Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ŘEŽBA V KOMENTÁŘÍCH NA BLOGU:

12. 08. 2012
0
0
1400

 

http://megnautika.blog.cz/1208/muj-domaci-mazlicek#komentare .

 

Nejdříve si ovšem nejmíň třikrát bedlivě přečtěte následující varování, dámy, páni, nežli dál dovnitř příštího vyprávění vejdete, je to ve vašem zájmu, mi už se snad nic ještě horšího, nežli co již následovalo, státi nemůže.

 

WARNING

Sem dovnitř se tedy dál nesej – pokud nejsi štont napsat dvoustránkovou esej.

WARNING

 

MŮJ DOMÁCÍ MAZLÍČEK.

Středa v 11:04

 

Můj domácí miláček se jmenuje Megnautika, sídlí uprostřed mého noutbuku, není živočišné povahy, takže o něm veterináři nic nevědí - jakož i kdybych jim tohle téma rozposlal maily do ordinací, věděli k němu leda tak sloní prd.

Cosi takového ovšem znají důvěrně.

Na rozdíl třeba od delfiního pšouku, což jsou takové ty průzračné vzduchové kuličky do vody, megnautika souvisí na jedné straně s herečkou Meg Ryan a znakovostí - tedy s tím, co alespoň v těch myslivějších hlavách nastane, když od osoby Meg Ryan odtrhneme nebo odpreparujeme ikonu Meg Ryan, nebo ještě lépe Meg Ryan jen jako znak, nebo znaky jakékoli znakové povahy - nic na tom není, tedy až do chvíle, kdy se zdejším domorodcům naznačí, že jejich hlavy jsou něco jako potenciální atomové reaktory. Od téhle urgence už z nich nedostanete nic, zatímco z včel je med, a z delfínů, jednotlivě nebo i ve stádu, vyjde občas aspoň nějaký ten kuličkovaný vzdušný koncentrát.

A když ty jednotlivé znaky odpreparuje, pak si s nimi megnauticky hrajeme jako by to byly reálné věci, různě je mezi sebou skládáme a slepujeme, abych dosáhli nových významů, smyslů a obrazů, nežli byly ty původní související s osobou Meg Ryan.

Plaveme při tom v jiném prostoru nežli třeba reálném bazénu, řece, nebo třeba internetovém článku o tamté herečce, nautika sama je plavba prostorem, dokonce tyhle megnautické intelektuální konstrukce jsou ve výsledcích i emočně jiné, nežli bychom se přímo osobně s herečkou setkali. Jsou čímsi jako energií, vzduchem okolo té osoby, obestupující plasmou, intelektuálními emisemi - a naprosto nezáleží, že s tímto organismem kooexistujeme, když my jako osoby jsme tady a on tam uvnitř v noťasu, ve zdánlivě virtuálním prostoru.

Neboť takovými znakovými systémy jsme každý sám jednotlivě, jako osoba, pověst o nás nebo příjmení, takže pokud se někdo ptá, čím je takové megnautika jako zvíře vlastně užitečná, první nejsnadnější odpověď zní: tvoří, stanovuje, ustanovuje nás.

Jak i každou osobu či věc z našeho bezprostředního okolí.

Bez změny dílčích znaků s námi souvisejícími nelze, chceme-li se například změnit, učiníme tak jen prostřednictvím znaků, takže zhubneme jen nikoli prostřednictím několika shozených kil, řečeno jednoduše, aby pochopili živočichové jiní než oni, kteří důvěrně znají, známí z používání tak zvaných mimikrů, jež se snad věcně správně píší jako mimikri.

Megnautika je tedy i hodně všestranná interpretační hra, práce se všemi možnými tématy, analogiemi, symboly nebo magií třeba počínaje...

 

WARNING

Pokud se kdo sem vešlý do komentářů nevpíše, skrze woodoo mu již teď smrt špacíruje po břiše.

WARNING

 

KOMENTÁŘE

1 mrs-lajlinaaa mrs-lajlinaaa | Web | Středa v 11:16 | Reagovat

Ta poslední věta je pěkně dementní ;) Co už chtělas koment máš ho mít...

 

2 megnautika megnautika | Středa v 11:19 | Reagovat

Tato pisatelka do roka zemře, sama si s kouzlem woodoo zadala. Případní zájemci se mohou v příštím srpnu přesvědčit. … Jedinou odpomocí je IHNED napsat třístránkovou esej o megnautice.

 

3 the-sims-2-lucinka the-sims-2-lucinka | Web | Středa v 11:28 | Reagovat

:DD krásný :DDD

 

4 megnautika megnautika | Středa v 12:08 | Reagovat

Lucinko, i tohle je málo, povšimni si, již večer začneš pokašlávat. Jedinou medicínou je dvojstránková esej o megnautice.

 

5 Ali Ali | Web | Dnes v 13:45 | Reagovat

Megnautika mě nazajímá, tudíž o ni nebudu psát. Vyhrožovat smrtí vám příjde normální? Vy nejste nermální, to jsem již pochopila. To by nevyřešili ani v Bohnicích... Jinak klidně si mě proklínejte. Je mi to jedno. To že můžu klidně proklít já Vás, to vám asi nedošlo. No nic. Jdu v klidu a pohodě umírat. Sbohem...Jinak proklel jste 14-ti letou holku ;) jste Silák!:D Směju se vám...

 

6 megnautika megnautika | Dnes v 14:07 | Reagovat

Kouzlem woodoo bylo jen zamčeno. Vy jste vešla dovnitř. Odemkla si paklíčem...

 

7 Ali Ali | Web | Dnes v 14:50 | Reagovat

Každé prokletí se obrátí k tomu, kdo jej přál ;)

 

8 megnautika megnautika | Dnes v 15:20 | Reagovat

[7]: A proto, poznovu, bacha na to: já jsem zamčil na woodoo, vy jste odemkla paklíčem, víte snad, jak končívají lupiči... Ten, kdo před vetřelci zamyká, vinen snad není... Woodoo je jako zápověď velmi, ale opravdu velmi, důsledné... A mimochodem, já jsem nevěděl, že vejdete zrovna vy. Zatímco vy jste mě proklela už cíleně -- a to se obrátí, obrátí, máte pravdu...

 

9 její matka její matka | Dnes v 16:01 | Reagovat

myslíte to vážně takhle mluvit se 14 letými dětmi?

 

10 megnautika megnautika | Před 22 minutami | Reagovat

Ano. Vešla tam, kam neměla. Dokonce sem ani nebyla zvána. Měla byste jí, zdá se, dceři, vysvětlit, co je slušné vychování -- všude se neleze.

 

11 megnautika megnautika | Před 16 minutami | Reagovat

[10]: A pokud se/někdo už někam bez pozvání vleze, tak se takový vetřelec má řídit pravidly stanovenými uvnitř, aspoň platívalo třeba v ustanoveních Gutha-Jarkovského. Jo, estébáci třeba nic respektovat nemuseli...

 

SHRNUTÍ

V komentářích k dalším mým blogům o megnautice není hole mentální situace přispívajících o nic lepší, přitom se vše děje v zemi, jejíž domorodci označují z naprosté většiny sami sebe za ateisty, přitom tolik pověrčivosti, bezostyšné vlezlosti i znalostní hlouposti, směje se, směje, zhluboka se tomu směje, pane Ladislave Klímo, satanáš. Nikoli kohosi jiného, jejich, nýbrž náš.

Jehož základním zájmem v celé souvislosti je, aby se samo slovo magnautika neujalo, a s ním všeobecná dovednost obyvatel rozlišovat to, co je, od toho, co jenom toliko znakovým zdáním jsoucího se jeví.

K ovládání nejlepší domorodci jsou totiž ti dezinformovaní, proto každá totalitářská nebo jinak lhářská vláda či moc naučí poddané úplně nejdřív číst noviny.

Megnautice, jako čemusi čistému, autentické mysli čistícímu, proto budiž v této souvislosti zdar.

Zdar!

Zdar!

Zdar!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru