Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

PREKÉRNÍ SITUACE BĚTY A JAROMILA

24. 07. 2012
15
23
2617
Autor
brackenridge

JAROMIL

Mám takovou drobnou úchylku,no. Vzrušuje mě vůně propocených tenisek. Vůně, no. Smrad. Říkejte tomu, jak chcete. Jestli si myslíte, že chodím na smetiště a vyhrabávám tam škrpály, jste na omylu. Ostatně, nejsem žádný vagabund. Jsem generálním ředitelem, víc ale neprozradím. Ještě byste mě dostali do nějaké prekérní situace. Vidíte? Vyjadřuji se vybraně. A mluvím spisovně. Tedy ve dne. V noci stopuji a zastavuji ženy. Dobře, přepadávám. Co na tom. Nic se jim nestane. Trochu je povalím, přiškrtím a vezmu jim boty. Nejraději mám hodně zapařenou sportovní obuv. Dává mi nepřekonatelnou erekci.

 

BĚTA

Já vím. Běta je docela blbý jméno. Chtěla bych bejt Ester nebo aspoň Romana. Ale to mejm dělnickejm rodičům nevysvětlíte. Jaký mám koníčky? Nic moc. Sbírám plechovky. Blbý, co? Ale něčím se bavit musím, že jo. A to něco musí bejt zadarmiko, páč peníze potřebuju a nutně. Na ten zákrok, kterej stojí skoro šestnáct táců. A na to se z brigád šetří docela blbě. Snad ještě rok, pokud teda zase o prázdninách seženu fleka. Zatím sbírám ty blbý plechovky. A běhám. Na posilovnu nemám, to dá rozum, ale jednou, až budu supermodelka, si zařídím vlastní posiko, doma. Lidi to maj rádi, když se někdo vyšvihne. Ale vo tom zákroku. Je to trochu trapný, no. Mám takzvanou hyperhidrózu, neboli nadměrný pocení nohou. Ale dá se to odstranit. Napíchaj vám do chodidel botox, a je to. Ale to říkám jenom proto, že mě neznáte, a že to nikomu nevykecáte.

 

JAROMIL A BĚTA

Číhal v křoví už od desáté večer. Tenhle park u kolejí je zlatý důl! Doufal, že kolem poběží ta černá kočka. Už si představoval, jak se potí strachy a jak jí zouvá růžové Adidasky a pádí s kořistí do vily. Byl poměrně vzrušen a bába se psem, která se šourala kolem, mu nemohla zkazit lov. Dočkal se. Hned jak důchodkyně zapadla za prvním ohybem, uslyšel hlasité výdechy. Sportovkyně! Nebyla to sice ta havraní číča, ale tahle štíhlá blondýna vypadala taky docela dobře. Vysoká a hubená. Zaregistroval její obuv, pěkně sešlapané křusky (preferoval značkovou obuv), ale nedal se odradit. Započal lov.

Skočil jí po krku. Dlaň pravé ruky zakryla odkrvená ústa a ztišila ty předvidatelné výkřiky (Ne, Nech mě bejt, Pomoc a kdoví,co ještě).

„Tak poslouchej děvko,“ zasyčel.

„Když budeš zticha, nic se ti nestane.“

Zklidnila se. Bělma jejich očí zářila do noci jako lampióny.

„Sundej boty.“

„Ne!“zařvala. Pak si ale uvědomila vážnost situace a zašeptala:

„Boty ne...“

 

MLADÁ FRONTA DNES

Důchodkyně Ester Babáčková zaslechla výkříky v parku Hvězda kolem půl jedenácté.

„Ťapka začala okamžitě štěkat,“ vypovídá Babáčková.

„Mobilem jsem zavolala policii a záchranku.“

Pachatel, kterého se zatím nepodařilo identifikovat napadl Bětu H., studentku pedagogické fakulty, která si šla večer do parku zaběhat. Pokusil se jí ukrást boty, ale při činu omdlel a upadl do bezvědomí. V současnosti je v kritickém stavu na JIP ve Vojenské nemocnici.


23 názorů

Skarabea
11. 08. 2012
Dát tip
kde je ten humor? okrem toho to pôsobí dosť hlúpo

StvN
08. 08. 2012
Dát tip
Ze veeho nejvic mi to prijde stupidni. Chces byt za kazdou cenu zajimava. Podle me nemas svym psanim co rict. Takovych vlbosti by si clovek vymyslel denne deset.

tak jo, dekuji

StvN
01. 08. 2012
Dát tip
Souhlasi autorka s nominaci?

hanaka
26. 07. 2012
Dát tip
Brack!!! :o))))) *

Dave Lister
24. 07. 2012
Dát tip
chch jo chcu takyyyy ale neumím.psát..jináč si říkám, co z tebe ještě vyleze :)

..ok..tak navrhuju já do PM:) ..jeden mi neprošel..tak myslím že můžu:)

Jasne!!!!:-)

DavidPetrik
24. 07. 2012
Dát tip
@Brackenridge: ale jdi Ty. Zatimco ja jsem amater, Ty publikujici autor. V tehle perspektive je otazka, zda a jak Ti moje komentare mohou byt prospesne...

Pani! Tak dlouha kritika,jo? No dik! :-)

DavidPetrik
24. 07. 2012
Dát tip
Charakterizace postav podana s kadenci, jak to ostatne autorka umi. Ale chybi uveritelnost, moznost se s hlavni postavou identifikovat. Je jako nejaky bizardni hrdina od Tima Burtona, ovsem bez jeho poesie. Hlavni hrdnina zustava nepravdepodobnou karikaturou, a nikoliv clovekjem. Text se tak stava sarkastickou crtou, ktera spise mate. Spise nezli povidka, je to miniatura. Ale formalni zarazeni textu je vedlejsi. Zapletka crty je linearni, pointa nepresvedciva. Navic tezko desifrovatelna. Omdlel hrdina proto, ze sportovni obuv byla prilis cichove intenzivni, jak nadhodil Lakrov, anebo proto, ze snad v potu byly zbytky botulinotoxinu (coz je fyziologicky nepravdepodobne z mnoha duvodu)? Protoze autorka umi psat, beru tenhle pokus jako testovaci plochu pro neco vetsiho. Anebo se pletu?

hehehe, ani se neptej...

Alegna
24. 07. 2012
Dát tip
:-)) kde maj ty Tvoje nápady hnízdo? Dobře, už se neptám

dekuji vam kolezi, ze jste docetli az do konce

Lakrov
24. 07. 2012
Dát tip
Hezky rozehraná "mozaika", napadá mě při dočítání kapitoly Běta. A úsměv na konci. Dobře napsaná, dobře gradovaná anekdota. Čtení pro zábavu; bez ironie, za přečtení to rozhodně stojí. Uvažuji o niminaci do soutěže Povídka měsíce, ale jedna (nominace) už ode mě vzešla, tak nechávám místo i jiným "navrhovatelům". Tip každopádně ano plus avíza ostatním komentujícím -- třeba se mezi nimi najde nominátor...

srozumeni
24. 07. 2012
Dát tip
Proste- vseho moc skodi. Super...***

Garth
24. 07. 2012
Dát tip
začátek super, ten konec mě spíš nevzal... nebo mi tam něco uniklo.. :D

Eddiesiska
24. 07. 2012
Dát tip
Stojí to za to. doslova. :)

..šmánkote..jsem zdrcená! A takový to mohl být krásný pár!!! ..seš zvíře..brackouš:))))

Jestli to chápu dobře, tak dávka afrodiziaka byla natolik mocná, že u pachatele došlo k erekci zcela mimořádné, kolosální až gigantické. Tím pádem se mu všechna krev z mozku nahrnula do ptáka, následkem čehož řečený pachatel upadl do bezvědomí. Pravda? ((-: (Povšimni si ,prosím, kreativního užití dvojznačného výrazu "pachatel".)

pedvo
24. 07. 2012
Dát tip
Tím je potvrzeno rčení „Dobrého pomálu.“ Chápu ovšem, že si pan generální ředitel těžko mohl vybírat podle správné dávky. A sdílím názor z předchozího komentáře – převoněno.

léčitelka
24. 07. 2012
Dát tip
"Ve špatnou dobu na špatném místě nebo Ve správnou dobu na správném místě???" Až se probere z bezvědomí, ona odvolá obvinění, protože si žádné jedy nebude muset nechat napíchat do těla, vezmou se a budou šťastní až do smrti. On bude zbytek života číhat v křoví jenom na ni. Pobavilo moc. Ale má to vážný podtext, nebo jej vidím jen já? Dnes se převonění, převymydlení, přehygienizovaní ( nová slova dnešní sterilní doby) lidé necítí. A tak se ti vhodní k sobě nemohou potkat. Kdo necítí tělo, necítí ani duši. Tělo i duše se brání, ozývají se - alergiemi!

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru