Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Domov 6.díl

22. 10. 2012
0
0
1283
Autor
katt-chan

Domov šestý díl

Naruto se Sasukem v patách vyšli z výtahu, který se rovnou zavřel a odjel o patro výš, kde nabral další návštěvníky nebo pacienty. Snažili se jít potichu, aby nenarušili klid, který se linul po chodbě, ale moc se jim to nedařilo, protože Sasukemu na hladké podlaze vrzaly podrážky u bot. Naruto se jen ohlédl co je to za hrozný zvuk a  Sasuke na to jen pokrčil rameny a podíval se na něj provinilým pohledem. Naruto se chtěl dát do smíchu,  když viděl jak se tváří, ale naštěstí si včas uvědomil kde zrovna teď jsou. Musel semknout rty, aby se nerozřechtal na celou nemocnici. Nakonec se začal tvářit jako vycházející sluníčko na poušti, které ihned každého sežehne a nakazí dobrou náladou. Konečně se trochu uklidnil a šel jako první rozlehlou chodbou a přitom se díval na štítky u všech dveří do pokojů, aby našel ten správný. Naštěstí se z jednoho pokoje vypotácela na chodbu sestřička a tak se mohli zeptat na číslo pokoje. Sestřička se na ně mile usmála a nasměrovala je nejdřív k ošetřujícímu lékaři, protože nevěděla jestli mohou k pacientovi návštěvy. Ještě než mohli jít dál tak si sestřička odtáhla Sasukeho stranou a něco mu  pošeptala. Tentokrát dostal totální výtlem  Sasuke, který jí pošeptal odpověď a ta se s pochichtávajícím obličejem vzdálila do sesterny. Naruto se hned zakabonil, když viděl, že si něco šuškají za jeho zády a taky se hned drze zeptal. „Co ti chtěla bratránku?“

Sasuke se ještě chvíli smál, protože Naruto vypadal jako nakopnutý pes, který stojí za dveřma a nikdo ho nechce pustit dovnitř. Trochu se uklidnil a ještě s trochou smíchu mu odpověděl. „Ptala se mě jestli seš v pořádku, protože si myslela, že máš úpal ze sluníčka!“ Sasuke se neudržel a znovu se rozesmál na celé kolo a Naruto se k němu přidal. Hned vedle nich se  otevřeli dveře číslo čtyři a na chodbu vylezl starší pán s rukou na puse, který je vyzíval, aby se utišili a hned zase zalezl do pokoje. To je konečně trochu nakoplo a přestali se smát jako hyeny.  Pokračovali dlouhou chodbou, až ke dveřím na kterých bylo napsáno Ošetřující Lékař, tam se zastavili a Naruto zaklepal na dveře, hned se ozvalo, že mohou vstoupit. Za stolem seděl doktor v bílém plášti a zrovna si zapisoval něco do karty nějakého pacienta a až pak vzhlédl, kdo vešel do ordinace. Prohlédl si oba příchozí a nabídl jim židle, aby se mohli posadit. Oba se na sebe podívali a ze slušnosti si sedli. „Tak na koho se jdete zeptat pánové?“ Sasuke se hned ujal slova. „Chceme se zeptat na Hatake Kakashiho je to náš strýček, jak se mu daří ?“ Vychrlil ze sebe a najednou bylo vidět v jeho výrazu, že má o strýčka víc starostí, než dával najevo. Doktor se přehraboval dlouhou dobu v kartotéce než našel obsáhlou složku se jménem jejich strýce. Doktor si sedl zpátky do křesla a nasadil si na nos brýle. Hned jak se podíval do desek nasadil lítostivý kukuč a nejdřív si pročetl změny v pacientově denním hlášení. Ještě si odkašlal než řekl chlapcům stav jejich příbuzného.

„Abych pravdu  řekl jeho stav je stále kritický, i když se mu většina zlomenin pomalu napravuje a srůstá nechce se probudit, problém nebude ve zdravotním stavu, ale v jeho hlavě, zřejmě se mu udělal v mozku otok a ten tlačí na určité vjemy a nedovolují mu vrátit se do života.“ Ukončil doktor  zdlouhavý proslov a zaklapl desky, které odnesl zpátky do kartotéky.

Naruto se vzpamatoval jako první a dodal. „Takže nic nového, ještě se chci zeptat jestli k němu na chvíli můžeme?“ Doktor jen zavrtěl hlavou v odmítavém gestu. „Zrovna probíhají vyšetření a odvezli ho na rentgen, jestli nenastali nějaké změny v jeho zdravotním stavu, ale pořád je v komatu.“ Sasuke civěl absolutně do prázdna a nevnímal nic okolo sebe, protože v hlavě dokola slyšel stav  Kakashiho a nechtěl se smířit s tím, že by přišel o jediného příbuzného, který mu zbyl. „Sasuke co je s tebou, seš v pořádku, no tak prober se!“ Řval mu do ucha Naruto, ale ten vůbec nereagoval, po chvíli slyšel hodně z dálky, že ho někdo volá a tak konečně procit z myšlenek.  Konečně stočil pohled na Naruta a ten se zděsil, protože Sasuke úplně zbělal a vypadal skoro jako živá mrtvola. Doktor rychle vstal a změřil mu puls a nakonec se rozhodl vpíchnout mu injekci s uklidňujícím sérem. Během pár minut Sasuke usnul a tak ho nechali převést na erární lůžko, kde se mohl v klidu prospat. Naruto si všiml, že když se viděli poprvé působil na něj docela dost ztrhaně a utahaně.

Lehl si na druhé lůžko a jedním okem hlídal Sasukeho spánek


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru