Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Punk is not dead

10. 08. 2012
6
25
1783

Ten pankáč si strčil ukazováček pravý ruky do libovýho kroužku v uchu a třikrát zatáh´. Červená cirkulárka na jeho hlavě nabrala obrátky a přepůlila mi obě lýtka podél.

 

 

V tom letním parnu rozkvetla jako špekáčky nad ohněm. Mívala jsem ráda ohně. Bejvala jsem skoro pyroman. Babička ze mě kdysi šílela. Zapalovala jsem všecko. To, co hořelo, jsem zapalovala, aby to hořelo, a to, co nehořelo, jsem zapalovala, cokdyby. Většinou to smrdělo. Moje lýtka smrděla, nehořela. Koukala jsem nahoru a viděla jsem tam kroužit ptáky. Můj bystrý, leč lehce zastřený, mozek brzy vyhodnotil situaci. Vlaštovky to nebudou. Vlaštovky nekroužej. Vlaštovky se vrhaj střemhlav po mouchách. Přítomnost much na mých lýtkách nevyburcovala kroužící ptáky, aby se vrhali. Ptáci poklidně kroužili a vyčkávali. Supi! Kde jsou supi, tam je smrt. Rozhlídla jsem se kolem, ale nikoho jinýho, kdo by byl mrtvej, buď úplně, nebo skoro, jsem nenašla. I ten pankáč zmizel. Nezahlídla jsem ani jeho záda s vtipným nápisem „Jsem pankáč, vole!“ Nikde nikdo, jen já a ti ptáci. Jasný znamení, pokyn k sepsání poslední vůle. Vždycky jsem věděla, že jsou supi užiteční. Ale netušila jsem, jak moc. Skoro, jako včely. Pečlivě jsem se tedy prohmatala a našla jsem papír a tužku. Napsala jsem hlavičku, Věc: Poslední vůle, vypotila jsem seznam mýho majetku – knihy, květiny, dva litry mlíka, nanukovej dort a cédéčka, a velmi spravedlivě jsem podělila všechny, koho znám a kdo je hoden mých intelektuálních pokladů. Vtom odněkud přiběh´ pankáč a do rozpůlených lýtek mi vložil ukurky a cibuli. Potom je zašil režnou nití a olízl si divný fousky a vesele mi řekl: „Punk is not dead!“ A tak jsem mou poslední vůli strčila do kapsy a odešla domů. Od tý doby mám nadívaná lýtka a vim, co komu odkážu. Jo, supi jsou užitečný a punk je věčnej. (Nítě, co trčely z lýtek jsem oholila s chlupama. Chlupy dorostly, nítě ne.) ((Poznatek: s nadívanými lýtky se poguje blbě.))


25 názorů

Milly
04. 01. 2013
Dát tip

Ceky, ukurky?? A par podivne umistenych carek.. .-) Nicmene jsem moc rada, zes zas neco napsala!

Zapalovani znam.

Vcera mi bylo receno, ze prsty nehori, protoze obsahuji tuk- ze by se musel nejdriv vyskvarit.


kudlankaW
15. 09. 2012
Dát tip
Silná káva, ale i ta má něco do sebe. TAk dál se vrhej do tance pogo, rameny poožduchuj lidi v chumlu, dopuj se povolenou i zákaznou drogou, a nad to vše, holdu tuzemskému RUM(L)U.

no vůbec, já tak v hospodě vůbec nechlastám :-))))) to se musí? :-)))

Já jsem na punkovým koncertě byla JEDNOU a to v nějakým klubu u Želivárny, myslim, že se jmenuje Hutník, nebo tak a tam se nepoguje, protože k muzikantům do sálu se už nikdo nevejde, a stejně jsem tam vydržela jenom asi dvě písničky a pak jsem šla radši na Martinu čekat nahoru do hospody, kde si ke mně přisedl FÁÁÁKT moc hezkej chlap a po hodině odešel se slovy: Je s tebou hovno sranda, když nechlastáš :-)))))

cekanka_ucekana
16. 08. 2012
Dát tip Aru
kdysi jsem někde uveřejnila jeden svuj obrázek a bylo mi řečeno, že nemá obsah :-))))) co furt s tim máte????? neberte to tak vážně! Kruci! O co jde? Nejde o to, aby to pobavilo, donutilo k úsměvu, potěšilo oko? Nebo rozchechtalo na plný pecky? Co se to tady s váma stalo? Já vim, co, stal se s váma Totem!

DavidPetrik
16. 08. 2012
Dát tip
Napsane strhujicim stylem: je v nem jedinecnost a opravdovost. Obsahem ale prazdne, ma to daleko k vypovedi. Jestlize ale pouzijete tento styl k opravdove povidce na tohle (ci jine tema), verim, ze z toho vznikne neco velmi zajimaveho.

Petrusha
15. 08. 2012
Dát tip
no víš nooo, bohatý ródičéééé

děvče děvče, to je ale vedení :-)))))

Petrusha
15. 08. 2012
Dát tip
jooo, špekáčky ... sakra, tie opečené ma zmiatli :))))

no já nevim, ale standardně se do utopenců dává cibule, já teda dávám křen, ale co bys tam chtěla výživnějšího, to nechápu

Petrusha
15. 08. 2012
Dát tip
nuž, nejsu po flámu, tak preca enom neco trošililinku výživnejší ... nooo :))))

a co bys tam chtěla???

Petrusha
14. 08. 2012
Dát tip
iba okurky a cibuli? to je lakomý pankáááč!!)))

Tento tanec nemá žádný pevný řád, tanečníci se při něm řídí svou intuicí. Tancuje se tak, že lidé nejblíže pódiu (v tzv. „kotli“) skáčou nahoru a dolů v osmidobém rytmu, „máchají“ kolem sebe rukama a nohama a naráží do sebe. Při nárazech se od sebe odrážejí a narážejí zase na jiné tanečníky. Pokud se stane, že některý pogující upadne, ostatní mu zpravidla pomohou na nohy. Občas se také najde někdo, kdo na pogující z pódia nebo jiného vyvýšeného místa skočí, tanečníci ho však drží „ve vzduchu“ a „předávají“ si ho mezi sebou a na okraji kotle ho položí na zem. Nezasvěcený pozorovatel může nabýt dojmu, že se tanečníci mezi sebou bijí. Lidé se však zraní pouze v minimálním počtu případů, často svou vlastní vinou.

VH64
11. 08. 2012
Dát tip
Na mě dobrý. Ale nevím, co je to pogovat.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru