Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Domov 9.díl

03. 11. 2012
0
0
1191
Autor
katt-chan

Domov 9.díl

 

„Co to …. nechte mě!“ Stačil jen vyštěknou než ho někdo zatáhl do tmavé uličky za páchnoucí kontejner. Vůbec si nevšiml, že se tady někdo skrýval a vyčkával, na příhodnou oběť. Naruto sebou házel a snažil se vyprostit z pevného sevření, ale nepovedlo se mu to a tak se alespoň ohnal pěstí. Postava, která ho držela se mírně zapotácela jak schytala ránu pěstí přímo do nosu, ale stisk se neuvolnil spíš naopak, chytl Naruta jako do svěráku a ten měl problém se dokonce i trochu nadechnout. Začínal lapat po dechu, jak se mu nedostával kyslík a viděl mžitky před očima a ztrácel vládu nad tělem. Už si myslel, že je s ním konec, když se najednou cítil volný a pořádně se mohl nadechnout. „Naruto si v pořádku? Řekni něco?“ Dělal si Sasuke starosti, jestli se Narutovi nic nestalo.

Hned jak Sasuke zahlédl postavu, která svírá Naruta pod krkem okamžitě se rozeběhl do temné uličky. Opatrně nahlédl za roh, ale nikde nikoho neviděl, ani Naruta jen oprýskaný kontejner, z kterého se linul puch hniloby. Najednou uslyšel dusivý zvuk zachroptění a to ho přimělo podívat se za kontejner. Hned jak uviděl, že Naruto je na pokraji svých sil zasáhl útočníka přímo do hlavy a ten se po tupém nárazu o plechový kontejner svezl k zemi a zůstal ležet v bezvědomí. Přiklekl si k Narutovi a snažil se ho přimět k vědomí. Rychle mu podepřel hlavu a druhou rukou vytáhl mobil z kapsy a zavolal nejdřív záchranku a pak i policii. Hrozně se bál o Naruta a tak každou chvíli vyhlížel s uličky, jestli nezahlédne přibližující se záchranku. Naruto se během chvilky vzpamatoval a posadil se do kouta kde se opřel o zeď.

První přijela městská policie a vyptávala se Sasukeho na podrobnosti, co se vlastně událo a nakonec se domluvili, že mají oba dva přijít druhý den sepsat prohlášení a žalobu na tohoto výtržníka a taky  pokus o napadení a ublížení na zdraví. Policista zvedl probírajícího se muže ze země a nasadil mu pouta. Během toho mu předčítal jeho práva a pak ho strčil do auta a zabouchl dveře. Ještě se rozloučil s Narutem a Sasukem, zapnuli houkačku a uháněli městem k dalšímu případu. Hned po nich se konečně objevila sanita a z ní vyskočil doktor, s kterým se setkali v nemocnici a hned se vyptával co se tady událo. Vše sepsal do protokolu pro policii a prohlédl Naruta, jestli neutrpěl nějaká jiná zranění, ale zdál se být v pořádku a tak je nechal jít s tím, aby se co nejdříve stavili  v nemocnici na rentgenu. Přislíbili mu, že se určitě zastaví druhý den. Naruto se pomalu napřímil a chtěl se vydat domů, ale moc mu to nešlo, protože se chvěl po celém těle a nohy ho sotva nesli.

Sasuke ho přidržel a takto se pomaloučku vraceli k baru, kde už na ně čekal objednaný taxík. Cesta trvala asi dvacet minut a ocitli se před svým domem, kde už netrpělivě za brankou přecházel vlčák Sora. Nakonec uraženě odběhl do své boudy, aby věděli, že byl celou dobu doma sám. Sasuke otevřel branku a pomohl Narutovi do domu, kde ho opřel o zeď, aby mohl zavřít dveře a zamknout. Pak Naruta znovu podepřel a dovedl ho po schodišti nahoru do teď, už jeho bývalého pokoje, ještě přes něj přehodil peřinu a když odcházel na chodbu ohlédl se a chtěl se zeptat jestli něco nepotřebuje, ale Naruto, už nevěděl o světě, protože hned jak se dotkl hlavou polštáře usnul. Sasukemu se na tváři rozlil spokojený úsměv, když viděl Naruta spát, připadal mu jako andělíček, ale přitom už tušil co je to za čertovisko. Přivřel dveře  a sám si šel lehnou naproti do pokoje pro hosty, nechtěl totiž zabrat Kakashiho postel, jistě jí bude ještě potřebovat. Namířil si to přímo do postele a jak byl unavený  ani se nepřevlékl a hned usnul.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru