Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Slad kalu

04. 08. 2011
0
3
1496
Autor
Krapet

"Tito lidé, kteří velmi intenzivně prožívají nejistotu lidské existence, totiž zažívají peklo a v svém osamocení a pocitu, že jsou vydáni napospas, trpí mezními stavy a vnímají věci, jež si lidé s větším pocitem bezpečí nedokážou představit." (Fritz Riemann: Základní formy strachu)

Na celém světě snad jen ten chápe

co ztratil víru v poznání
i v boha, co nás pohání,
jen ten co skáče přes kaluže
své vlastní krve
jen ten může
jen když sám ji tam scedil
jen ten, a ne-li on, pak...
.............................nikdo

že to, co chci,
je sladký jed,
je prudká bolest, mrtvý květ,
otrava náhlou inhalací
pocitů
které se mi vrací,
když v života zápalu
ochutnávám
slad kalu.


3 názory

Krapet
05. 08. 2011
Dát tip
Díky za komentáře. thalina: je to pravda, ale myslím si že např. nad použitím bible by se nikdo nepozastavil. Obšlehnul jsem ten název protože docela vyjadřuje (obsah knížky) to, co mělo být i v týhle básničce. Jo, dál je to patetický, což jsem si dovolil vzhledem k tomu že popisuju jádru svýho života, tak kdy jindy bych měl bejt patetickej když né teď :D Mimoň: No vidíš, nepochopil jsi to přesně. Raušový stav jsem bohužel nezažil. Tady jde spíš o stav myšlení, prožívání tragiky... což ale není tvoje chyba že jsi to tak nepochopil, protože se to prostě dá pochopit více způsoby. Nevím co udělat aby to vyjadřovalo přesně to co chci a nejspíš toho holt dosáhnout ani nejde. Ano, je to silně sebestředný, protože to je o mně mých pocitech. Opět nevím jestli to je na škodu, no asi nemusí nikoho zajímat co si myslim a kdo jsem. OK, to beru. Ad tučnost a kurzíva - nebyl jsem si jistý jestli by to vyniklo i samo o sobě. Když se na to ale teď dívám, vidím že "slad kalu" tučně nemá smysl. Je to na konci, to stačí. A ta kurzíva taky neni moc platná. Díky, upravím to.

Max Hutar
05. 08. 2011
Dát tip
Tohle je strašná egárna... uvědom si, co říkáš: Jenom několik velmi hraničních lidí chápe, chápe to, co já chci, a jinak nikdo. Nemyslím si, že bych musel ztratit víru v poznání a skákat přes kaluže vlastní krve, abych pochopil, že se ti líbějí raušový stavy. Ostatně, to se líbí kdekomu. Btw. nevím, jestli je úplně ideální tak moc pracovat s kurzívou a tučností.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru