Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bříza není Bříza !!!

Výběr: Wopi
21. 01. 2002
23
0
6854
Autor
Tynic

Vážení přátelé,

    s politováním a hořkostí v srdci vám musím oznámit, že jsme se zde, na tomto serveru, stali oběťmi nehorázného komplotu, který se zrodil v hlavě jednoho z nás. Snad zde mezí námi není jediné duše, která by neznala n-titu vystupující pod přezdívkou Bříza. Bylo tomu doposavad tak, že mnozí z nás byli pravidelně unášení genialitou a nevídanou invencí „jeho“ poezie. Ano ! Ono slůvko píši v uvozovkách, neb jsem přišel na stopu do nebe volající nehoráznosti, která nemá v nekrátké písmácké historii žádné obdoby.

    BŘÍZA NENÍ BŘÍZA !!!
    Bříza je svůj vlastní bratr !

    Dovolte, abych toto zdánlivě nepochopitelné tvrzení uvedl na pravou míru. Bylo to jednoho sychravého večera minulého tisíciletí, když jsem se naprostou náhodou seznámil s okouzlujícím člověkem v jednom z Ostravských restauračních zařízení nedaleko Nové Hutě. Dali jsme se do řeči a hned z první věty jsem neomylně poznal, že nejde o obyčejného dělníka tohoto podniku, ale o velmi vzdělaného člověka, jenž stejně jako já miluje poezii. Rozmlouvali jsme dlouho, předlouho a vypili hodně, přehodně piva i jiných chutných nápojů, což mělo za následek naprosté rozvázání jazyků. Přiznal se mi, že jeho bratr si neslýchaně brutálním způsobem přivlastnil jeho identitu, dosažené vzdělání a všechny hmotné statky jemu náležející. ( Podrobný popis metody je tak otřesný, že se nedá slovy popsat )

    Nedalo mi to a vydal jsem se po stopách tohoto případu… První věc která mne opravdu zarazila je jejich nevídaná podoba (oněch dvou bratrů), která také umožnila tuto záměnu. Jako důkaz přikládám dvě fotografie, které můžete srovnat :







Pravý Bříza jako zahořklý odlévač v Nové Huti







Falešný Bříza na neúspěšném koncertním turné se známou dekadentní kapelou Oranžové nohy ( jenž byla známá tím, že nikdo z členů skupiny neuměl hrát na žádný nástroj )







Třetí fotografie byla pomocí nejmodernější digitální techniky upravena tak, aby porovnání vzhledu nebylo rušeno.




    Rodiče dali synům tato jména : Staršímu Vladislav a mladšímu Vladimír. Vladimír byl vždy velmi inteligentní a nadaný student, kdežto Vladislav byl kvítko nezvedené, rošťák a pobuda. Po Vladimírově promoci ( stal se lékařem ) se v hlavě Vladislava začal rodit onen děsivý plán, který uskutečnil o pár let později, když už byl Vladimír uznávaným neurologem. Vzal mu identitu i rodinu. Vzal mu naprosto vše (včetně sbírky básní, z níž nyní čerpá ) a zdrcený Vladimír odešel na Ostravsko, kde mu, dle kádrového posudku Vladislava, přidělili nekvalifikovanou práci hutníka. Vladimír zahořkl a přijal úděl člověka na okraji společnosti.

    Proto vyzývám pravého Vladislava ( tedy Břízu na písmákovi ), aby se ke svému hanebnému činu přiznal a napravil křivdu na svém bratru Vladimírovi a přestal vydávat cizí básně !

    Jako důkaz Vladislavovy zhýralosti přikládám fotografii pořízenou v jednom zařízení pro majetné pány. Takovéto chování je vlastní jen Vladislavovi, což ho usvědčuje z podvodu na všech písmácích. Vladimír by se takhle nikdy nezachoval ( já ho znám ! )






    Apeluji na Vás, Písmáci ! Bombardujte Falešného „Břízu“ mejly, SMSkami, anonymními telefonáty popř. lahvemi (radši prázdnými), aby vrátil vše zpět do rukou bratra a my měli konečně tu čest poznat pravého Břízu…

Děkuji za pochopení,

Tynda

Naja
24. 03. 2003
Dát tip
A jaktoze k tomu nic nema Briza??? :=)))

Armand
25. 07. 2002
Dát tip
****************!!! :))))))))

Vole
09. 06. 2002
Dát tip
do riti...

Marco
31. 05. 2002
Dát tip
no to je dobrý... :)))))))))))))))) TIP

MrSasa
26. 05. 2002
Dát tip
A kolik to bude stát korun?

Mozart
11. 04. 2002
Dát tip
povedené... :-)

Cyndi
11. 04. 2002
Dát tip
hmheeeeeeeeeeeehehehehehehehe... atd. atd. atd. :-)))))))

zolli
03. 04. 2002
Dát tip
Jen já vždycky a všude pozdě.... Naprosto nevěřím Tvým tlachům. Film „Osvobození Berlína“, jsem viděla opakovaně. A to hlavně pro dokonalé herecké výkony komparsistů. Mě neošálíš. Odhaluji několik Tvých polopravd. Jedna z nich je autentická fotografie kapely „Oringfushnus“, jejíž jméno jsi značně zkomolil. Dále není pravda, že její turné bylo neuspěšné! Těšili se značné oblibě posluchačstva. V letech 1967 - 1968 dokonce vydali několik singlů. Jako největší hit byla všeobecně uznána skladba: „Idí geroj idí, nestřílej do lidí.“ Která byla po cenzuře nuceně přetextována na „Idíologie krásných lidí“ Po té co byl kapele předložen nový text, rozšlapali hudebníci své nástroje a na troskách klavíru deklamovali jinou víru. Jako odplata byli zavrženi. Vydání prvního LP, již připraveného, bylo zakázáno. Singly staženy nejen z oběhu, ale i z obalů, rozšlapány a zneuctěny. Za tímto učelem byla vytvořena úderná skupina mladých svazáků, kteří všemi zákeřnými prostředky mámili, od důvěřivých sběratelů, již rozprodané desky. Nedochovala se, pokud je mi známo, ni jediná. Dovolávám se tímto na dosud žijící členy kapely a volám po jejich satisfakci!

Bibša
01. 03. 2002
Dát tip
:-))) Tyndo, ty jsi ESO! Fakt jsem se po ránu skvěle pobavila. Hmmm ale ta košile té sličné dívenky v tom baru s Břízenkou... zdá se mi... jako by ... ale néééééééé, tu nemohl nikdy nosit Krytyk...:-))

hurricane
25. 02. 2002
Dát tip
:o))

Astrálka
15. 02. 2002
Dát tip
Tip za skvelé fotografie ! :o) Text ale.. sa snaží byť príliš vtipný, tak nápadne. Mám radšej humor školy Járy Cimrmana. U teba by Tyndo bolo určite lepšie, keby si to zveršoval :o)

Astrálka
15. 02. 2002
Dát tip
Super nápad :o)

Astalavista
14. 02. 2002
Dát tip
Měl by se toho chytit nějaký investigativní novinář. Není přeci možné, aby ve společnosti, která stěží překonává porodní bolesti konsolidace demokratických poměrů, bylo s někým zacházeno takovým nekřesťanským a podlým způsobem. Osobně bych zvolil Standu Trotla, nemá cenu zabývat se touto věcí na regionální úrovni, chce to záběr a rozsah, který může tomuto případu dát jen celonárodní známost, čili publicita na obrazovace naší nejintelektuálnější televize, TV Nova. Je vidět, že jsi si z celou věcí dala záležet, lze to jednoduše poznat z předvedených technologií a vývodů, které z nich rezultují. Jsi číslo :))))*

Spvrivs
14. 02. 2002
Dát tip
Toto je velice působivý způsob manipulace s veřejným míněním. Myslím, že by se to osvědčilo v rámci Dannyho konspirace - přihlaš se (nebo Tě předvedem násilím, nedovolíme, aby takové číslo běhalo po světě jenom tak, když se nám může tak náramně hodit) ;-))

Big_George: Velmi podnětný a fakticky správný postřeh!:-)

Stůj, Břízo! Zelená!

Wopi
11. 02. 2002
Dát tip
Monty... :o)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) jau, mě bolí břicho. Ale nemáš v těch dopravních předpisech trochu nejasno?

Wopi: No co, když třeba jede v automobíle? A chce vjet na přechod pro vovce... teda... pro (dů)chodce? Ha? Já v tom mám náhodou jasno až kam!

Wopi
11. 02. 2002
Dát tip
no... až TAM teda tak MOC jasno neni :))

Wopi
09. 02. 2002
Dát tip
No a co teprve takovej Brodeur nebo Altrichter.

Wopi
08. 02. 2002
Dát tip
Monty, moc tu nepovykuj, nebo se podíváme na zoubek i Tobě. A třeba i na všechny zoubky. Kdoví, jestli nejsi svůj bratr. Nebo strýc on Nepomuka. :)))

Wopi: Ne, já nejsem svůj vlastní BRATR. Já jsem svůj vlastní DVOJNÍK. Někdy i trojník, když na to přijde... a kromě toho, sekyra je za dva zlatý a topůrko za tolar.

Wopi
08. 02. 2002
Dát tip
Hm. A jestli nám to dobře spraví, tak mu dáme na pivo. Já vim. Hop a skákal dále.

Prokletí
08. 02. 2002
Dát tip
Tyndo, ty jsi vůl jako kůň! (To není urážka ale kompliment!!!!!!!!!!!) ;o))))))))))))))))))))))))))))))))) m.

Emily
08. 02. 2002
Dát tip
Vždyť je to fuk, Bříza jako Bříza, hele a co ten hokejovej brankář Bříza to je taky bratr bratra Břízy :))

Áááá!

Yeziiinka
05. 02. 2002
Dát tip
Nevadí pabouku... zde si můžeš dovolit takto pochmurně... téma je navíc velice blízké původnímu... ...ach.

pabouk
01. 02. 2002
Dát tip
Maixner hraje roli statečného rozvědčíka kpt.Minaříka. Role Ludmily nebyla dosud obsazena. Star, s níž se počítalo, se totiž stala tato nemilá příhoda: nezkontrolovavši teplotu vody skočila do svého bazénu, a když s nemilým překvapením zjistila, že tato jest neúměrně vysoká, bylo již pozdě. Srazil se jí silikon... Je mi líto, že nemám lepších zpráv...

fox
25. 01. 2002
Dát tip
jakou roli zde ahraje Jiří Maixner?

Vojtek
23. 01. 2002
Dát tip
Ale ale.....Břízo...nepomůže ti ani svěcená. Ten kdo hraje s Papouchem...nemůže jinak dopadnout :-))))))))

Mahoney
22. 01. 2002
Dát tip
téda! už jsem v tom totálně ztracenej.. pro jistotu věřím všem! :)))

Vio
22. 01. 2002
Dát tip
Mahoney, důvěřuj, ale prověřuj! ;-)))

Mahoney
22. 01. 2002
Dát tip
na to sem moc línej.. chtělo by to nějakou kádrovací komisi! :)))

Bix
22. 01. 2002
Dát tip
:o)))

Pája
22. 01. 2002
Dát tip
:-))))))))

Mahoney
21. 01. 2002
Dát tip
já bych prosil detailnější informace o tom, kterak lze bratrovi sebrat indentitu.. z čistě zištně osobních důvodů.. :)))

Miroslawek
21. 01. 2002
Dát tip
Ten falešný Bříza je ale hajzl... obelstil i mne, čistou a nezkaženou duši ;o((( Slíbil mi pomoc s vydáním mé básnické prvotiny, když... ach... jak hořko mám nyní v ústech... ještě víc než... zneužil mne... ;-((( ...ale to sem nepatří... odcházím do zapomění

Climaster
21. 01. 2002
Dát tip
:o))))...proto se tak hádal s Printem..;o))

Vojtek
21. 01. 2002
Dát tip
Ha!!!!! :-))))) **!

Yeziiinka
21. 01. 2002
Dát tip
Mně se pořád nezdál...! Styď se, falešná Břízo!!! Koukalo mu to z psaní, že musí mít opravdovějšího bráchu, šizuňk jeden!!! Oldo, jak se zpět stahujou tipy??? Navrhuju defenestrovat jej z windows, co říkáte?? :))) A jinak - já nevim, ale pořád nechápu, v čem je jako ten rozdíl mezi původní fotkou Vladimíra a tou digitálně upravenou fotkou... (?)

Wopi
21. 01. 2002
Dát tip
Bůhví, jestli není třeba Vrbou... :-/ Můžete dnes ještě věřit stromům?

Yeziiinka
21. 01. 2002
Dát tip
To mi říkáš teď, když do jedné takové už přes dvacet let hučím Wopíku??!

Bříza
21. 01. 2002
Dát tip
PROTESTUJI proti Tynicově zlovolné pomluvě a lživému osočování vůbec !!! Použitá fotografie nedokazuje VŮBEC NIC ! Jedná se o castingovou fotografii z filmu "Osvobození Berlína", natočeného v roce 1953 Arkádijem Leontijevičem Čubkinem, kde jako komparsista hraji ve wehrmachtu (obsluhu plamenometu - Ti kteří mne lépe znají vědí, že z té doby pochází mé pacifistické názory, a protože od té doby mi neprodali ani mlíko v sámošce, nezbylo mi nic jiného, než propadnout alkoholu). A VY --- krysy převlečený za kamarády, místo lítosti mě tady pomlouváte !!!! PS: mimochodem - všimli jste si, jak má ta blonďatá slečna vedle mě "Lyrycky" vypracovaný a chlupatý předloktí ? (poznámka pro Via, Miroslawka a spol.....: NA LEVAČCE !!!!) To byste si taky dali panáka ne ?! PPS: Můj starší bratr se jmenuje Ladislav !!!!!!!!!!! (a ne Vladislav troubo !!!) !!! :c) !!!

Yeziiinka
21. 01. 2002
Dát tip
Opravdu si Břízo myslíš, že když budeš mlžit fakta pozměněním bratrova jména z Vladislava na Ladislava, bude pak pro Tvé bývalé obdivovatele Písmáky problém jej dohledat?? Pche!

Climaster
21. 01. 2002
Dát tip
..veškeré důkazy svědčí proti Tobě milý Břízo??..:o))...jsi zhrzen!

Wopi
21. 01. 2002
Dát tip
Důrazně protestuji proti prohlášení, že (cituji) "Použitá fotografie nedokazuje VŮBEC NIC ! ". Je zřejmé, že fotografie dokazuje přinejmenším Tynicův vytříbený smysl pro humor.

Falka
21. 01. 2002
Dát tip
Bráško... věřím ti... a na důkaz toho ti v sámošce koupim to mlíko... a snad ho donesu i dříf, než... než... se mi jeho obsah záhadně vytratí ze sáčku... ;o)

Absurdian
21. 01. 2002
Dát tip
Ve skutečnosti je vše mnohem zamotanější - viz následující obrázek, kdy prý je též Bříza:

Absurdian
21. 01. 2002
Dát tip
(pro neznalé: ten, co se právě uklání)

Wopi
21. 01. 2002
Dát tip
A87 slzu jsem v oku zamáčkl, až vykníkla řežavým hlasem a rychle pryč pospíchala :))

Vojtek
21. 01. 2002
Dát tip
éééé já jsem taky nešťastnej...složte se na to vybavení mě, jóóó?? :-)

Vio
21. 01. 2002
Dát tip
Břízo... a já Ti tak věřil. Tolik jsem Tě obdivoval. A teď tohle! Nevymlouvej se na chlupy... to je fotomontáž! Myslíš, že nepoznám "lyryckou" ruku? A vůbec... proč to zdůrazňuješ zrovna mně? Já "lyryckou" ruku poznám bezpečně a taky bezpečně poznám, že ta ruka nepatří k tomu tělu sličné blondýny, ale je to vlastně třetí osoba na fotografii ukazující na Tebe ;-)))

Vio
21. 01. 2002
Dát tip
Jo... TIPík pro Tyndu ;-)))

Wopi
21. 01. 2002
Dát tip
a ještě verš (no... téměř...) Bříza není Bříza, to je teda schíza! :)))

Absurdian
21. 01. 2002
Dát tip
Situace je JEŠTĚ složitější: počet bráchů byl původně mnohem větší, ale došlo k radikálnímu snížení stavu... před zásahem: po zásahu: co dodat...

Bříza
21. 01. 2002
Dát tip
Abyste se nad Vladimírovým osudem nerozplakali "písmáci" !!! On má více, než jednu tvář !!! Kromě zástěrky "slévačství" v Nové huti (čímž je Vám, coby sociálně cítící vesměs téměř nezaměstnané mládeži symparický svou skromností) se jedná o prohnaného kapitalistického dravce a navíc neskutečného "vejtahu" !!!! Posuďte sami - je majitelem firmy na výtahy !!!!! http://web.edb.cz/1400470097000 - vidíte ?! Komu z Vás je teď ještě vladimír sympatický, ať zvedne ruku a já ho přes ní plácnu pravítkem !!! (ostatních bráchů je mi ale fakt líto ...)

kirkov
21. 01. 2002
Dát tip
HALUZ!

Miroslawek
21. 01. 2002
Dát tip
A to ještě není všechno. Poručík Dub nebyl poručík Dub, ale svůj bratr, rovněž učitel češtiny...

clovrdka
21. 01. 2002
Dát tip
to jsem z toho jelen :-)))

Wopi
21. 01. 2002
Dát tip
Bříza: tak tady mam zvednutou ruku, vyndavej rychle pravítko, dokud mam stisknutý zuby

Wopi
21. 01. 2002
Dát tip
avi

Stevenson
21. 01. 2002
Dát tip
Tak vidim, jak jste mu vsichni naleteli. Tynicovi myslim. Samozrejme jde tu jen o jizlivy vypad proti nejvetsi hvezde a celebrite Pismackeho nebe od zarliveho konkurenta, jehoz nick uz sam uz naznacuje podstatu jeho osobnosti. TY NIC.. Vidi za vsim jen sebe a ostatni jsou mu NIC..A kdyz se jeho ego obava ze bude po zasluze odsunuto do pozadi, nestiti se nejen zneuzit proslule shovivavosti nasi pismacke obce, ale i fotografickych triku kalibru nejbulvarnejsich hollywoodskych platku. Je jen doufat, ze si verejnost brzy uvedomi tyto pikle a odsoudi je s tvrdosti a rozhodnosti ktere si zaslouzi. Soukrome protestni zpravy zaslane jiz samotnemu autorovi tohoto ostudneho clanku, jsou toho zrejme prvnim naznakem. PS. autorovi se dodatecne podarilo i vypatrat, ze t.zv. Tynic, je vlastne Brizovo nevlastnim bratrem a ze tu navic hraje svou roli i pripadne dedictvi po baronu Von Putzel, ktery byl udajnym predkem nynejsiho klanu Brizu a Tynicu..

Wopi
20. 01. 2002
Dát tip
skvělá je ta nejmodernější digitální technika... :)) takovou nemaj ani v halyvůdu :)

papouch
20. 01. 2002
Dát tip
jůůáááááááá :-))))) uááá! řvu :-)))) Hm, tak takhle je to tedy...... ...inu o Bezručovi byly taky fámy, že to nenapsal on... :-))

alina
20. 01. 2002
Dát tip
:oDDDDDDDDDDDDD)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Cavalera
20. 01. 2002
Dát tip
:-))) ...

clovrdka
20. 01. 2002
Dát tip
:-))))))))))))))))))

Falka
20. 01. 2002
Dát tip
Tat nevím... jestli se mi rodina rozpadá a nebo rozrůstá...?

AZALIN
20. 01. 2002
Dát tip
A sakra.. ;-)))

huuusssssstýýýýýýýýý... :-)))))))))))))))))

JosefTupý
19. 01. 2002
Dát tip
co to je za mystifikaci??? :o)

Krel
19. 01. 2002
Dát tip
:-)))

JosefTupý
19. 01. 2002
Dát tip
hele, původně na tý fotce poslední byl místo té slečny Lyryk, ne?

pabouk
19. 01. 2002
Dát tip
:o)))))))))))

Lee
19. 01. 2002
Dát tip
úúúúúúú :)))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru