Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mistr Fong a pan Tan Mok Yang

02. 08. 2012
9
9
863
Autor
45rpm

Mistr Fong každé ráno potkával pana Tan, který pracoval pro město a dny trávil na ulici zametáním. Také zaléval květiny. Pohyboval se vratkým, houpavým krokem a mhouřil jedno oko, jako by mu do něj svítilo slunce. Pan Tan se díval odspodu, jakoby v úklonu a jelikož neměl téměř žádné zuby, nebylo mu během hovoru rozumět. Mistr pana Tan pozdravil a řekl: "Dobrý den," a "jak se máte" a nikdy nerozuměl tomu, co pan Tan odpověděl. Pan Tan se obyčejně rozhovořil a mistr Fong pokyvoval hlavou a pomalu kráčel po boku pana Tan. Když pan Tan zemřel, všiml si mistr Fong na nástěnce, že se jmenoval Tan Mok Yang. Na fotografii byl zachycen s holubem na ruce a svým typickým trochu skloněným úsměvem. To odpoledne se mistr Fong posadil pod třešeň, pil čaj a myslel na pana Tan. 


9 názorů

Co je to "trochu skloněný úsměv"? Ale jinak hezké. *

45rpm
03. 08. 2012
Dát tip
Nezlobim se.

dik rpm, tak to je zajimave. doufam, ze se nezlobis, ze jsem se tvymi pribehy inspirovala.

45rpm
03. 08. 2012
Dát tip
brackenridge, zaujimas zvlastni postoj k moji tvorbe. Premyslel jsem, jestli ma smysl ti odpovidat. Nakonec jsem se rozhodl, ze odpovim, protoze by nebylo fer, kdybych te nechal zit v domneni, ze si tyto pribehy vymyslim. Neni tomu tak. Vsechny pribehy odrazi muj pohled na urcite kazdodenni situace a vychazi ze skutecnych zazitku. Snazim se je vypointovat, abych ctenare navedl na smer, kterym ja premyslim.

srozumeni
03. 08. 2012
Dát tip
V jednoduchosti je krása...***

libilo se mi. ta popisna odtazitost v kontrastu smrti. hezka stylistika. mala kritika...je poznat, ze tuto situaci jsi neprozil osobne, ani nic podobneho (take mnoho stereotypu jako caj, tresen,cinska jmena) , takze vic, nez miniatura, by se v tomto pripade z toho vytezit nedala. T

hynajs
02. 08. 2012
Dát tip
výtečné 8¨-))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru