Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dopis

02. 04. 2012
2
5
2095
Autor
lastgasp

Když cajzl, žádnej kenr, šrajbne v hantecu, je to v kopru

                                                                                     

                                                                      Švédsko, 1.apríla 2012

 

                        Zdařec vám všem holpec ze Švédska!

 

Porád zbúňam ten idiotbox, abych moh hóknót do placu, že ste ešče nezgebnóli, ale nic sem negóml. Tak mám fédry a dou mi klíny do štricle, esli není ve vašem perníku zase ňáká gólka nebo ponor a neobcházejó ingósti. Ani drát nenahodíte, a tak nemám šajnu esli je ordunk nebo je to v gébišu. Byl by to radovanec, kdyby si šrajbla jak zase raziš do hokny a jaký je u vás novodur.

     Krtkem zatím hrnót nemóžem, jen tak šmrncnót štatlem, ale když chcem vybušit ňáké love, mosíme tvrdo bóchat. A tak furt jen valime do hokny ani nad  sekačkou nekómáme. Do hokny to hasime šórem přes Čárlí plac a Vencl plac. Vylepené na škopku a mlaskat čechr nésme štont. Bylo by tuty  lepši bét vylepené na cedáku. V Michli je těžká rychna a tak balíme dekle a valíme štreku kolem celyho Švedska na rančo. Zoncna moc nerumpluje, furt je deka. To sem chtěl plesknút, róru sem eště nevoplodnil, ani čóda. Co ten tvoj žabák, eště sa tam dá cébrat? Je to lepší než byť vylepené na cedáku. Snád už včil máš samé vegáč.

      Naši kindoši už zase sypó do bódy. Vakace jim vzali kramle fofrem a tak je už zase šulda ferbluje. Chrupna v regálu už není a házet serpentýnu za bódu taky nejde. Pecky si ale hóknót móžú. Jana furt drátuje flósky ve Staváku, ale já mám na konci járu za štyry metry finýto. Sem už staré pedál,  chcu už vegetit a hodit sicnu. Mám už z teho bordel v řepě a to

není lajvont. Nebudu si chcat na nohu, jednú sem už choroš, tak sa budu podla teho fecovat nebo skončim v inteligent-servisu.

         Tož sme hodili hantec a já věřím, že hodíš drát dřív, než naklape kaltna.

                                Přejem všem holpec vegáč a čauec.


5 názorů

lastgasp
24. 11. 2020
Dát tip

Savage Flame díky za tip. Po těch létech jsem se docela pobavil i já.


Opravovat, přepisovat a škrtat. To je vlastně to nejdůležitější. Psát umí kdejaký grafoman, ale tvarovat text k obrazu svému, to vyžaduje trpělivost. A nauč se používat avíza, když odpovídáš, jinak se to oslovený nedozví.

lastgasp
15. 04. 2012
Dát tip
Květoni jseš chlap. Díky za přečtení. Měl jsem přítele z Olomouce a švagra Brňáka. Vždy jsem je rád poslouchal a obdivoval. Tak jsem se prohřešil jako cajzl a napsal fiktivní dopis, snad jako vzpomínku na ně. Text se pokusím spravit.

Tento text ukazuje, jak je možno slangového výraziva, tedy prostředku sociální nebo geografické lokalizace, užít jako prostředku čistě zábavného. V tomto případě dochází k nápadné kumulaci specifických slov, a to i za cenu nesrozumitelnosti příběhu. Forma se tak stává samoúčelnou. Dlužno říci, že řady výrazů by Brňák nikdy neužil. Např: a dou mi - dó mně a jaký je - jaké je ňáké - nejaky bét vylepené - byt vylepené To sem chtěl plesknút - ? tvoj žabák - tvuj žabák eště sa tam - eště se tam nejde - nende móžú - možó jednú - jednó sa budu podla - se budu podle Tož jináč zvonky dobry.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru