Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Stoupáme dolů....

12. 05. 2012
5
21
1550
Autor
Vampirelord

Když nám bylo 20 let neměli jsme nic, jen sami sebe, teď máme vše, ale mnohem chudší než dřív....

Potím se, zalapám po dechu a můj pohled spočine na budík, který se na mne lačně usmívá, protože ví, že on je ten kdo vynáší. Nějaký špatný sen, už asi neusnu. Budík svítí do noci a na jeho tváři se zračí tři hodiny po půlnoci. Za hodinu vstávám do práce, začíná další den. Jeden z mnoha, už je nepočítám, všechny se rozpouštějí a směřují někam pryč. Asi někam nakonec, ale ten je asi stejný jako prostředek. Cítím takovou podivnou prázdnotu, jsem nenaplněn životem. Otočím se na posteli a vidím svojí ženu, která oddychuje, jednu nohu má vystrčenou ven z deky a tak je patrný i namodralý lem jejich bikin. Pokaždou ucítím obrovskou touhu, ale na všechno musí být dva a ty časy jsou už pryč. Už není bezstarostný spánek, kdy jsme mohli třeba ve 2 v noci po sobě zatoužit a pomilovat se, pak to někdy dospat, oddat se jeden druhému a teple, přilepeni k sobě vlhce usnout. Už je to pryč...bohužel. Máme svoje starosti, svoje dítě, svůj majetek, svojí hypotéku, svoje deprese, svoje dovolený, svůj profesní život....atd. Prostě toho máme tisíckrát víc než před mnoha a mnoha lety, kdy jsme neměli nic, žádnou práci, žádný dům, žádné auto, žádný majetek....a žadný stres a migrénu.  Ty jsi měla svoje krásné dlouhé vlasy a já měl oči jenom pro Tebe a byl jsem plný života a šťastný. A vždycky si se ke mně večer přitulila a řekla : " Máš mne rád?". A já vždycky odpověděl :" Ne, já Tě miluju". A bylo v tom všechno. Teď už se na nic neptáš, asi není na co. A tak vedle sebe žijeme a já cítím, že bych chtěl vrátit čas zas do těch Tvých osmnácti let a za ruku se s tebou vodit po městě, ale Ty už nechceš ruku....Ty už ten čas vrátit nechceš. Ty vlastně už vůbec nic nechceš..........a tak já pomalu umírám v Tobě.

A tak zazvonil budík, vstal jsem, zkrotil erekci, jako každé ráno, když te vidím snít a tys jenom šeptla koukem úst :" Nezapomeň vyzvednout dort, koupit zeleninu a zaplatit dovolenou.." A já se  v duši smál........Asi nechápu smysl života....Chtěl bych vyměnit pláže Karibiku za louku u lesa, kde mi moje milá bude vískat ve vlasech a budu cítit hroty jejich ňader na své paži......a dědeček měnil až vyměnil....:)

 

 


21 názorů

Vampirelord
17. 05. 2012
Dát tip
Díky

Čudla
16. 05. 2012
Dát tip
Líbí. Pěkně se mi to četlo. *

Vampirelord
16. 05. 2012
Dát tip
A navíc je rok 2012...takže je docela velká pravděpodobnost, že všechno už tady bylo :)

Vampirelord
15. 05. 2012
Dát tip
Kryštof neposlouchám a ..stoupáme dolů je ode mne....že to použila někde nějaká kapela mi fakt je jedno....

Vampirelord
14. 05. 2012
Dát tip
Závidím Ti to Tvoje odhodlání, taky jsem takovej byl před 25 lety..ale už nejsem a na Blaník nevěřím.....jak říkám..Stoupáme dolů v kompletu :(

Vampirelord
13. 05. 2012
Dát tip
I když teď jsem si přečetl Tvůj věk...tak potom chápu tu Tvojí kritiku a názor:), ale nevím jak dlouho jsi investovala do vztahu , když Ti je 17.....školku nepočítám sry.....

Vampirelord
13. 05. 2012
Dát tip
I průjem je výsledek metabolismu a určitě lepší než zácpa..a na druhou část tvé kritiky mám pouze úsměv....podívej se kolem sebe ty bojovníku...že bys byl na jiné planetě ? :)

Vampirelord
13. 05. 2012
Dát tip
díky

Stavák
13. 05. 2012
Dát tip
tip

Vampirelord
13. 05. 2012
Dát tip
Díky za přečtení.....a kritiku :)

Znám to také, ale vždy jsou dvě možnosti (nebo i víc) jak z toho ven. Ale musí se chtít žít. Oba.*

Vampirelord
12. 05. 2012
Dát tip
Zdendo v poho, to se neomlouvej....., je docela good :)

srozumeni
12. 05. 2012
Dát tip
bohužel až příliš ze života spousty lidí, hezky napsané...***

Vampirelord
12. 05. 2012
Dát tip
Díky za kritiky, ale Zdendo, nevím jestli je dobré člověku, který má rakovinu prostaty říkat, nebuď pesimista, jsou lidi, kteří maj rakovinu všeho......ta písnička je very hard, opravdu ještě moje milá je , bohudík, mezi námi, ale to nic nemění na tom, co jsem napsal nahoře (pokud jsem si teda tu píseň dobře přeložil) a Klíma...hezkej slogan, ale " bylo by to hezké, kdyby srdce bylo klidné, ale ono není, nebylo a není" - pan Nohavica :)

Bj.
12. 05. 2012
Dát tip
ech, z toho je jednomu smutno, jak je to pravdivý...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru