Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vprostřed průtrží

11. 05. 2012
5
8
992
Autor
DavidPetrik

 

Na lyry lipoví

Lijavec hrá

Piják les

Nasává

Přívalů vod vlny

 

Mlha česá stráně:

Ránem bloudíš

Ztrácíš se

Bdíš

Čím dále jsi tím blíž


8 názorů

DavidPetrik
12. 05. 2012
Dát tip
@a2a2a: Nerozumim predpokladum: jsem sice puvodem Prazak, ziju sice uz dlouha leta v Texasu, ale to preci nejsou determinanty poesie. Arytmicky text nejspise je. Je zalozeny na hrani s jazykem. Nicmene dekuji za zastaveni a vuli napsat komentar. Jedine diky konstruktivni kritice se clovek posunuje. At se Vam dari. @R.L.: asi na lyru umite hrat;-) @Evzenie: presne tak...

Čím dále jsi tím blíž*

a2a2a
11. 05. 2012
Dát tip
Davide, z této básničky nemám přesvědčivý pocit, jednak tvé obrazy sklouzávají tak trochu k omšelosti ...na lyry lipoví... ačkoliv jsi tam měl zřejmě úmysl využít zajímavého zvuku ....lyry lipoví lijavec hrá..., nebo ...mlha česá stráně..., u verše ...přívalů vod vlny... tam je jednak archaický slovosled, ale věz, že jsem to nejprve četl, že jsi snad Pražák a najednou namíst od píšeš místním dialektem vod. To nemusí být chyba, jen to říkám pro ilustraci, co mne jako ostraváka napadlo. V posledním verši se mi zdá navíc ...tím..., poněvadž není zřejmé čím jiným, než že ztrácení vždy navozuje potřebu blízkosti, ale to už je tam řečeno, a také je to aritmické. Jinak tě ovšem chvi pochválit za věcné drobné kritiky, kterými objektivně prospíváš ostatním.

DavidPetrik
11. 05. 2012
Dát tip
Diky za souhvezdi ;-)

Alegna
11. 05. 2012
Dát tip
T*

Čudla
11. 05. 2012
Dát tip
Jo*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru