Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tatínkovi

26. 12. 2001
21
3
2073
Autor
Lomarinka

Jsem tu nova a prispivam poprve-budte prosim tvrdi a soudni... Jinak vsem krasne svatky..

oči mi slzí a cítím že již brzy 
   bude pláč..
a já se ptám proč život všechno boří..
proč bolest tvoří
 nač??
tep buší jako zvon....

proto,

 

že odešel mi ON....

 

 V krku mám sucho 

 a moje ucho
  slova nevnímá...
a já sedím, tupě hledím
a už nic nevím
obloha je šedivá...

 

to proto že jsem tu jen já...

 

v uších píská, srdce stýská
  v duši bolest mám
co si jen počít, kam se stočit,
kde TĚ hledat mám??
bolest jako ostrá tyč
 
ale ty jsi pryč...

 

a ja dobře vím, že nespatřím už tvoji tvář...
tvoje slova slyšet znova,
a tvůj vlas hladit zas...
  ...život je velký lhář
lhal že vždy TĚ budu mít...

 

a teď TĚ nechal odejít...

 

srdce bolet nepřestává,

a v hlavě hlasitá vřava,
pořád hoří plamínek
v duši je spousta vzpomínek..
 žádná sláva...
a kolem je citit vonět TVOJE máta...

to všechno proto že..
 
navždy usnul mi můj táta...


3 názory

Norsko 1
20. 09. 2021
Dát tip

To je tak blbé, až je to dobré. Nikde bych to ale nerecitoval


Lomarinka
03. 10. 2009
Dát tip
Kamile....vzpomínáš...??? pomož mi si taky vzpomenout......

Ach Inuško, dodnes naň vzpomínám, a je mi smutno...

Narvah
04. 02. 2003
Dát tip
* + hodne stesti.

Amanda
06. 12. 2002
Dát tip
Bolestna privat emotions... kritiku nepotrebuje mluvi samo...!*

Seek
14. 10. 2002
Dát tip
:o( takhle je to tedy...Lomarinko, to je mi moc líto. už asi chápu ***

Bacil
04. 10. 2002
Dát tip
Ano, je to špatně... jsme lidi a v pohnutí chybujeme... i já jsem u tohoto díla chybil... asi se s tím nedá udělat nic, než jen si to zapamatovat pro příště.

Lomarinka
04. 10. 2002
Dát tip
Miroslawek a Bacil Opravdu stojím o hlubší kritiku, můžete začít- jsem připravená ;o)

FoFr
04. 10. 2002
Dát tip
Miroslawku, měl bych ti asi osvětlit své kritiky na Lomarinku. Psal jsem to velmi pozdě a velmi velmi opilý. Lomarinky díla se mi opravdu nelíbí a k tomu jsem byl naštvaný na ostatní kritiky, neboť mi připadaly velmi naivní. Moje reakce ovšem byla unáhlená a ve své únavě jsem se vyjádřil velice nevhodně a neslušně. To se samozřejmě obrátilo proti mně a dobře mi tak.

Miroslawek
03. 10. 2002
Dát tip
Ehm... aniž bych se vyjadřoval jako FoFr... asi chápu proč se tak rozohnnil, i když s jeho výrazovými prostředky nesouhlasím... obávám se totiž, že těch 15 TIPů a slova chvály jsi nedostala za literární kvalitu díla, která se mi zdá dosti slabá, ale jako člověk za svou upřímnou bolest. I když ji respektuji a respektuji i to, proč jsi ten text publikovala a nemám nic proti tomu, je to zkrátka špatně. Toto by měl být server zabývající se (amatérskou) literaturou a TIPy by měly odrážet názor na literární stránku, úroveň publikovaného textu, nikoliv na osobu autora nebo jeho osobní životní zkušenosti, prožitky, byť mi mohou být sebevíc blízké. P.S. Opravdu stojíš o hlubší kritiku? Já Ti ji klidně napíšu, nicméně nevím, zda vzhledem k tomu, jak se Tě ta věc určitě vnitřně dotýká, víš, oč žádáš.

Norek
07. 03. 2002
Dát tip
pěkný *

Lomarinka
20. 02. 2002
Dát tip
Každý názor je názorem-ostatně -nejsme všichni stejní, a mělo by ti bý jasné, že to co se líbí tobě, se nemusí líbit ostatním a naopak..přeci jen neudáváš to, jaký má mít člověk vkus.. Díky za názor-a pamatuj, nic se nemá přehánět;o)

FoFr
03. 02. 2002
Dát tip
Když tady čtu tvoje nekritické ctitele je mi s prominutím k zblití. To téma je jistě velmi silné, ale zpracované je jen k pláči. Na to jaký to má silný náboj to má dle mého názoru velmi slabou formu. Nerad bych urážel, ale prostě se mi to vůbec nelíbí, a když budu hodně hnusnej tak je to ubohý a každej kdo tomu dáváí tip si nevidí na špičku nosu a je v podstatě ubohej taky. Gastarbajtře, u Tebe mě to překvapuje obzvlášt. Slabý a předpokládaný, Lomarinko máš určitě na víc než na slabě sentimentální vzpomínku.

FoFr
03. 02. 2002
Dát tip
Sakra fakt mě to nasralo, jestli i mí kritici jsou takhle jednoduchý, tak k čertu s písmákem!!!! SRABÁRNA!!!!! Tvářím se rozohněně a fakt jsem!!!!!!! Tenhle server by měl plnit účel a ne vychvalovat píčoviny. Těším se na Vaši kritiku.

FoFr
03. 02. 2002
Dát tip
Sakra moc se ti omlouvám Lomarinko, ale čim víc to čtu tak tim je to, dle mého názoru, větší a větší sračka. Propadám skepsi a vysvětluju veřejnosti. I tahle recenze je lepší, než taštička od meka ty sráči. A to neposlouchám hip-hop.

Bacil
03. 01. 2002
Dát tip
Hodně smutné a působivé.

Gastarbajtr
03. 01. 2002
Dát tip
*!

Adina
30. 12. 2001
Dát tip
slziček bylo víc.... letos se mi to stalo taky TIP

Petulka
29. 12. 2001
Dát tip
až mi ukápla slzička ....

kirkov
27. 12. 2001
Dát tip
Mnojo, tak to mně fotr ještě drží páku. Ale jinak už mu občas v laufu, taky řácky zahučí, dřískne sebou a to kolikrát ze půl hodiny jej lískáme po čuni než se zdvíhne. Myslet se mu tež už velchoť nepoštěsťuje, ale na plenu to ještě furt něák nejni. Vono taky co byste chtěli, dvakrát po bůru v lapáku. Šlichty bez šneků se člověk právě nezřeže.

Stevenson
26. 12. 2001
Dát tip
hezke, realisticke, procitne. nekde bych ja(ale mozna jenom ja) upravil rytmus basnicky a grama.. Ale za TIP to stoji jiste.. Vitej na Pismakovi a hodne dalsich opodobne hezkych a pokud mozno i veselejsich, ke kterym dava zivot , i kdyz je lhar podnety take.

Kami
26. 12. 2001
Dát tip
(***)

valerinka
26. 12. 2001
Dát tip
hm.......myslela jsem si od začátku, že jde o milého, ale konec mě překvapil........krásné vyznání!!!!!*!!!!!!

Seregil
26. 12. 2001
Dát tip
Znám tento pocit, občas mě v září zamrazí, když na určitý den pomyslím a pak skládám květinu a svíčku... Je to smutné, leč život nám bude "lhát" ještě mnohokrát... Doufám a přeji ti, aby to nebylo příliš často..../*/

Mythus
26. 12. 2001
Dát tip
osobne by som preferoval bez toho zvýrazňovania...vcelku sa mi to páči...je to úplne fajn

mistr
26. 12. 2001
Dát tip
Mě to potkalo na začátku roku 2000 a nikdy nezapomenu na to, že nám táta vlastně daroval poslední vánoce, i když se moc trápil. Takže dobře vím co cítíš. Já jsem nenašel odvahu napsat na toto téma báseň, ale ta Tvoje přesně vystihuje mé pocity a tak Ti musím dát TIP.

Lomarinka
26. 12. 2001
Dát tip
díky Vám všem za upřímnost.. chtěla bych jen říct, že tahle báseň je první, jediná a také původní verze psaná ve vzpomínce a tudíž i v slzách..proto jsem ani nijak zvlášť nebrala ohled na gramatiku..někdy holt člověk věnuje větší prostor pocitům.. za chyby se dodatečně omlouvám-než sem něco vepíšu příště, řádně si to překontroluji;o) ale i tak Vám moc díky za privítání...

Funda
26. 12. 2001
Dát tip
Je to nádherná báseň. Víc říkat netřeba, protože mne předběhl uvítací výbor. Mimo: Caví : udělej pro mne něco, dej to prosím do výběru

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru