Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Domov 5.díl

21. 10. 2012
0
0
1229
Autor
katt-chan

Domov pátý díl

 Sasuke zrovna přišel do kuchyně, protože slyšel nějaké zvuky a tak se tam šel podívat, přišel akorát včas, když si chtěl blonďák nandat jídlo. Hned využil příležitosti a chytil ho ze zadu a mrštil s ním do židle. „Tak a teď mi povíš co se to tady děje!“ Rozkřikl se Sasuke, až to muselo být slyšet na zahradě, protože balkónovými dveřmi se přiřítil pes a začal štěkat a vrčet, když si ale všiml, že se nic neděje šel k Narutovi a hlavu mu položil na koleno, aby ho mohl podrbat za uchem. „Hodný Sora, neboj kdyby něco řeknu.“ Pes vyplázl jazyk a zbožně se díval na Naruta, který ho drbal za ušima. „Co tady vlastně chcete, proč jste se vloupal do domu ?“ Obořil se Naruto. Sasuke se chvíli díval na psa a pak na toho kluka než se vzpamatoval. „Já jsem tady doma, ale nevím co tady děláš ty?“ odpověděl Narutovi otázkou. Oba se zhluboka nadechli a pak polkli než se pustili do odpovědí. Při vší smůle začali povídat oba ve stejnou chvíli a tak Sasuke nechal mluvit Naruta, aby se vůbec něco dozvěděl a pochopil co se dělo než se vrátil domů, kde je všechno naruby. Naruto mluvil dlouho, protože Sasukemu vyprávěl celý příběh od dob co byl v dětském domově a ukončil to tím, že chce jít do nemocnice za strýčkem Kakashim, ale nemůže, protože ho všude hledají, když utekl z dětského domova a tak radši odešel do lesa, kde by po něm nikdo nepátral, protože jen on znal místo, kde se nachází polorozpadlá chatka.

Když Naruto dovyprávěl Sasuke se díval někam do zdi a bylo vidět, že je duchem nepřítomný. Naruto už začínal v tom tichu  slyšet bít svoje srdce a nevěděl jak dlouho ještě vydrží mlčet. Pes se mezitím vzdálil zpátky na zahradu, kde vyváděl s hračkami jako malé štěně, Naruto se díval jak si hraje a ani nepostřehl, že se Sasuke už vzpamatoval ze šoku.

Díval se na Narutův připitomělí výraz, když pozoroval jak venku pes dovádí a v mozku mu šrotovali informace, které se o tomhle chlapci dozvěděl. Vlastně se ani strýci nedivil, že ho adoptoval, protože patřil do rodiny stejně jako on, i když to měl lehčí vychovával ho Kakashi, když přišel o rodiče, ale Naruto se musel se vším vypořádat sám. Poklepal Naruta na rameni a ten se k němu otočil a tentokrát mluvil Sasuke, nebylo to sice tak dlouhé, ale stejně vyčerpávající, když se dozvěděl, že také ztratil rodiče. Oba se měřili pohledem a jeden u druhého měli respekt a poznání z jejich bolesti, nakonec na sebe jen kývli jakoby zpečetili mezi sebou mír.  Sasuke se zvedl ze židle a šel zavolat do domova, aby je ujistil, že Naruto je celou dobu doma a má někoho kdo se o něj postará dokud se strýc neuzdraví a zeptal se jestli mohou jít do nemocnice. Opatrovnice byla nejdřív nabroušená, protože nevolali hned, ale Sasuke se nedal a spíš vynadal on jí, takže vybojoval jak návštěvu v nemocnici tak dočasnou péči o bratránka, i když se přijedou podívat z úřadů jestli zvládají domácnost a Naruto školu.

Hned jak Sasuke položil telefon, všechno svému novému bratranci vysvětlil a poslal ho do pokoje, aby se mohl převléknout, než se společně vydají na návštěvu ke strýčkovi Kakashimu.

Naruto seběhl dolů a měl na sobě pestrobarevné oblečení za které by se nestyděl ani papoušek, doslova hrál všemi barvami. Sasuke nad tím zakroutil jen hlavou a posunkem ruky mu naznačil, aby se ještě najedl rámenu, než se vydají na cestu. Naruto všechno během chvilky snědl a pohladil si dobře nacpané břicho.  Konečně si každý vzal bundu z věšáku a obuli  si boty do nepohody a vydali se směrem do nemocnice. Sasuke neznal cestu, takže ho musel Naruto navigovat přes celé město, aby se mu někde neztratil. Sasuke se pořád ptal, kdy dorazí na místo a tak, když se zeptal Naruta už po třetí provedl ho přes rozsáhlí park, který měl další východ přímo před nemocnicí kam měli namířeno. Vešli dovnitř a ani se neptali kam mají jít, protože Naruto si to od poslední návštěvy strýčka pamatoval. Nastoupili do žlutého výtahu a zmáčkli patro číslo čtyři. Výtah se otevřel a před nimi se objevila dlouhá chodba, která snad neměla konec.

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru