Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Přestupiště

15. 07. 2011
3
7
909
Autor
orbital

První den Colours of Owa!

 

Poba(r)vené odlesky

rozsypané po zdi

jihnou

unavené jako

wolframové vlákno

papírově matných žárovek

 

Ze škvír vychází plíživé stíny

 

Na Havlíčkově nábřeží

málomluvné zábradlí

vzpomíná na spadlou lávku 

Do rozvalin

mezi schody

zasel vítr plevel

i klid dlouho)v(ěku


7 názorů

Theuška
25. 07. 2011
Dát tip
U Pecivála jsem zase prožila celou vysokou :))) A s tím ožitím Ostravy se nedá nic jiného než souhlasit! Bylo fakt super procházet se centrem a na každém rohu slyšet rozmanitost různých hudebních žánrů! Fakt paráda!

orbital
25. 07. 2011
Dát tip
Theuška: byl jsem na Colours "jen" 3x :) jako Ostravák jsem měl vůči tomu festivalu výhrady, ale letos, jen chvála :) Ostrava jako město najednou ožije úplně jinak, než normálně, a je to zážitek. místa, kde člověk běžně jen projde, aniž by se zastavil, najednou mají své kouzlo :) pro lidi co nejsou z Ovy to musí být o to silnější. jóó, na Pavouka si pamatuju! :) chodil jsem tam poslední rok, co byl otevřený, to mi bylo ještě 16 :D ty šicí stroje jako stolky, obrazy na zdech, dobrá hudba, to byla atmosféra... byl to můj nejoblíbenější klub na Stodolní, než ho zavřeli... majitel asi prochlastával nájmy, tak musel zavřít :) teď je pro mě druhý Pavouk - U pecivála. to je moc příjemná hospa... :)

Theuška
18. 07. 2011
Dát tip
Jojo, já vynechala asi jen jednou... Vlastně dvakrát. Úplně první ročník jsem jaksi nepostřehla :) Naštěstí jsem letos odpadla jen na druhý den a pak už to bylo fajn... S tou Stodolní máš pravdu. Dříve se to dalo (za dob Pavouka a Krokodýlího ocasu) ale teď už je to fakt jen o tom, s kým dneska v noci. Každý čeká, co je to ta Stodolní zač a myslím že dost lidí je nakonec zklamaných... Tož zdar :)

orbital
18. 07. 2011
Dát tip
děkuju Šepotko :) Theuška: tak ten jsem naštěstí neměl :) osobně jsem si Colours maximálně užil, jeden z nejlepších festivalů, na kterém jsem byl! Honzyk: Stodolní je úplně jiný svět :) shodou okolností jsem v pondělí nad ránem na cestě z Colours potkal jednoho Francouze a s tím jsme zapadli v Dublinu, ačkoli do podobných klubů nechodím. co se tam děly za věci, to z toho jsem nechápal :D skoro všichni se tam chovali nadrženě jako jeleni v říji :D a alkohol tekl proudem, jen co je pravda :) taky se znova ukázalo, že Češi neumí moc anglicky! to je ostuda, z celé hospody se jen zlomek lidí dokázal domluvit... ale to je jiná kapitola :) děkuju Vám za zastavení a tipy ;)

..to máš krááásnéééé!!!***

Theuška
15. 07. 2011
Dát tip
Na prvním dni Coloursu jsem si dala zelný placek a málem mne museli odnést! Dneska se tedy ještě nezůčastním a doufám v lepší zítřky :) Z toho plyne ponaučení - bacha na zelný placek, co prodávají pod hradem! Bo jinak žádná poezie :)

Honzyk
15. 07. 2011
Dát tip
...to zas bude vozralejch-))---hele, na ty Stodolni jsem este nikdy nebyl, pritom |Ostravu mam dost rad..: prislo mi, ze se tam cpou proste nejak "programove" vsichni, navic se blbe cejtim v davu, chapej..)...si dej panaka na me, jo? (ja nepozivam....:D)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru