Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

částečná omluva komoušům

05. 12. 2011
1
11
2276
Autor
Josephina
po dalším pohledu na nařvanou politbyro scénu dávám aspoň v něčem zadost komoušům na hrabivce platí jen notnej díl krvavý totality jinak tu bude pořád nějakej Besser a nebude líp

11 názorů

Josephina
30. 01. 2012
Dát tip
Děsivé podmínky v čínských továrnách zůstávají stínem úspěchu firmy Apple Listy Daily Mail a New York Times přinesly v tento týden zprávy, že v provozech čínských subdodavatelů firmy Apple panují stále nelidské podmínky a zaměstnanci pracují 24 hodin denně. Apple podle listu Daily Telegraph už začal situaci prošetřovat. Podle obvinění se v továrnách pracuje 24 hodin denně. New York/Peking Apple čelí skandálu ohledně výroby v Číně už dva roky. Poprvé propukl, když se přiotrávilo 140 dělníků tekutinou na čistění displejů pro iPhony. Pak se objevily zprávy o vysokém počtu sebevražd mezi zaměstnanci a loni došlo ke dvěma výbuchům, při nichž zahynuly čtyři osoby, a dalších 75 bylo zraněno. Pracuj těžce dnes, nebo budeš zítra těžce hledat práci. Transparent v továrně FoxconnUž na počátku propuknutí aféry Apple slíbil, že dohlédne na zlepšení poměrů. Jde ovšem o firmy, které americká společnost přímo nevlastní, pouze s nimi má uzavřené smlouvy. Apple o situaci věděl Mnoho se však nezměnilo, u poloviny z dodavatelů se při inspekcích od roku 2007 do konce loňského roku prokázalo, že porušují nejméně jedno z etických nařízení. List New York Times uvedl, že Apple věděl o nebezpečných podmínkách v továrnách Čcheng-du, kde došlo k explozím. Byl na ně upozorněn, ale nezasáhl. „Co je morálně nepřijatelné v jedné zemi, je akceptovatelné u další,“ řekl listu bývalý poradce amerického ministerstva práce. Li Ming-ki, který pracoval pro dodavatele Applu společnost Foxconn a nyní se s ní soudí, uvedl: „Apple se nikdy nestaral o nic jiného než o zlepšení kvality výrobků a snížení nákladů. Situace zaměstnanců je nezajímala.“ Bezcitné jablko, shnilé jablko Heslo demonstrujících čínských zaměstnanců Bývalý představitel vedení Applu řekl, že společnost věděla o otrocké práci v některých továrnách a že ji přehlíží, protože "tento systém pracuje pro nás“. Realita je tak úplně jiná než to, co popisoval Steve Jobb, podle něhož jsou v mnoha továrnách restaurace, kina, bazény a nemocnice. Vyčerpávají práce a tlak Zaměstnanci mají po 24hodinových směnách oteklé nohy, že nemohou ani chodit, během týdne nemají ani den volna a spí natlačeni v noclehárnách. V nechvalně proslulé továrně v Čchengdu visí v hale transparent s heslem: "Pracuj těžce dnes, nebo budeš zítra těžce hledat práci.“ O tlaku na zaměstnance svědčí to, že kolem budov továren jsou instalovány záchranné sítě, aby nespáchali sebevraždu ti, kteří už tlak nemohou vydržet a pokusí se zabít skokem ze střechy. Zoufalí zaměstnanci často demonstrují, často pod heslem "Bezcitné jablko, shnilé jablko". Reakce Applu Apple proto tento týden rozeslal email 60 000 kmenovým zaměstnancům firmy. Šéf společnosti Tim Cook v něm ujišťuje, že se Apple „stará o každého dělníka v dodavatelském řetězci“.

Josephina
11. 12. 2011
Dát tip
Dalajláma dnes prohlásil, že je marxista, ale je proti totalitě - což kvituju. KSČM měla být zakázána - a to opravdu co nejdřív a taky bych pozavírala hlavouny a soudce a mučitele politických vězňů, stejně jako měla už být kdysi dávno popotahovaná katolická církev, její vraždy nevinných, hrabivost, politické intriky a účelové tmářství - a to i v současné době!

Komunismus je stejně zrůdná ideologie jako nacismus. Velice mi vadí že KSČM nebyla po roce 1989 zakázana a co se Číny týče měly bychom se začít bát.

Čudla
08. 12. 2011
Dát tip
Zkus tam odjet a nějaký čas tam žít. Ale ne ve městech, která mají být výstavní skříní pro svět, ale někde na vesnici, mezi obyčejnými lidmi.

Josephina
08. 12. 2011
Dát tip
dnešní Novinky: V Číně fakt hrabivce nemaj rádi, hahá Wang C'-čchi byla už loni v srpnu uznána vinnou ze zotročování stovek žen. Svůj gang společně se sestrou organizovala z města Čchung-čching na jihozápadě země. Organizace ženám odebírala dokumenty i výdělek a nezákonně je zadržovala. Na popravišti už skončila většina ze zadržených.

Prosecký
06. 12. 2011
Dát tip
Se soudem o Číně bych zatím počkal.

COZE???

za rudých khmérů byla hrabivost podstatně vyšší, jen se o tom nevědělo. Zlatý kapitalismus!!!

Josephina
05. 12. 2011
Dát tip
začínám obdivovat Čínu - že ty svoje vize neopustila - že drží hrabivce na uzdě, a přitom většina Číňanů může cestovat, studovat, kde chce, číst tím pádem, co chce, má velkou míru svobody a svět žebrá o její finanční podporu, oběti jsou, ale nevládne tam teror - prachů, ani přílišné státní zvůle - nejstarší kultura nakonec bude mít svou moudrostí a znalostí člověka navrch, asi už má

Lyryk
05. 12. 2011
Dát tip
ne

Čudla
05. 12. 2011
Dát tip
NE !

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru