Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Že nevím kdo byl V.H.? Já ale vím!

20. 12. 2011
3
13
1257
Autor
eviiička

Vlastně nedokáži přesně popsat pocity, co jsem měla při poslouchání rozhovorů mých vrstevníků o bývalém prezidentovi ČR... Ale vězte, že smrt bratra Chrobáka (Václava Havla) mi není lhostejná... PS: Doufám, že jsem tímto článkem nikoho nějak nenaštvala... :)


 Zajímá a dá se říct, že mě i baví historie České republiky v době dvacátého století a proto mi je jasné a chápu, že ti, co to mají přesně naopak toho moc o Václavu Havlovi nevědí. Ale když veřejně řeknou: „Havel byl hustej frajer“ s takovou jednoduchostí a lhostejností, to už je i na mě moc.

Před pár měsíci se zřítilo letadlo s třemi českými hokejisty. Celá naše škola přišla v černém. Čas plyne dál a nastalo pondělí 19. prosince 2011. Po troše uctění jsem pátrala, však zbytečně. Jakoby jim osobnost bývalého prezdenta nic neříkala.

Je mi patnáct let. Když mě potkáte na ulici, ničeho vyjímečného si u mě nepovšimnete. Obyčejná holka z vesnice. Ale potkali jste holku, která se nebála a byla hrdá na to, že mohla na uctění Václava Havla zapálit svíčku na našem náměstí... 


13 názorů

Já myslím, že není vůbec důležité, zda jsi tu dobu prožila či ne. Je fajn, že tě to zajímá a máš na to vlastní názor.

eviiička
24. 12. 2011
Dát tip
Dobrá, comic sans je už trochu mimo, no... Předělám ;) :D Nepřijde mi, že by ty problémy byly dávno mrtvé... Pořád se objevují-tedy podle mě.

Winter
23. 12. 2011
Dát tip
Jo, v patnácti jsem dělal moc věcí, za které jsem se potom styděl, ale nikdy, nikdy jsem nepsal comic sansem! A ber to tak, že někoho nenaštveš, tak jiného naštveš, na generační problémy tvých rodičů a jejich rodičů se vykašli, ty problémy jsou stejně už dávno mrtvé.

To aleš-novák aleš-novák: Jako by se utopenec koupal ve dvou spálených ponorkách. - Reagujte prosím srozumitelně. Váš komentář neospravedlňuje avízo.

Matěj: jako by se pes kousal do vlastního ocasu...

To aleš-novák 1)Je to si ce smutné, ale každý má právo na svůj názor. - Tak to není vůbec pravda. "Duševně nemocný" nemá právo na svůj názor. "Duševně nemocný" má dnes takové právo být "duševně nemocný" jako měl kacíř v 15. století právo být kacířem

Marcela.K.
20. 12. 2011
Dát tip
Ale já ti rozumím i tomu textu, proč jsi to měla potřebu napsat. Mám děti a ta nejmladší už se narodila "do svobody" ...je na tom stejně jako Ty, ale občas jí vyprávím o tom, co jsem prožívala v jejich letech já...občas jí čtu svůj deník a hrozně se u toho nařehtáme :-) Měj se hezky.

eviiička
20. 12. 2011
Dát tip
Já, jestli jste mě pochopila, nechtěla nějak narážet na to, že nám je minulé století vy víte kde, ale chtěla jsem tím říct, že i když si možná budeme myslet, že to chápeme, nikdy to pravda nebude, protože jsme si to neprožili...

Marcela.K.
20. 12. 2011
Dát tip
Eviiičko, v Tvých silách je daleko víc, než si možná dovedeš dnes představit...

eviiička
20. 12. 2011
Dát tip
Marcela.K. : Já věděla, že takové kritiky se mi dostane. Nemůžete po naší generaci chtít, aby pochopila dobu našich rodičů... To není v našich silách, to bychom si to museli zažít. Ale alespoň vím, kdo to byl, za čím šel, čeho dosáhl,... aleš-novák : "...každý má právo na svůj názor..." v tom je ten háček. Já toleruji je, oni a můj názor na toto ne... A děkuji za tip... :)

oni se nebojí, prostě jim hokejista říká víc než bývalý president. Je to si ce smutné, ale každý má právo na svůj názor.

Marcela.K.
20. 12. 2011
Dát tip
Víš, moje milá, to že už se nemusíš bát tu svíčku zapálit veřejně na náměstí, je zásluha právě Václava Havla. To vás měli ve škole naučit především.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru