Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

G - Pražce

29. 04. 2012
6
7
1390
Autor
VH64

G další části (vloženo) Pan Kohout (20.02.2012) Karlův golf (20.03.2012) Velký Karel (28.04.2012) Pražce (29.04.2012) Záhon (23.06.2012) Svetr (21.07.2012) Do příkopy spad (25.08.2012) Viktor Čistič (22.09.2012)

Pražce

 

Přijeli jsme domů. Tedy, G nevím, jak to měla, protože jsme přijeli od ní k nám, ale pro mě domů. Káčko ještě vrčelo a stodola nebyla otevřená a už u plotu stála paní sousedka a povídá – „Davajtě pozor, u nas v sklepje blato i voda. A u vas za domem všecko pryč.“ Měla pravdu. Den předtím přišel přívalový déšť, rybníčku nad vsí se protrhla hráz a z potůčku Smraďáčku se na pár vteřin stalo Orinoko. U nás popadlo dva můstky, každý ze čtyř pražců, odneslo je pryč a místo nich nám nechalo asi ar střepů. Vyložili jsme věci a nechali záchranné práce na druhý den.

Ráno jsem obul kanady, prošel se podél potůčku a postupně našel všechny naše pražce a ještě jeden navíc. Hruškový dědek z chalupy pod zatáčkou si přišel popovídat a nabídnul, že odpoledne vyjede s traktůrkem a pomůže mi. Když odešel, okukoval jsem dál sám pražce a jeden po druhém jsem je odpřevracel až k silnici. Došel jsem pro kárku a pro G, G přidržela kárku, já na ní zvrhnul pražec, nahoru jsem vozil pražce, dolu G. Hruškový dědek zase vylezl a halekal na G – To se tak někdo má, takhle se vozit. Taky bych chtěl, aby mě někdo občas vyvez.“

Nevím proč, mohl se vyvážet sám, když měl ten traktůrek.


7 názorů

Edvin1
30. 04. 2012
Dát tip
Lecjakého čuníka jako by něco přineslo sem. Ale čuníky tohoto typu nesbírám.:-)

VH64
29. 04. 2012
Dát tip
Šepotka Nám tady chvíli vyhrožovali tsunami. Ale pak nejdřív indická vláda a nakonec i Perun vše odvolali. Už jsem utíkal z Pákistánu před povodní, tsunami zatím neznám. Naštěstí. Alegna No, a to jsem ještě nenapsal, jakej ptáček tam potom stavěl mostek nový! Edvin1 To mě tenkrát nenapadlo, škoda. Ale ona je to taková důchodcovská vesnice, tam ještě tak slepičku nějakou mohla voda odnést. Čuníky myslím nikdo neměl. Vendula Náhodou to byl jeden z nejlepších párových dnů. Počítám, že G by to potvrdila. Průšvih někdy přinese pozitivní prvek. Při té povodni v Pákistánu se mi taky líbilo, jak jsme si na blízko nouzově spoluchlapovali s kolegy na útěku. sharik To se stane. Tak přijď i někdy jindy, třeba se mi povede líp. NaNov a Tartaro - děkuji uctivě!

sharik
29. 04. 2012
Dát tip
nějak mě to nevzalo, sorry

Edvin1
24. 04. 2012
Dát tip
Ještě jednou to tam kolem potoka omrkni - třeba voda přinesla něčí prase.

Alegna
24. 04. 2012
Dát tip
jak se jednou zboří mosty, je to špatné

:o))))) to je pakárna..ale Růženka bude mít radost:)) ..hele..jak jsem si přečetla - přetrhla se hráz..hned jsem si vzpomněla..co se mi zdálo.. ..nějaká vodní nádrž--ale betonová..jako bazén..a byla plná..voda byla až nad obrubami..asi třicet čísel..čistá..úplně průzračná.. ..a pak domek..bylo v něm šero..nahoře nějaké děti..já koukala dole z okna do zahrady.. ..byla nacucaná jako houba a středem tekl dravý potůček co vymlela ta voda..měl štěrkové dno.. ..zahrada vedla do kopce a nejednou se začala ve vlnách přes ten kopec přelévat voda..mořská voda..a na podlaze domku byla taky..přibývala..začala jsem se trochu bát..ale pak jsem se asi vzbudila..tak nevím co bylo dál:))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru