Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Večer nekonvenční a experimentální literatury

02. 11. 2012
0
6
1445
Autor
torpedo

16. listopadu se na brněnské Skleněné Louce uskuteční autorské čtení, kterého tématem bude především textový experiment. To, jak se do literatury - přednostně poezie - promítá duchampovský ready-made, konceptualismus, nebo jak vypadá používání nových technologií při jejím vytváření a prezentaci, Vám předvedou čtyři aktuální autoři, kteří podle mého názoru patří v našem regionu mezi ty nejzajímavější.

Jaromír Typlt (CZ) - kdysi enfant terrible české poezie, aut
or manifestů a zapálený diskutér ze stránek literárních časopisů. V současné době se věnuje různým uměleckým kolaboracím (divadelní představení "Kurt Schwitters - Ursonate" s Pavlem Novotným, elektronické Škrábanice s Michalem Ratajem), kurátorství, ediční práci. Na čtení v Brně se představí s projektem, který prezentoval mimo jiné i na nedávném festivalu TARP ve Vilniusu (http://www.czechlit.cz/aktuality/typlt-vilnius/ )

Ondřej Zajac (CZ) - redaktor časopisu Psí Víno, mimo jiné oceňovaný překladatel bulharské, srbské a chorvatské prózy a poezie. Bude číst především ze své debutové sbírky "Kafegrafie: příručka pro milovníky kávy", která je zajímavým průnikem konceptuální a angažované poezie. (Http://kloaka.membrana.sk/2012/03/prirucka-pre-milovnikov-kavy-vojen-a-prirodnych-katastrof/ )

Zuzana Husárová (SK) – odborně se zabývá interdisciplinární literární teorií, učí na bratislavské Univerzitě Komenského a Masarykově Univerzitě v Brně, v rámci Fulbrightova stipendia působila i na MIT. Věnuje se tvorbě kódové, elektronické, vizuální i zvukové poezie. Své básně publikovala v různých evropských, amerických a dokonce i jednom korejském magazínu. Spolu s Ľubomírem Panákem představí projekt interaktivní elektronické poezie a soundpoetry. Zakoupit si budete moct i její sbírku "liminal" (Http://zuz.husarova.net/bio )

Michal Rehúš (SK) - Pavol Habera slovenské literární kritiky, porotce soutěží Básně 2012 Assecco Solutions a Anasoft Litera, redaktor magazínu nekonvenční tvorby kloaka (http://kloaka.membrana.sk/ ). Je autorem sbírky experimentální poezie "Program dekomunikácie", publikoval v mnoha literárních časopisech v Čechách i na Slovensku a jeho básně byly přeloženy do maďarštiny a angličtiny. Působí jako výzkumný pracovník na Pedagogické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě. (http://rehus.blogspot.cz/ )
 
 
http://www.facebook.com/events/547304491951357/?ref=ts&fref=ts

6 názorů

torpedo
15. 11. 2012
Dát tip

už zajtra!


torpedo
05. 11. 2012
Dát tip

ursonatu pravdepodobne (urcite) robit nebude, snad ale pripravi nieco podobne zaujimave


torpedo
05. 11. 2012
Dát tip

ursonatu pravdepodobne (urcite) robit nebude, snad ale pripravi nieco podobne zaujimave


papouch
05. 11. 2012
Dát tip

Schwittersovu Ursonate s Typltem jsem viděl, nezapomenutelná úúžasná věc


unisex
03. 11. 2012
Dát tip

 Pako Habera slovenské literární kritiky :-D


vk
02. 11. 2012
Dát tip

 Pavol Habera slovenské literární kritiky :-D


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru