Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

úvaha mladoženáča...

14. 10. 2011
6
14
1039
Autor
Edenfoot

niečo na tom bude...alebo..???

bol presvedčený,ze si vzal priam anjela...

ale rýchlo prišiel na to,že aj husi majú krídla...


14 názorů

MKbaby
01. 05. 2013
Dát tip

Ano, taky ženatej :)


Kočkodan
15. 10. 2011
Dát tip
Pekné. Extratrída à la Ales Novák

Toscana
15. 10. 2011
Dát tip
řekla bych, že totéž platí i o slepicích :o))) *t

gabi
15. 10. 2011
Dát tip
pepiku,nemáš sa za čo hanbiť, ja zasa neovládam český pravopis a práve to sa mi páči, že sa tu navzájom učíme jeden od druhého aj tebe krásny, už skôr večer ako deň

..jednou jsem dostala Danajský dar - živou husu. Otec byl na práci v cizině a nechal mně a sestře vykrmit husu u jedněch sousedů na vsi. Přinesli nám ji při našem letním pobytu v domě táty. Živou a s křídly. Vyrazili jsme jako velká delegace do vedlejší vsi k babce, aby nám ji zabila a oškubala, ba i vykuchala. Kočár, v něm dvě malé děti (moje a sestry), husa, vedle kočáru pes a větší děti ( moje a sestry). Kočár jsme tlačily střídavě: chvíli já a chvíli sestra. Druhá mezitím šla vedle kočáru a dohlížela na husu, aby neklovla v kočáře, v kterém se vznešeně vezla, malé děti či na ně nešlápla. Nic takového neudělala. Každých asi deset minut vzlétla, měla křídla nepřistřižená, a frrr do pole podél silničky. S křikem jsme se vrhli za ní já, setra, velké děti a pes. Ten ji chtěl mermomocí zakousnout nebo aspoň olíznout, ona strašně kejhala. A to se dělo celou cestu. Malé děti, namačkané v jednom kočáru, to kejhání a náš řev při chytání husy v poli vzbudil, takže ony pro změnu celou cestu do vsi k babce dvojhlasně vřískaly.Babka nebvla doma, dědek nám ji jenom zabil. My ji musely se sestrou doma oškubat a vykuchat.Brrr. Husa má mít křídla zastřižené. Zvláště když jde na popravu.

gabi
15. 10. 2011
Dát tip
pepiku, naše husi sú naozaj mäkké /podľa vzoru kosť/ vy ich asi neviete tak chutne pripraviť, do mäkučka s kapustičkou a knedlou :-)

avox
14. 10. 2011
Dát tip
aha, to asi když ona poprvé řekla: "Já husa, proč jsem si raději nevzala Pištu Hufnágla?!" :-)) díky za avi

Alegna
14. 10. 2011
Dát tip
:-) to se povedlo a je to i výzva Aleši, díky za avi

MKbaby
14. 10. 2011
Dát tip
Taky ženatej? :)

gabi
14. 10. 2011
Dát tip
dobreee :-)))* díky aleši za avi

Diana
14. 10. 2011
Dát tip
:-)* a ona zase zjistila, že i vůl má kopyta...

pane jo!!! :o) vynikající, posílám pár avi...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru