Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Našel jsem svůj notýsek!

01. 08. 2012
12
17
2239
Autor
pedvo

Před časem otevřela pavlikovaruzenka poradnu, ve které odpovídá komukoliv na cokoliv. I já jsem vznesl dotaz a o výsledek se s vámi musím podělit.

                                                        NAŠEL JSEM SVŮJ NOTÝSEK!

 

     Musím tady veřejně vyjádřit dík Růžence Pavlíkově a obdiv k ní, protože jen zásluhou jejích schopností jsem získal svůj notýsek, do kterého jsem si poznamenával vše, co nechápu. Předpokládal jsem, že časem potkám někoho nad jiné moudrého a ten mi vše vysvětlí. Notýsek se mi však ztratil a tak moje první otázka pro Růženku Pavlíkovu do její odpovědny zněla: kam se poděl?
     Je to neuvěřitelné, ale od Růženky Pavlíkovy jsem se dozvěděl, že mi zapadl do peřiňáku, když jsem se při masturbaci lekl nenadálého příchodu starší sestry s kamarádkou.
     Tato odpověď je dokonalá, má jen několik drobných a bezvýznamných nepřesností: Nebylo to při masturbaci, ale při pití rumu. Nebyla to starší sestra s kamarádkou, ale matka s kamarádkou – a její dcerou asi tak v mých letech, díky jejíž laskavé péči jsem prakticky vůbec neměl potřebu masturbovat. Nebylo to do peřiňáku, ale za ostění, které zakrývalo jakousi nerovnost na zdi. Nespadl tam notýsek, ale placatice s oním rumem, a k tomu ještě chleba s máslem a marmeládou, který jsem chtěl sníst, aby ze mne nebyl cítit rum. Notýsek tam nespadl, ten jsem si tam prostě schovával. Tohle všechno mi ale vyběhlo z hlavy, zřejmě jsem byl příliš zaneprázdněn tou přičinlivou dívenkou.
     Až teď, na základě údajů, získaných od Růženky Pavlíkovy, jsem se mohl vydat do míst, kde jsme dříve bydleli. Ostění již nebylo na svém místě, hlavně proto, že tam už nestál ani ten dům. Na jeho místě je pěstírna nějaké textilní rostliny, myslím, že konopí. Vyhledal jsem ale pozdější obyvatele našeho bytu a dozvěděl jsem se od nich, že oni ostění sundali, protože to tam neustále očichávala jejich fretka. Prý tam bylo překvapivě živo. Z toho, co mohl být můj notýsek si něco udělalo pelíšek. Pokud jde o pití, tak rum vypili na zdraví toho, kdo ho tam nechal, a pokud jde o jídlo, tak už nebylo poznat, že to byl chleba s máslem a marmeládou. Vše, co tam zbylo, nabrali na lopatu a odnesli na nedaleké smetiště. „Je to krytý a je tam sucho,“ řekli mi, „hodili jsme to do kouta, třeba to tam ještě je.“
     Šel jsem se na to smetiště podívat a nedovedete si představit moji radost, když jsem tam ten notýsek našel ve stejném stavu, v jakém ho našli za ostěním! Tedy k ničemu. Jediné, co jsem přečetl, byl veliký otazník někde na druhé nebo možná až na šesté stránce. Bohužel se nedalo zjistit, za jakou větou stál, z okolností však soudím, že šlo o větu tázací. Velikost otazníku pak svědčí o její naléhavosti.
     Notýsek jsem si odnesl domů a hodlám jej chovat jako vzácnou relikvii. Jenom mi není jasné, jak mohla Růženka Pavlíkova s takovou určitostí vědět, kam zmizel. Vtírá se mi jedna možnost: nebyla ona tou čipernou dívkou, o které tu byla řeč? Krásná a moudrá, to by se shodovalo; šikovná, to se dá u Růženky Pavlíkovy předpokládat. Alespoň první verš v její básni „Vzorová zhrzenka sněhuláčí“ o tom svědčí. A jestli je její podobizna, uvedená v úvodní části její odpovědny, opravdu věrný portrét, padesát let starý, tak je to ona!


17 názorů

pedvo
09. 08. 2012
Dát tip
Pánové, děkuji za komentáře. Vidím, že je má drobnůstka docela inspirativní. Guy - JR nezklame, je to zdroj poučení. Zordon - Hledej, ale chce to mít kvalitní vodítko.

Zordon
09. 08. 2012
Dát tip
* dostal jsem z toho chuť taky neco hledat

guy
02. 08. 2012
Dát tip
bezva :) samozřejmě se mi taky vynořilo JR, a když už, tak jsem si rovnou nádavkem nějaké jeho hlášky na netu taky oživil ..

pedvo
02. 08. 2012
Dát tip
Lakrov – Až tak že bych si tu stál? A proč ne, chvíli se budu nadouvat. Není mi jasné, jak míníš to odvolávání se na Růženku, ale to je jedno. Já ji znám jen z litwebu, jako tady každého. Ona opravdu vyhlásila poradnu; vznesl jsem dotaz a její odpověď jsem ve zkratce uvedl. Je dobré, že se Ti líbí zrovna ten kousek, nad kterým se i já uchechtávám, když to po sobě čtu. O dalším píšu už v odpovědi pro brackenridge, tak se koukni, psal bych Ti totéž. Dík za přání úspěchů, hodlám se dát i do něčeho vážnějšího, tak se uvidí.

Lakrov
02. 08. 2012
Dát tip
Odkazování se na Růženku Pavlíkovou, již neznám, mi sice připadá poněkud zavádějící, ale jinak musím s radostí konstatovat, že se začínáš řadit ke zdejší humoristické elitě. Tenhle textím je nečím mezi zprávou Úřadu pro uvádění věcí na pravou míru a dodatečným dovětkem ke hlášení rozhlasové stanice Radio Jerevan :-) A zde místo pro hlasitý smích: ...když jsem tam ten notýsek našel ve stejném stavu, v jakém ho našli za ostěním! Tedy k ničemu... Přeju hodně úspěchů na kamenitém poli humoristickém.

pedvo
02. 08. 2012
Dát tip
Květoň Zahájský - Musíš se obrátit přímo na ni. Nevím ovšem, jestli si na to bez sebevědomí troufneš.

Růženka začíná být nějak nestvůrně populární. Jestli je opravdu taková vědma jasnozřivá, snad by mi pomohla nalézt ztracené sebevědomí. Díky za tip. (-:

pedvo
02. 08. 2012
Dát tip
brackenridge - Jsem rád, že se bavíš. A to rádio, ne že by mi bylo zrovna inspirací, ale vzpomněl jsem si na něj během uvádění věcí na pravou míru, to jo. Alegna - Máš pravdu, nescházejí se hory s horami, ale lidé s lidmi. Evženie Brambůrková - Jsem rád, že oceňuješ sílu mých myšlenkových pochodů. Všem vám děkuji za příjemné komentáře.

Zajímavé dedukce*

Alegna
01. 08. 2012
Dát tip
ach ten svět je malý :-)

hahaha jak z radia jerevan! T

VH64
01. 08. 2012
Dát tip
Všim sem si...

pedvo
01. 08. 2012
Dát tip
Josephina - Holt je to věrohodná osoba. VH64 - Jen si tu něco šuškejte, Šepotka mi to stejně vykecá. Čudla - Jo. baaba - To máš pravdu, ale stála za to. Cibuli já rád, ale už dávno nemusím alkoodér maskovat. Díky vám všem za komentáře.

baaba
01. 08. 2012
Dát tip
:DDD ...čupr naabáze P.S. na maskování alkoodéru je výborná cibule (čerstvá - schroupat)

Čudla
01. 08. 2012
Dát tip
/*

VH64
01. 08. 2012
Dát tip
* Sepotko - už vím!

Josephina
01. 08. 2012
Dát tip
:-)) Růžence Pavlíkově věřím úplně všechno, ani nemusí bejt ufoun

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru