Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Krize středního věku

12. 01. 2012
13
22
2504
Autor
Anita09

     Z postele  vstávám čím dál tím ochotněji, protože po několika hodinách spánku se cítím jako bych právě paní Jechové odnosila uhlí z jednoho sklepa do druhého.  Také jsem dost  zvědavá, co mi po ránu řekne moje osobní digitální váha, kterou jsem dostala od Ježíška. Že by mi tím dárkem chtěl něco naznačit? No prostě vstávání moc neprodlužuji, protože na mé aktuální ranní váze závisí, co si ten den obleču, jestli budu odvážná, nebo raději konzervativní. Jak je tam nějaké deko navíc, volím volné halenky a rozšiřuji svoji sportovní aktivitu o další hodiny Zumby.

    Vzhledem k tomu, že sousedovi  odnaproti  před nedávnem utekla manželka se sousedem odvedle, se kterým se scházela delší čas právě pod záminkou, že chodí na Zumbu, čelím, zatím zdatně, podezřívavým pohledům mého manžela pokaždé když se začnu chystat. Nechápe, proč se do tělocvičny mezi samé  ženské musím malovat,  proč mi musí  podprsenka ladit s tričkem,  gumičkou do vlasů a ponožkami. Také se mu nelíbí frekvence mé sportovní aktivity, prý je 5 x týdně moc?

    Maluji se, protože myslím, že to co se na mě dívá z druhé strany zrcadla před zásahem,  je opravdu potřeba přemalovat, nebo aspoň namontovat slabší žárovku.  Hubnu, protože  je mi líto toho oblečení  ze kterého jsem vyrostla a doufám, že se do něj vrátím.  

    Postesknu si před dcerou a ta mě uklidní: “Nic si z toho nedělej mami, to je krize středního věku.“  A tak šílím dál, jestli jsem ve středním věku, znamená to, že tu budu ještě jednou tak dlouho  a to  tedy stojí zato  se sebou něco dělat nebo ne? 


22 názorů

Gora
14. 11. 2015
Dát tip

Líbí se mi postřeh denní.../T.


Anita09
27. 07. 2012
Dát tip
díky :), to byl jen takovej pokus

Čudla
26. 07. 2012
Dát tip
Líbí*

baby*

hitchhiker
13. 02. 2012
Dát tip
hezke

ruprecht
09. 02. 2012
Dát tip
:)

Anita09
05. 02. 2012
Dát tip
beru to s nedhledem :), nějaké to kilo se mi podařilo sundat, není to nijak závratné, ale pomaloučku to jde dolů, to víš, chodím 5x týdně. Kdybych tolik času věnovala jinému sportu, mělo by to určitě lepší výsledek, ale zumba mě baví.

ruprecht
05. 02. 2012
Dát tip
snad tu krizi neprohloubím, když ti řeknu, že zumba nejspíš nemá na hubnutí vliv... :) *

Vena
31. 01. 2012
Dát tip
Hezky napsané. I když jsem z "druhé strany", myslím, že Tvé krátké úvaze docela rozumím. My tu krizi středního věku sice prožíváme asi přece jen trošku jinak, ale jisté styčné body by se jistě našli. Můj pokus, kde ona krize hraje určitou roli jsem nazval "Lenka". Obdivuji ženy, které se nebojí otevřeně vyjádřit své pocity a nedusí je v sobě.

Anita09
13. 01. 2012
Dát tip
Bohužel ne, i když máme pěkného souseda. Navíc je teď volnej když mu utekla žena.

Anita09
13. 01. 2012
Dát tip
Doufala jsem, že to není tak závažný problém, když to říkáš ty Květoni, budu ti věřit a 1 hodinku zumby tedy uberu.

Mnohem horší je ropná krize, nebo krize na středním východě.

Anita09
13. 01. 2012
Dát tip
Díky, za komentáře, byl to jen takový pokus něco napsat. Když už jsem tu 2 roky a pořád jen čtu, to pak nejsem písmák ale čtenář.

pardon :o)

hlavně chodit pravidelně k zu(m)baři

hlavně chodit pravidelně k zu(m)baři

Zuzulinka
13. 01. 2012
Dát tip
jo, smiřovat se ze stárnutím je někdy hold těžké, ale jinak to nebude:)

Za odvahu a ať máš chuť na další nejen sportovní aktivitu. Život má spoustu kroků, než jima dojdeme na konec...tak radost z mezikrůčků. Tip na cestu :)

hynajs
12. 01. 2012
Dát tip
to je celé? nesnáším zumbu, ať je psána s jakýmkoli zet, je to výraz splynulosti s průměrností

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru