Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zlomená špachtle

19. 03. 2012
10
14
1217
Autor
FAE BOMB

 

 

 

Zlomená špachtle

 

 

V LEDNU- stoupnul jsem na bednu

V ÚNORU- spad' jsem díky tumoru

V BŘEZNU- zlomenina v hleznu

V DUBNU- operaci prubnu

KVĚTEN- snětí jsem byl smeten

ČERVEN- vše prorostlé červem

ČERVENEC- to nejlepší nakonec

SRPEN- kosím červy srpem

ZÁŘÍ- hnusně se to tváří

ŘÍJEN- bolestí jsem svíjen

LISTOPAD- strachy prchám od lopat

PROSINEC- pohřbili mě nakonec

 

 

 


14 názorů

Toscana
22. 03. 2012
Dát tip
FAE, nestraš mě předem, jo?? :o))))

Diana
21. 03. 2012
Dát tip
Teda ty a Whitesnake jste měli opravdu náročný rok! Nejhůř dopadl had v červenci :-)))))*** Oba tip

FAE BOMB
21. 03. 2012
Dát tip
Tos: To by ti k rakovině a zlomený noze ještě scházelo... A vůbec. Teď mám něco rozpracovanýho a to teprv bude masakr! :-)

Toscana
21. 03. 2012
Dát tip
PS - Napadlo mě, že v případě ženy by mohl být duben popsán takto: Duben - narostl mi buben :o)))))

Toscana
21. 03. 2012
Dát tip
Whitesnake: Ta tvoje verze by taky byla na tip :o))))

Toscana
21. 03. 2012
Dát tip
To by se mohlo klidně jmenovat "Chirurgova noční můra" :o)))))))))) *t

FAE BOMB
20. 03. 2012
Dát tip
Básník makal, až se z něj kouřilo. V tom má kritik pravdu. Pracoval jako lakýrník. Staré nátěry opaloval letlampou a oškraboval špachtlí. Ona špachtle je přítomna pouze v názvu díla a má za úkol naznačit básníkovu profesi. Dále je již nedůležitá, pročež už není nikde zmíněna. Básník dále nepřímo uvádí že je postavy malé, neboť obvykle stojí na podstavci kvádrovitého tvaru. Samotnou konstrukci onoho podstavce (velikost, materiál) již nijak neřeší. Hned následující měsíc totiž následuje pád a to díky špatnému zdravotnímu stavu. Zde si dovolím ocitovat wikipedii: Tumor (též zduření) je jakékoliv lokalizované zatvrdnutí nebo otok tkáně. Toto zduření může být způsobeno nádorovým onemocněním, ale příčinou může být i lokalizovaná infekce, alergická reakce např. štípnutí hmyzem. V klinice se pojmem tumor může označit jakákoliv hmatná rezistence, pro silnou asociaci pojmu tumor s nádorovými onemocněními se však toto označení již příliš nepoužívá a pojem tumor je většinou používán jen v souvislosti s nádory. Vzhledem k tomu, že únor je studený měsíc, pokousání hmyzem je nepravděpodobné. Autor zřejmě onemocněl rakovinou. Jeho zdravotní stav se podstatně zhoršil i díky fraktuře kosti lýtkové a následné nepovedené operaci. Do operované končetiny se dostala gangréna. Protože léčba lege artis nepřinášela uspokojivé výsledky, rozhodl se básník pro odstranění nekrotizované tkáně alternativními postupy. Nechal si do otevřené rány naklást vajíčka much. Poté, co larvy much odstranily mrtvou tkáň, samy byly odstraněny. Ač je tato metoda u primitivních národů s úspěchem používána již od nepaměti, zde však selhala. Následuje už jen nesnesitelná bolest, strach ze smrti a smrt... Ďakujem za prečítanie a úspešnú liečbu tomorrow!!!

Whitesnake
20. 03. 2012
Dát tip
super, můj šálek kávičky. Chci se přidat: Leden - ženou jsem byl sveden Únor - chyt jsem opar u nor Březen - zas jsem zapovězen Duben - spad jsem na kedluben Květen - zlostí jsem byl hněten Červen - zavolal mě Sherman Červenec - počural mě mravenec Srpen - prožil jsem ho shrben Září - zase se mi daří Říjen - již nechci být míjen Listopad - až tak zle jsem nedopad Prosinec - už mám doma babinec

Norsko 1
20. 03. 2012
Dát tip
znění to libozvučné by tvému dílku jenom prospělo. češtinu lámeš v kole

Kde je ta špachtle? Proč má být zlomená? Proč je v básni víc měsíců než má Jupiter? Co tím chtěl básník říci? Co to básník kouří za svinstvo? Já té moderní poezii nějak nerozumím. ((-:

Čudla
20. 03. 2012
Dát tip
Máš to za sebou. *

T_Omicron
20. 03. 2012
Dát tip
téma - akční :)

FAE BOMB
19. 03. 2012
Dát tip
Nebo po vzoru "vítání občánků" by se recitací tohoto mohli vítat nově příchozí(?)ležáci v LDN...

MKbaby
19. 03. 2012
Dát tip
To by mohla být hymna hypochondrů, jen to ještě zhudebnit :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru