Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

PROTEKCE

04. 01. 2002
7
0
1478
Autor
Kombajn

Po opravdu dlouhe dobe sem o Vanocích vyplodil kratičkou povídku.

 

PROTEKCE

 

Kdesi dávno a daleko žil malý chlapec.

 

Malý chlapec si hrál s kamínky u malého potůčku. Byl tak moc zabraný do hry, že si ani nevšiml, jak přicházejí dva o něco starší chlapci za ním.

„Zdar vole.“, pronesl jeden z nich. Malý chlapec sebou trhnul. Lekl se.

„Copak, hraješ si?“, zasmál se druhý z obou hochů.

„Jo.“, řekl zamlkle malý hošík. Tušil co bude následovat. Budou se mu smát, budou ho bít a hlavně mu zase rozboří celou tu hráz. Menší z hochů mu rozbořil celou hráz.

„Teď tě zbijeme.“, zasmáli se oba. A větší z hochů udeřil chlapce do tváře.

„Tati…“, zašeptal chlapec.

„Tatínka nevolej, ten ti nepomůže“, chechtali se chlapci a oba dva vzápětí srazil blesk a zabil je.

 

Když tomuto chlapečkovi táhlo na šestnáct, vypravil se společně s přáteli poprvé do hospody. Tam jeden z jeho přátel propadl hře v kostky. Zatímco se mladík věnoval jiným věcem, jeho příteli se povedlo prohrát chalupu, ve které bydlel s rodiči. Když se znovu potkali a mladík uviděl co se stalo jeho příteli, vzal kostky do ruky.

„Řekněte jaké číslo mám těmito třemi kostkami hodit a když ho hodím, tak vám nic nedluží, když ho nehodím, budete mít chalupy dvě. Hráč se zamyslel a povídá: „Dobře, hoď tedy tři šestky.“ Mladík se smutně usmál, zavřel oči a zašeptal jen: „Tati..“ Když pak odkryl z kostek ruku, byli to tři šestky. A tak mladík zachránil chalupu příteli.

 

Jednoho dne chlapec zemřel. Zabili ho násilím. Jeho zmučené tělo nechali na slunci. Svázali mu ústa a on nemohl promluvit, proto se nedočkal pomoci…

 

 

A tento příběh je pravdivý vážení… Ten chlapec se jmenoval Ježíš Kristus, pouze v jeho životopise vyškrtli ten roubík...
Tristram
26. 08. 2005
Dát tip
k likvidaci stížností jsme zřídili 2 (dvě) sekce: pro ty s protekcí a pro t y bez protekce TIP*

Deltex
04. 05. 2002
Dát tip
Souvislosti jsou dokonalé... *!

zip
25. 03. 2002
Dát tip
cha cha. tři šestky. hehehe. aby tě azazel spral, kombajne. někdo četl bibli a věřil... nebo nevěřil? já spoléhám na to, co říkal náš pan farář, když jsem byl malý a zvědavě si prohlížel v kostele obrázky křížové cesty. opravdu o roubíku nemluvil. ale co, dám tip a už na to nebudu myslet, jo?

Kombajn
10. 01. 2002
Dát tip
MM: No jo.. opravil.. a nerekl si mi to :))))))))))

Jahve
08. 01. 2002
Dát tip
no jo - synáček

MM
08. 01. 2002
Dát tip
kombajn: kecáš, sám jsem ti to kolikrát opravoval... a Dannymu svýho času taky :) ve fobii.

Danny
07. 01. 2002
Dát tip
dobrý, Kombajne TIP

Rivka
06. 01. 2002
Dát tip
:))) Ech co... mě jsi taky zmátla natolik, že jsem to byla překontrolovat ve slovníku:c)))

Rivka
05. 01. 2002
Dát tip
Kdeže Holeček! Ty skoro jako bys nečetla prvního socialistického autora - Aloise Jiráska:)) (Ale záměna jest pochopitelnou, neboť Holeček vytvořil děsivý cyklus "Naši"):)))) Jistě, je to jedno. Cokoliv má nad šest set stran:c) Aspoň to vzít do ruky a potěžkat...:)))

Rivka: No jo! Naši, U nás, to je prašť jako uhoď.:-) S tím Jiráskem... no, tak já se teda přiznám, četla jsem akorát Starý pověsti český a Filozofskou historii. Kdo jsi bez mezer ve vzdělání, hoď po mě šutrem, že jo.:-)

Kombajn
05. 01. 2002
Dát tip
Monthy: No vidis... pisu tak dlouho a to mi nikdo nerekl. Ale obavam se ze novym kouskum stareho psa nenaucis. Ale diky, pokusim se to zapamatovat, ale jak rikam, nic neslibuju. Kombajn

horák
04. 01. 2002
Dát tip
Proč ne? Smůla je v tom, že internet obecně není na moc dlouhé čtení, takže prozaici jsou zde v nevýhodě. Asi nestojíš o moc velkou kritku, takže přes spoustu výhrad dávám tip.

Rivka
04. 01. 2002
Dát tip
Moc dlouhé???? Nemám slov...:( (Co vám, lidi, není moc dlouhé? Deset slov hermitovy básně? - nic proti, milý hermite, já jen, že zrovna ty moc dlouhé nepíšeš:))) Přečtěte si "U nás", ať víte, co je dlouhé... No, ono to tady nemá obrázky, že jo... Ale my se přece nezajímáme o literaturu, nás jenom baví dívat se na poskládaná slovíčka, hezky aby to k sobě barevně ladilo a aby to nezabralo víc jak dvě minuty:((( KAM SE SVĚT...? Do háje, zeleného, krátkými básničkami vykládaného:((( ) (Promiň, Kombajne, prostě to jinak nešlo:) Jinak moc pěkný...)

Rivko: A vopravdu musím číst zrovna U nás? Ne že bych teda... já čtu všude, u vás nebo u nás, i v metru, ale zrovna ten Holeček... je to Holeček, že jo? Nestačí, že jsem přečetla celej Starej zákon? Jinak k dílu... námět se mi líbí, ale ke zpracování mám trošku výhrady... Ale možná, že nejde ani tak o výhrady ke zpracování samotnému, jako spíš k interpunkčním chybám... nezlob se na mě, Kombajne, ale když člověk dělá takovejch let korektury... Věta v uvozovkách končí interpunkčním znaménkem. Tedy: "Haničko, pojď na dvůr," řekla maminka. Nikoli "Haničko, pojď na dvůr", řekla maminka. Taky tečka, uvozovka a čárka nelahodí oku mému. Nezlobte se na mne nikdo, ale literatura je mj. taky pro oko, nejen pro ducha.:-)

MM
04. 01. 2002
Dát tip
no... gde je víc krve? :)) ale jinak je to slušivé... *!*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru