Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

audio/e- literatura k povánočnímu obdarování a autorský práva

27. 12. 2011
0
10
1776
Autor
těša

když jsem se před pár měsícema stěhoval do budapeště, bral jsem si tři český knížky. a před pár týdnama jsem z budapeště přesídlil do rumunska a vypadá to na delší dobu, knížky jsem dávno poslal zpátky a chybí mi - a čeština je daleko a anglicky jsem tu za přijatelnou cenu potkal jenom antikvariátního harryho pottera.

co se dá kde jednodušše a legálně stáhnout česky a anglicky k poslechu a počtení? anglická klasika je asi kdekoli - spoustu věcí ale vyžaduje určitou námahu a znalost. (osobně jsem sháněl třeba bigglese pro britský rozhlas - a nesehnal, přestože by už měl být autorsky nechráněný, stejně tak jsem měl problém s balzacem, pořád jsem ho potkával ve francouzštině)


co si myslíte o autorských právech napříč na internetu dostupnou literaturou? vadilo by vám stahovat nebo nabízet něco nelegálního?

 

a pokud ne, co se kde dá potkat? co máte? po čem toužíte?

 


10 názorů

řádek
02. 01. 2012
Dát tip
Vojtěch: království mluveného slova trochu usnulo. Lidi, kteří to dělali (starali se o uploady atd.), odešli na web www.do-ucha.cz.

Nicollette
01. 01. 2012
Dát tip
Já mám velmi oblíbené Já, Claudius, Jméno růže a moje spolubydlící miluje Harryho Pottera namluveného Jimem Dalem :) Ráda bych jednou slyšela Vejce a já - nevím,jestli je to namluvené. Pokud byste někdo věděl...

Doporucuju kralovstvi mluveneho slova, je tam toho plno i v anglictine a pro ruzne urovne. A z ceskych je tam plno i na odbornejsi temata, veda, literatura, taky poezie. Tam si najdes svoje.

řádek
29. 12. 2011
Dát tip
Mluvené slovo: Stáhnout legálně lze tady: http://www.i-legalne.cz/jnp/cz/mluvene.html Najdeš tam jak audioknihy, tak rozhlasové hry. Nelegáně stáhneš takřka cokoli na uloz.to a na různejch jinejch serverech. Příznivce mluveného slova najdeš na webu www.do-ucha.cz. Za sebe doporučuju jednoznačně Kmotra a z poslední doby hodně dobré je i Kladivo na čarodějnice. Pár - ale opravdu jen pár minirecenzí na audioknihy najdeš i u mě: http://www.pismak.cz/index.php?data=readcoll&id=5812 Případně můžu dál zkusit něco doporučit, pokud budu vědět žánr.

Tragicus
28. 12. 2011
Dát tip
To chce kindle, tady je pro nej par knih v cz (http://forum.amazon-kindle.cz/) a nektere jsem si i sam delal, kdyz jsem odjizdel z domu a premyslel, vzit si deset knih nebo jeden kindle? Vahove to bylo asi 1:20 ... A jinak, obecneji, to chce google... ;)

Nevím, jestli si tam vybereš, ale nějaké e-knihy jsou zdarma zde: http://www.mlp.cz/cz/projekty/on-line-projekty/

Tady bych řekla, by mohly být zajímavé věci. Což? http://mluveneslovo.chaves.cz/ Zdravím do Rumunska. Kdy plánuješ Brno?

těša
27. 12. 2011
Dát tip
osobně mám namluvenýho balabána, nějakýho havla, nějakýho hejdu a noc s hamletem - a ač je mi to žinantní hlásat coby autor diskuse, jsem přesvědčený, že to dotyční psali pro lidi ...a i kdyby ne, pokud to někomu udělá radost, rád nahrávky rozdvojím a přemístím :) a kdybyste někdo věděli o audio bigglesovi nebo nějakých klasikách v češtině před usnutím, budu vám navečer vděčný:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru