala jsem, že to bude uvedeno v záhlaví textu. Naprosto správně si tedy vedl autor 4. překladu resp. přebásnění uvedeného sonetu, když napsal tři čtyřřádkové sloky a jedno dvojverší, jak se na anglický sonet sluší. Stavba a-b,a-b, c-d,c-d, e-f, e-f a g-g je mu přímo předepsána. Tak rigorózní ovšem pro tuto soutěž nebuďme, navrhuji.

Apropo súťažné dielo bolo stiahnuté na žiadosť samotného autora, ktorý sa rozhodol dielo prepracovať a následne uverejniť znova - toť na vysvetlenie prečo dielo bolo stiahnuté!

avox
14. 07. 2011
Dát tip
inu, začátky jsou těžké, ale napravil jsi to :-)

Keď som to vkladal tak to vidieť nebolo..teraz to vidím aj ja...tak som to odstránil úplne..Takže už je to utajené...takže tí čo videli dúfam že si to nechajú pre seba a zachovajú toto TAJOMSTVO pred ostatnými

avox
13. 07. 2011
Dát tip
bohužel, stačí vzít do bloku... ale místo pro svůj tip jsem našla už předtím, sem jsem se šla jen ujistit, že musím počkat do půlnoci, abych platně tipla :-))

heartrate
13. 07. 2011
Dát tip
no jo, já to teď vidím taky, to je teda prieser :)))

Takže priatelia prvé diela boli uverejnené...neviem či sa niekto ešte prihlási...

teploušek
13. 07. 2011
Dát tip
nemůžeme se dočkat tvých voňavých slov a pochval

Prosím prípadných záujemcov...aby neprezrádzali svoj záujem zúčastniť sa, keďže toto kolo má byť tajné...Inak medzi rečou...Odoslané príspevky mi prišli a budú zaradené tak ako som uviedol už v osobnej správe pre všetkých čo poslali. Inak to isté platí aj pre ďalších potencionálnych záujemcov...Vaše diela budú uverejnené v stredu v jednotnom čase o 20.00 hod. Tým že prezrádzate na tejto stránke to že ste mi poslali svoje dielo - tým znižujete anonymitu. Aj keď čitatelia nebudú vedieť od koho je uvedené dielo presne môžu ľahšie predpokladať kto za dielom stojí..Ďakujem za pochopenie. Prípadne ak máte nejaký dotaz (myslím tých čo svoje diela odoslali - prosím kontaktujte ma prostredníctvom súkromnej pošty RÁD VÁM ODPOVIEM

teploušek
12. 07. 2011
Dát tip
hurá, už jsem to poslal! došlo ?

Prosím o zaslatie skôr...BigBivoj...aj keď do polnoci by som to mal určite stihnúť...aj keď to všetci pošlete...v stredu o 20,00 hod. Medzi rečou jedno dielo už bolo doručené !

BigBivoj
12. 07. 2011
Dát tip
ano taky mě to trklo :) takže to pošleme až ve středu večer všichni po osmé,jo?

heartrate
12. 07. 2011
Dát tip
kdyžtak ještě: v zadání je malá chybka, ve 3. verši patří then místo they :)

heartrate
12. 07. 2011
Dát tip
tak to jo, to mi přijde spravedlivé, a aspoň nebudeme moct navzájem opisovat :) má to hodně do sebe

BigBivoj tipovať môžeš raz! Termín dodržania sa pozná podľa zoznamu pridelených tipov, kde je dátum, čas a uživateľ ktorý udelil tip...

Heartrate...to vloženie bude v podstate až v stredu tak ako hovoríš...nad tým som uvažoval (neboj) ale keďže vkladanie niekoľko minút trvá tak napríklad pri počte napr. 6 diel môže byť rozdiel medzi prvým a posledným vloženým dielom aj pol hodina tak preto je tam ten termín započitavania tipov....aby mal každý rovnakú šancu. Určite nevložím jedno dielo v pondelok a niektoré až v stredu

BigBivoj
12. 07. 2011
Dát tip
Bude to zajímavý jistě zajímavý experiment a jsem zvědav až někdo napíše takové skvělé dílo, třeba jako já, dá mi tip a pak mi ho dá znova ve čtvrtek jak se to pozná :) Ferry v které knihovně jsi byla číst W.S. naposledy? :)

heartrate
11. 07. 2011
Dát tip
Johanne, to je trochu zvláštní systém - ti, kteří pošlou dílo dříve, budou v nevýhodě, protože leckdo, kdo nečte pravidla pečlivě, si tipne před středeční půlnocí - spíš bych tedy doporučovala vložit všechna díla naráz, když už, ale ať se vyjádří i ostatní

heartrate
11. 07. 2011
Dát tip
ale asi je to jen normální jamb, viď

Pre niekoho ...prečo až od štvrtku? Diela samozrejme budú vkladané postupne ako dorazia na moju adresu. A ako som už povedal tak tipy budu rátané až úderom polnoci zo stredy na štvrtok preto sa môže stať, že dielo bude mať síce 13 tipov, ale zrátaných do súťaže môže mať poviem napríklad len 5...to preto aby tí čo doručia dielo v stredu o 20.00 hod. neboli ukrátený časom od tých čo doručia dielo napríklad už v utorok...myslím si že je to takto spravodlivejšie.

heartrate
11. 07. 2011
Dát tip
Ferry, co je to za rytmus? Ty to určitě víš, já bych to musela hledat

heartrate
11. 07. 2011
Dát tip
Ferry nezklamala!! čekala jsem nějakou naprostou klasiku, možná Villona, ale Shakespeare se bude překládat o něco snáze. Do středy není příliš času, tak směle do toho, přeji všem břitké pero a přízeň múz!

Už je to tady !

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru