Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vzpomínka

19. 06. 2012
5
11
1388
Autor
Vampirelord

Promiňte, ale nějak se nechci veselit a začínám milovat temné odstíny.....je to ve mně a rozum mi v tomhle pomoci nemůže....

 

Je ráno. Stejně šedivé a kalné jako mnoho jiných rán posledních půl roku. Vstávám znechucen sebou, světem a pomalu, násilně, si navlékám masku přeživší existence. Jsem bez energie a bez chuti žít. Provádím ranní hygienu, automatické činnosti jitřního provozu. Volba oblečení, jako by to nebylo jedno, letmý pohled na druhou stranu postele, kde leží můj prohraný zápas. A nejsme v poločase, je to nastavený čas, pár posledních minut než život pískne do píšťalky a ukončí tu hru. Bude odpískáno. A bohužel prohrávám docela dost, bude to prohraný zápas. Střídat už není koho, není žádných sil a soupeřova obrana je silná, necitelně silná. Pohladím ji pohledem, i to je už za čárou s rizikem udělení žluté karty, ale risknu to! A v tom mi ta vzpomínka proletí hlavou a je to každodenní „dejavu“.

 

Ten autobus, který mi Tě vozil na služebnu policie bych poznal ještě dneska. Ten kvílivý zvuk brzd, který mne vždy rozradostnil, když jsem vyplňoval formuláře státního aparátu. Ať bylo bílo či pot se mi rozléval po zádech, pokaždé jsem měl ten krásně opojný, jemně slastný pocit, byla to láska. Potom už jenom sykot otevírajících dveří a Tvůj úsměv a vůně heřmánkového šamponu, který se linul z Tvých dlouhých vlasů. Vánek si s nimi pohrával a často jsi měla úplně zakrytý obličej tou svojí nádherou. Pak se naše pohledy střetly a bylo to tam, ta hloubka pohledu a citu. Bylo Ti 17 a byla jsi bílá a čistá. Prošla jsi tou rezavou brankou a pak jsi mi vklouzla do náruče. Nemohli jsme pro kolotoč nekončících polibků dojít ani do služební místnosti, kde na erárním vojenském lůžku jsem Tě poprvé měl. Úplně. Pamatuji si každý detail našeho splynutí, tu harmonii a úžas nad hloubkou. Vůně Tvé košile je na mých rukou stále, vidím ji mezi póry, usnula tam. Celé se mi to denně přehrává v hlavě a tlačí mi to ke zdi. Ke zdi nářků.

 

Pak už jenom rádoby zatlačím chmury, přivítám se s ranní depresí, která mne neopouští, je věrná a vyrazím do práce, předstírat život. A jde mi to nějak stále hůř a hůř….jsem prostě na dně. A odrazit se? Není síla.


11 názorů

Vampirelord
04. 07. 2012
Dát tip
Díky za zastavení...jj sinusoida, ale už to snad bude lepší, ale cena je vysoká...jako vždy.

nostalgik
03. 07. 2012
Dát tip
Příběh sinusoidy života. Má svůj vrchol, klesá až do mínusu, ale pak zase míří vzhůru. V tom příběhu jde o dolní maximum, takže lze čekat vzestup. Jen nezastavit čas!! Napsáno poutavě apřesvědčivě.

Vampirelord
27. 06. 2012
Dát tip
Díky za naději...potěší zájem dalšího člověku....:)

macecha
27. 06. 2012
Dát tip
Vampirelorde, ani nevíš, jak znám tyto pocity. Někdy si člověk připadá přebytečný. Ale, vydrž. Zase si tě radost najde. Je to tak vždy. Někdy je hůř, někdy je lépe. Přeji, aby ti opět zasvitlo sluníčko naděje.Protože beznaděj je šílená. T***

Vampirelord
20. 06. 2012
Dát tip
Hezky řečeno....je to těžké žít sám se sebou, to mohu potvrdit...fakt se nemám rád a už dlouho....nejhorší jsou večery a rána..večer mám naději v beznaději, že třeba usnu a .. a ráno mám beznaděj, že jsem se zase to toho probudil....

Člověk si zvykne na ledasco. Mnohdy i sám na sebe.*

Vampirelord
20. 06. 2012
Dát tip
Ono se s ní totiž nedá žít...:(, díky za reakci.....

srozumeni
19. 06. 2012
Dát tip
Je to moc smutne. Ze zivota. Skoro bych i rekla,ze depka je ted opravdu tva nejvernejsi kamaradka. Zkus se ji zbavit,blbe se s ni zije.

Vampirelord
19. 06. 2012
Dát tip
Díky za postřehy..je to taková ranní deprese..rychle ven..s tím nedovařením souhlasím...beru to jako výkřik...taky se nepřipravuje...vytrskl prostě hlen :)...jo a k tomu Tvůj...to je důraz že není někoho jiného...používám to často....lingvista no :):)

Lachish
19. 06. 2012
Dát tip
Takové nedovařené mi to přijde, škoda.

Marcela.K.
19. 06. 2012
Dát tip
Kdyby to měla být pravda, bylo by to hodně smutné - v Tvých letech. Máš tam schovaný příběh, ale jakoby se Ti ani nechtěl vyprávět... a je tam dost zbytečně násilně nacpaných výrazů(maska přeživší existence, jitřní provoz, zeď nářků, chmury...) Jo a pokud to není dopis(což tedy asi není), tak Tvůj s malým t.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru