Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kde je zakopán pes

30. 04. 2012
1
2
1373
Autor
Kapsa

2003

 

  Tichá, nikým nerušená noc, hladová, trpící, chce nějaký ten soucit, jen trochu, kapku kterou ztratíte, když říznete se do prstu – kap, kap – tříští se rudé kapky o dlažbu špinavých chodníků – kap, kap – daruješ víc než musíš. Jak krásně se mísí se zrnky písku, jak dokonale se pojí, jako těstové kuličky s játry, s tvrdými játry od chlastu, byli vyrvány vzbouřenci, jenž zapomínal v tichu své opilosti – prohrál, prohrál své sté narozeniny. Děkujme, děkujme, to je náš úděl – děkovat všem, co prošli kolem nás a nedali nám facku za to, že jsem – jsem ,my zde a oni tam, nebo naopak, jak se to pozná v parném létu, kdy stávají se různé nehody mentálního tipu, také tělesné. Nabili jsme pušku prachem a střelili se do prstu – schválně, aby krvácel nám na nahé tělo – otřesné, v očích mravní společnosti otřesné, v očích ubohého, nedokonalého tvorstva otřesné, copak to jde, kapat? Nejsme všichni sportovci, atleti, majitelé krásných těl a duší, copak to jde, potit se, neutrácet a vlastnit všechno – vlhkou, patlavou vrstvu kůže mého souseda, jenž je atlet – nesnesitelné, absurdní, kořeněné, přesto odporné a přece jde to, natírat se solí, jak slaneček -  tak proč neděje se? Je málo času – je?

  Někdo mému sousedovi na zahrádce před domem zakopal mrtvého psa – nahrbená, vlhká, odporná postava.

  Copak jsem tvořen z hororových úryvků, plazící se, vyjící na měsíc, s trochou srsti na zádech a v přítmí tmy nalepen na oknech, slintající, když vidím krky všech dam, jenž jsem nikdy nepolíbil, copak to vím, je možné, že právě tam, tam na tom místě, kde to vypadá jako malý soukromý ráj, nebo snad někde jinde hnije si pěkně potichu – tvář – jak ji poznat, když osoba odpovědná za tento hanebný čin odmítá vystoupit ze svého stínu, představit se širšímu obecenstvu, ukázat se, přiznat se – kdo je to, kým je – záhada vhodná k řešení, otázky a skryté odpovědi; hra na schovávanou mezi lovci a jejich oběťmi; hlavolam jeden z nejtěžších, copak jde, oddělit tmu od stínu, je možné, že právě na tomto místě se schovává, vypadá jako malý soukromý ráj, možná je tam.

  Tak kde je zakopán pes? 


2 názory

Kapsa
01. 05. 2012
Dát tip
Zeptám... Díky za zastavení

Čudla
30. 04. 2012
Dát tip
Zeptej se Pavla Kohouta...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru