Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Důvěra

28. 09. 2012
1
7
587
Autor
Musiké

Usedám na pevnou černou kůži sedadla v příjemně mrazivém očekávání. Tvářím se vážně, ale můj vnitřní dech rezonuje zurčivým napětím. Těžká masa pode mnou vzbuzuje úctu jako všemocný živel. Ticho před bouří. Přetíná ho ohlušující zaburácení. Už není cesty zpět. Zatínám svaly nohou a objímám ho. Závan vzduchu okolo mne nabývá na intenzitě a vtírá se mi bezohledně do očí. Od koutků k uchu maluje kaligrafickou linku našedlé barvy. Okolí prchavě uplývá do ztracena, jako bychom je nezajímali. Tisknu se silněji. Jedno malé zaváhání a vše by skončilo. Může se to stát? Možná. O tom ale nemá smysl přemýšlet. Musím důvěřovat. Proplétám své prsty mezi sebou. Společně přetínáme reliéf krajiny. Nohy mi chladnou, ale trup mi příjemně zahřívají jeho záda. Přitisknu se uchem a usmívám se navzdory větru. Tak euforický pocit splynutí, naprosté důvěry, slunečná stuha cesty, řev jeho motorky, který už přestávám vnímat. Rychlost, řev, smích, důvěra, palčivé slunce. Důvěra. Rychlost. Důvěra. Zatáčka.... Poslední myšlenka patří jen jemu. Věřím mu až do konce.


7 názorů

StvN
29. 09. 2012
Dát tip
A ja si celou dobu myslel, ze to je text do rubriky: tenkrat poprve. Minimalne jednu vec bych doplnil, a to hned na zacatku rict, ceho je ta cerna kuze, takhle to muze byt cokoliv a clovek ce poradne nikdy nedozvi, o cem vlastne pises. Tim spis, kdyz pouzivas mnozstvi metafor.

Musiké
29. 09. 2012
Dát tip
Děkuji, Janino6 :) ...To zrcátko možná zruším, zkoušela jsem si to zpětně přečíst s myšlenkou na let s drakem a fakt to sedí, až se musím usmívat :).

Musiké
29. 09. 2012
Dát tip
Děkuji, Janino6 :) ...To zrcátko možná zruším, zkoušela jsem si to zpětně přečíst s myšlenkou na let s drakem a fakt to sedí, až se musím usmívat :).

Janina6
28. 09. 2012
Dát tip
To není špatné, má to spád. Až ke zmínce o zpětném zrcátku, která mě vrátila do šedivé reality, jsem byla přesvědčená, že jde o let na drakovi :-) Výraz "prchlivě" uplývá mi nepřipadá dobře použitý (myslím, žes chtěla vyjádřit prchavost, ne prchlivost - tedy vlastnost, kdy se někdo snadno rozčílí). Na rozdíl od "potomkašibeničníhodítěte" v závěru žádný happyend necítím, naopak. Jo jo, důvěra je pěkná věc.

Musiké
28. 09. 2012
Dát tip
Kdopak ví? třeba to vypráví něčí duše ;)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru