Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Syndrom vyhoření. Dramatizace.

18. 07. 2011
8
7
2279
Autor
Movsar

Při jízdě vlakem jsem si u Kolína všiml fabriky, její okna svítila neurčitým světlem, jakoby ohně se tam toporně držely v tom nejasném prostoru. Napadlo mě, kdo tam asi je a co dělá. Všechny nás stravují plameny práce. Někteří znají umění jogínů a přecházejí po žhavých uhlících svých komputerů, kauz a směn v tranzu. Ale i jejich nohy se, myslím, jednou popálí.

Skrze matné sklo nebyla ta scéna zřetelná. Vysoký kužel plamene a kolem něj šest mužů. Skrze matné sklo nebylo zřejmé, co muži dělají. Šest mužů se sklánělo v potu kolem kužele, těla ošlehaná horkem. Skrze matné sklo ztrácely jejich pohyby dynamiku.

Oblohu zatáhly mraky, obzor znejistěl, šest mužů pohltil jednoho po druhém žhavý kužel. Skrze matné sklo ale nebyl jejich konec dost zřetelný. Syndrom vyhoření.


7 názorů

Fruhling
18. 07. 2011
Dát tip
Dobrý.

Honzyk
18. 07. 2011
Dát tip
p.s : tvuj text, ale na slovech bych zde t o l i k nesetril....(?)

Honzyk
18. 07. 2011
Dát tip
...takto podany ´burn out effect´ jsem jeste pred vokem teda nemel...:/*

..dobrýýý!*

Josephina
15. 07. 2011
Dát tip
práce tě vhoří, jestli neutečeš a nestaneš se jogínem, to je jisté! vhoření nebo vyhoření?

martinez
15. 07. 2011
Dát tip
Všechny nás stravují plameny práce. Někteří znají umění jogínů a přecházejí po žhavých uhlících svých komputerů, kauz a směn v tranzu. Ale i jejich nohy se myslím jednou popálí. tohle si odsud beru já :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru