Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Neznalost neomlouvá

01. 10. 2011
6
11
1744
Autor
FAE BOMB

 

 

 

Neznalost neomlouvá

 

 

Porval jsem se s primářem,

praštil jsem ho herbářem.

Došlo totiž ke sporu,

zda mám zpívat ve sboru.

Prý mi ten čaj z kopřivky,

jenom ničí hlasivky.

Já však myslel kopřivu...

Tak na něho, protivu!!!

 

 

 

 

 

 


11 názorů

koloušek
05. 10. 2011
Dát tip
T*

Diana
03. 10. 2011
Dát tip
Něco mi uteklo? Zapátrám...

Stařec_007
03. 10. 2011
Dát tip
:-) *

FAE BOMB
02. 10. 2011
Dát tip
D: Povídky nejsou próza? :-) Možná to ale sepíšu celý, bylo toho tam totiž víc...

Alegna
02. 10. 2011
Dát tip
*

nemluvná
02. 10. 2011
Dát tip
To, já jsem se porvala s doktorkou o dítě na popáleninách. Doslovně. Ona myslela, že si ho tam nechají na hospitalizaci ( prázdná lůžka, na praxi sestřičky, které neměli, co dělat...běžná spálenina tehdy dvouletého? syna). Uložili ho na postel do skleněné kóje za mé nepřítomnosti, úraz se mu stal s někým jiným - ten někdo ho tam do nemocnice dovezl. Když jsem dorazila do nemocnice, musela jsem proniknout (to byla fuška!) až k synovi, poté ho vzít do náručí a říci, to dítě je moje, není v ohrožení života a my jdeme domů. Zavolali též na mne zřízence (ti si netroufli mi ho tahat z náručí), doktorka mi dítě rvala z rukou, musela jsem ji inzultovat atd...hysterie ze všech stran. Navíc večer. Jeho dětský lékař mne (tajně) za to pak druhý den pochválil, mimo jiné mi řekl, že by byl celou noc přivázaný, aby si neškrábal obvaz atd...prostě měl by trauma do smrti kvůli ničemu!!!Jinak já oceňuji úžasnou práci na oddělení popálenin, zachraňují životy...aby nedošlo k omylu, ale zde to skutečně bylo zbytečné, navíc bez mého souhlasu, kdy já tam nebyla. Totiž té doktorce už pak šlo o to, kdo z koho. Zrovna tak jsem nedovolila píchnout dceři ucho, které ji bolelo (v hluboké totalitě jsem si dovolila hodně!!!)Dal mi antibiotikum po scénách, ale já jí ho odvážně nedávala a když jsem šly na kontrolu, pravil, že je vyléčená. neměla jsem odvahu mu říct, čím je vyléčená? vždyť nic neužívala.. Znamenalo, že neměla tehdy zánět, jen nějaké nachlazení, a měla by bývala zbytečnou jizvu po propíchnutí ucha. Tím by ji ucho zlobilo nadosmrti: další píchání, na stáří hluchota nebo pískot..atd.. nikdo není všemocný, v každé profesi jsou dobří, lepší a špatní, omylní. Takže lékař je jen člověk. jako já, ty, kdokoliv. Operatéři jsou extra zruční. Ale též někteří ne...atd...

Diana
02. 10. 2011
Dát tip
Ten tvůj boj proti kapačce je napsaný snad ještě líp, než ta básnička. Proč nezkusíš taky prózu? :-)*

FAE BOMB
02. 10. 2011
Dát tip
Už jsem se porval kvůli kapačce, se kterou jsem nesouhlasil. Měl jsem totiž pouze votřes mozku a voni mi nedokázali vysvětlit, k čemu by to vlastně mělo bejt dobrý. Prohrál jsem a voni mě strašlivě svázali. Maj' na to takový silný řemeny, asi takový, jakejma se lidi přivazujou na prkno při popravě gilotinou. Stejně jsem se jim z toho dostal a kapačku jsem si teatrálně vyškub'. Pak už naštěstí dali pokoj. Přiznávám, že vo život jsem se zatim nepral. To bych asi projel, maj' totiž přesilu..

Atlantis
02. 10. 2011
Dát tip
Asis ses nerval s primářem o život. Přeji ti, abys nemusel. Jednou budeš.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru