Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

R&E - Neštovice

16. 06. 2012
6
9
1320
Autor
VH64

R&E další části (vloženo) Prskavky (12.12.2011) Řízky (20.01.2012) Kde ste? (15.03.2012) Perník a Eliška (21.04.2012) Neštovice (16.06.2012) Botičky (15.07.2012) Bříško (18.08.2012) Vy se nám líbíte (15.09.2012)

Neštovice

 

Návštěva u Pajochů se holčičkám spojila s významnou událostí, přišly neštovice. První byla na řadě Renatka, začala si hned ráno stěžovat na únavu, měla teplotu a vůbec vypadala utrápeně. Pavlova maminka je bývalá zdravotní sestra, s její pomocí jsme neštovice určili jako hlavního podezřelého už při snídani. V plánu byl výlet na Kozákov a ještě někam dál, ale jak se začínajícími neštovicemi? Dali jsme hlavy dohromady a vymysleli, že plán zatím měnit nebudeme, Renatka dostane k dispozici vlastní dopravní prostředek, tedy mne, dojdeme na Kozákov, posvačíme a rozhodneme, co dál.

S Renatkou na koni jsem se zařadil do zadní části karavany a bez kochacích zastávek a odboček jsem stoupal do kopce. Chvilku odpovídala na otázky a povídala si, ale brzy se mi položila na hlavu a usnula. Na Kozákov jsem jí donesl v náručí spící.

Ze svačinky byla svačina, pak oběd a výlet se změnil v posezení v restauraci na Kozákově. Mezitím se mi Renatka prospala na klíně, trochu ožila, ze všech možností si překvapivě, ona je masojídek, vybrala omeletu s ovocem a se šlehačkou a z kopce už se nesla při plném vědomí.

Druhý den měla teplotu Eliška. Ale jen trochu a i jinak byla vlastně úplně čiperná a skoro nic jí nebylo. Jenže už věděla, že když přicházejí neštovičky, má se nárok na celodenní nošení a nadstandardní péči. Ten den jsme program nijak neupravovali, Eliška se vozila, nevynechala žádnou atrakci, odbočku, prohlídku, shluknutí účastníků výpravy, u všeho chtěla být. Jen omeletu se šlehačkou jsme nikde nepotkali.


9 názorů

Diana
16. 06. 2012
Dát tip
Moc milé, ze života. S dětmi si člověk užije! :-)*

VH64
15. 06. 2012
Dát tip
Všem se omlouvám za svůj už nějaký čas sobecký přístup - nečtu, nic a nikoho, jen občas "přiběhnu a něco svého vstrčím a zase mažu". Pracuji, můj bankovní účet si pomlaskává a vrní spokojeností, všechno ostatní strádá.

VH64
15. 06. 2012
Dát tip
Šepotko Já nevím. Napadlo mne ti odpovědět něco podobného, co jsem nedávno odpověděl Edvinovi, že mi ta tak samo přichází. Pak mne ještě napadlo, že možná proto, že mi připadá, že už tam všechno je a slova navíc by byla zbytečná. Nebo možná proto, že takhle dlouhé je to akorát, na Písmáku delší skoro nikdo nečte? Ale nejblíž pravdě je asi to první, to samo. Je nějak na závadu, ta kusost? Samozřějmě děkuji!

VH64
15. 06. 2012
Dát tip
Vendula a Edvin1 Děkuji. Zaujalo mne, jak si dva čtenáři v něčem tak mrňavém každý najdou něco svého. Líbí se mi to...

VH64
15. 06. 2012
Dát tip
Všem děkuji za návštěvu a laskavá slova nebo laskavé mlčení.

..hm..přemýšlím..proč to máš tak kusé..

Edvin1
12. 06. 2012
Dát tip
To já znám - když jsem nemocen a někdo mne lituje, dost se tomu divím. Mám totiž nemoc rád - smím nic nedělat, jen polehávám, manželka mi nosí jídlo do postele, v klidu si čtu své knížky, což jinak doma není možné. Takže - tu radost z "nošení a z nadstandartní péče" pociťuje snad každý. Pokud ovšem nemoc není moc zlá... Hezká momentka. A, jako vždy, kultivovaný jazyk.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru