Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

AHOJ HOLKY

03. 09. 2012
12
19
1975
Autor
srozumeni

Věnováno všem třem...

 

 

Naďa, Gábi, Hanička

to jsou moje sluníčka

na písmáku jsou však málo

na povídkách by se zdálo

se jim nyní líbí víc

 

zde se možná špatně hrálo

s tím však nenadělám zhola nic

třeba zase vrátěj´se

na rovinu přiznaj všem

všechny weby stejné jste

 

svoji přízeň rozdělíme

spravedlivě rovným dílem

liter písmák povídky

srozuměni bude rádo

že tu není tolik samo

 

 


19 názorů

:) ***

nostalgik
07. 09. 2012
Dát tip
na písmáku srozumění rozhodně tak samo není s radostí mu přidá klik i veršující nostalgik o:)

pedvo
05. 09. 2012
Dát tip
Jejda, ale já jsem nepsal, že je to všude mírnější. Pro NaNov: Pod Tvá slova o prvních čtenářích a oblíbených autorech bych se mohl podepsat. Srozumko, i já to zkouším ještě jinde, a bez jakékoliv odezvy, to se holt musí nechat osudu.

NaNov2
05. 09. 2012
Dát tip
Tak aby se nám to do té diskuse o účasti na různých serverech nedostalo... protože o tom tvé dílko vůbec nebylo :o)) Přesto ještě drobný dodatek - já za sebe rozhodně neříkám, že všude jinde než na Písmáku je mírnější a shovívavější hodnocení. Neříkám, protože si to nemyslím. Myslím, že je to "jak v čem". To, kde se ale subjektivně cítíme víc "doma", je asi víc o něčem jiném než o "kvalitě" kritiky, které se člověku tam či onde dostává. Domnívám se, že až na vyjímky je to tam, kde člověk našel svého prvního čtenáře i své první oblíbené autory. Hezký den a děkuji za avi :o)))

srozumeni
05. 09. 2012
Dát tip
Vážení a milí přátelé písmáčtí. Moc vám všem děkuji za milá slova. Prosím vás, snad to nikdo nebere tak, že bych to měla někomu za zlé, že je i na jiném serveru. Toto bylo jen takové postesknutí nad tím, že zrovna, nějakou třeba krátkou chvíli, mi tady na písmáku někteří lidičkové chyběli. Však já také zkouším i jinde, ale jsem příliš velká ,,konzerva", tak mi to nějak moc nejde. Možná nemám tu správnou trpělivost. Každý říkáte, že všude jinde než na písmáku je mírnější a schovívavější hodnocení. Já jsem krom písmáku, vlezla na dva jiné serwery a mám pocit, že jsem na žádném neměla moc šancí. Tak nevím, ale možná je to opravdu mou malou trpělivostí pro to, někde znova začínat. Takže ještě jednou vám všem děkuji za projevenou přízeň a za názory. Pomalu to mohlo být v kategorii ,,diskuse."

gabi
04. 09. 2012
Dát tip
nevadí,pedvo,naopak rada som si prečítala a pozdravujem

8hanka
04. 09. 2012
Dát tip
ahojky, pedvo:) ja uz viac kecam ako pisem, nakukujem na oba servery, najma na mojich oblubencov a nemam pocit, ze by som niekde kecala menej:)

pedvo
04. 09. 2012
Dát tip
Srozumko, sice nejsem holka, ale snad k tomu mohu něco říct. Já jsem doma na PP, je tam takové domáčtější prostředí a myslím, že jsem měl kliku, když jsem náhodou padnul zrovna tam. Mnohem víc se tam okolo všeho povídá. Na Písmáku jsem začal, aby mě četlo víc lidí. A dobře jsem udělal – je tu přísnější kritika a já se dozvím zase další věci o slabinách své tvorby. Také by se tu neuplatnila díla, která na PP klidně procházejí právě kvůli shovívavosti tamějšího prostředí. Někomu vyhovují, mne otravují. Lidí, kteří píší na obou těchto serverech je víc, ať už za svůj domovský považují ten či onen. Nediv se, že ty holky píší jinde a neměj jim to za zlé, píší i tady a takhle mají další zkušenost. A čtou je další čtenáři. Snad nevadí, když pošlu avíza těm, kteří tu napsali nějaký komentář; doufám, že je ten můj aspoň trochu zajímavý i pro ně.

Stavák
03. 09. 2012
Dát tip
Jirčo neblázni, tebe tu má každý rád a každý tě tu čte a nejvíc já :). Píšeš tvorbu s rozumem.. proto tvá přezdívka srozumění ;). Jo a dyžtak holky! .. já taky nekoušu ;)

Alegna
03. 09. 2012
Dát tip
přidám tip na podporu dobrého pocitu a taky že jsi tu

8hanka
03. 09. 2012
Dát tip
ahoj, kluku:)*

gabi
03. 09. 2012
Dát tip
Petře, ahooooj! :)

Petr.II
03. 09. 2012
Dát tip
smím se přidat? ... tak: ahoj holky! :)

gabi
03. 09. 2012
Dát tip
Jéčko, neblbniii :) veď je leto! som rovnako menej na písmáku ako na PP na písmáku som bola a budem vždy doma, na PP hosť počkaj na dlhé zimné večery, všetko sa vráti do starých koľají *

8hanka
03. 09. 2012
Dát tip
jIRINKOOOO, prajem Ti krasny slnieckovy den, aspon u nas konecne svieti naplno:) Co Ti budem hovorit, dojalo ma, ze niekomnu "chybam", i ked ja sa vlastne podchvilou motam tu i tam, mozno o nieco menej "kecam", ale uz coskoro zacnu dlhsie vecery a bude viac casu na sedenie pri PC... Svojich oblubencov sa vsak snazim precitat vzdy, to uz je druh urcitej zavislosti:)) Dakujem:)*

NaNov2
03. 09. 2012
Dát tip
Jiřinko, přeji dobré ráno! Já za nikoho mluvit nemohu, tak jen za sebe... nahlédla jsem i na jiné literární servery, a jsem toho názoru, že rozhodně nejsou stejné. Minimálně v tom, že jsou jeden třeba více poetický a druhý více prozaický. Ale hlavně má každý naprosto jiné klima. Například v tom, že někde se víc "debatí" o zpracovaném tématu a někde hlavně o tom zpracování. Ale těch odlišností je samozřejmě víc, než se na první pohled zdá. Kdysi jsem tu v jednom komentáři zmínila, že jsem začala skládat písmenka k sobě čistě jen proto, že jsem chtěla vyhovět přání někoho mně hodně blízkého... takže důvod čistě osobní. Brzy jsem pochopila, že ho vlastně netěší, že ty mé slátaniny vůbec někdo čte. Ale začalo to těšit mě. Když jsem z Písmáka odešla, byl v tom jen a jen důvod zase čistě osobní. Když jsem se teď trošku vrátila, tak se mi možná stane, že to někteří pojmou tak, že když mi Písmák "nebyl dost dobrý a táhla jsem jinam", tak že mi už nebudou věnovat svůj čas. Jsem ale daleka toho někomu vysvětlovat podrobně, proč jsem písmenka začala k sobě klást, proč jsem s tím na nějakou dobu úplně přestala, proč jsem někam přišla a odněkud odešla, ani proč se částečně vracím. Protože to jsou opravdu věci příliš osobní... a veřejné "rozpatlávání" osobních věcí (zejména nezaměnitelně adresné, i když třeba výslovně nejmenované) na internetu (přístupném všem) mi je notně proti srsti (a už tímhle překračuji pro mne tu správnou hranici). To ale na vysvětlenou, abys věděla, že co mě se týká, tak to rozhodně není a nebylo o tom, že "zde se možná špatně hrálo". Pokud někdy snad ano, tak směrem ke mně rozhodně ne. A věř mi, že srozumeni tu vůbec není samo... má tu spoustu věrných čtenářů... a zaslouženě! (Ono se to totiž jinak než zaslouženě získat nedá) Krásný den!

srozumeni
03. 09. 2012
Dát tip
Vampi,diky. Ale vzpominka to primo snad neni. Ony uz tady zase vsechny fungujou trochu vic. To jen asi o dovolenych tu byly min. Uz se zase vse vraci do starych koleji. A tak to mam rada.

Vampirelord
03. 09. 2012
Dát tip
A pro kluky zase nic :(....hezká vzpomínka :)***T

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru