Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nepodporovaný internetový prohlížeč

07. 10. 2010
3
9
2744
Autor
Dero

Když Vám Písmák ukazuje hlášení, že používáte nepodporovaný internetový prohlížeč, znamená to, že se můžete na Písmáku setkat s různými chybami. Řešením je nainstalovat novou verzi vašeho internetového prohlížeče.

Co je to internetový prohlížeč?

Program, který zobrazuje internetové stránky. Je jich více druhů, ačkoli o tom ani nemusíte vědět. Pokud velmi dlouho používáte jeden a ten samý prohlížeč, tak může zastarat a některé stránky se začnou zobrazovat nesprávně.

Nevím, jaký používám prohlížeč.

Používáte prohlížeč "X" ve verzi Y. Když to po vás někdy někdo bude chtít vědět, řekněte mu tohle.

Jaké prohlížeče nejsou podporovány?

  • Internet Explorer ve verzi 6 a nižší
  • Firefox ve verzi 3 a nižší
  • Chrome ve verzi 6 a nižší
  • Safari ve verzi 4 a nižší
  • Opera ve verzi 9.5 a nižší

Jak seženu novější verzi?

Doteď všechno fungovalo, proč to nemůže fungovat dál?

Může to fungovat dál, pokud by Písmák zůstal zakonzervovaný ve stavu, v jakém je, navěky. V současné době je kód Písmáka velmi primitivní, těžko spravovatelný a jeho funkce neodpovídají požadavkům na moderní literární server. Nenáročný uživatel toto nepocítí, věřte mi však, že prostor pro rozvoj Písmáka je v současné situaci minimální.

Rád bych Písmáka v průběhu času modernizoval, samozřejmě s ohledem na jeho tradici i záměry jeho minulých majitelů, a s tím se pojí i nutná aktualizace jeho kódu a s tím i zvýšení minimálních požadavků na technické vybavení vás, uživatelů. Aktualizace vašeho prohlížeče je jediná věc, kterou budete muset udělat. Odměnou vám bude nejen budoucí bohatější a lépe fungující Písmák, ale je velmi pravděpodobné, že se vám budou lépe zobrazovat i ostatní internetové stránky.

Dá se dělat něco jiného, když nechci nebo nemůžu aktualizovat svůj prohlížeč?

Ano, v nastavení "Moje > Nastavení" vyberte v kolonce "Editor děl a komentářů" volbu "Starý editor". Když to nepomůže, tak "Obyčejné textové pole". Editor děl a komentářů je právě ta část, která v současné obě vyžaduje novější prohlížeč. Počítejte však s tím, že pokud máte opravdu starý prohlížeč, je možné, že se vám postupem času pokazí jiná část Písmáka.


9 názorů

kuča
05. 10. 2015
Dát tip

I já mám problémy s vkládáním komentářů pod vlastní díla. Někdy se objeví, někdy ne.


Daniela.H
09. 12. 2013
Dát tip

Nejdou mi vkládat komentáře pod vlastní díla, proč?


Alegna
16. 11. 2012
Dát tip

Prosím, pomůže někdo s vkládáním obrázků do komentáře? Dříve mi autorka vesuvanka vložila obrázek do komentáře pod dílo a teď jí to nejde. Díky


Danny
18. 10. 2012
Dát tip
Aha, ještě jsem dneska pro zajímavost vyzkoušel kombinaci "Debian Squeeze + Opera 12.02 + Moderní editor" a editor funguje. Čili těžko říct, co bylo doma v tom Archu za problém, ale místo pole pro zadání kritiky jsem viděl modrý box (pouze pozadí), do kterého se nedalo nic napsat.

Danny
18. 10. 2012
Dát tip
(mně tedy nejvíce vyhovuje nastavení mít prostý textový box a formátování si dělat HTML kódem, ale přesto mě otázka OS z principu zajímá)

Danny
18. 10. 2012
Dát tip
Závisí použitelnost nového editoru i na operačním systému? Jak jsem Ti tehdy psal, že mi vkládání kritik nefunguje, používal jsem Operu 11.64, která by podle tohoto textu měla být podporována. Ovšem na Arch Linuxu, nikoli na Windows. Funguje to třeba na Macu? Proč vůbec použitý OS hraje roli? Dík.

Bredy
15. 10. 2012
Dát tip

Prosím, udělejte možnost nastavit různé editory pro vkládání děl a komentářů. Současný editor nefunguje v některých prohlížečích na mobilu, například Opera Mobile nebo Opera Mini.

Komentáře a kritiky často vkládám právě z mobila (konečně i díla si čtu na mobilu, takže je to nejrychlejší). Teď musím vždycky nastavit "obyčejné textové okno" abych mohl vkládat komentáře, ale pak to nezapomenout změnit, když vkládám dílo.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru