Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kolem půlnoci

03. 11. 2012
6
8
1936
Autor
Benetka

DATE: 10/18/2005 06:50:24 PM

Motto: Nepláču,svět mě nezměnil já už se takhle narodil... Prolog: Tak už jsi za mořem kde podivná je zem tam lásku neznají jenom si chrochtají a chlubí penězy i zlatými řetězy co každý může mít prý jenom,jenom chtít... A já tu na břehu vzpomínám na něhu co chtěl Ti dát vždyť Tě mám rád však zatím na pláži jen vlny doráží na smutnou duši co mi tak sluší? Bázeň: Neznám Tě už sto let tak jak to může bolet to nemohu pochopit snad jen bohem být je darem zapomění a člověk do zemdlení odpověď chce znát (z Tvého prsu sát...) A jsem tam kde jsem byl když jsem Tě opustil nebo to bylo-je opačně? opět se ptám zbytečně sám si dávám mat ve hře co nechci hrát jenže nikdo se mne neptá (což mi lepku leptá...) Báseň je jako had nelze na nic spoléhat jak se tak vlní v kopcích a ztrácí ve Tvých bocích nebo ještě kousek níže kde muž pozbývá tíže na křídlech rozkoše (házím city do koše...) Nikdo nikdy neuvěří ani klika u Tvých dveří že nevím jak dál... možná kdybych zaklepal? jenže to je marná věc Ty máš byznys zlatou klec když ptáčka-znáš to sama (a já už jsem za horama...) Kdo nabídne řešení domu věčně v lešení? změnit panel na hrad -to je teda nápad! bez kouzel to možné není jako s Tebou rozloučení snad se najde čaroděj (zažene mou beznaděj?) Epilog: Co po nás žádá tento svět? být studený jako led! Všechny květiny pošlapat obloze břicho rozpárat a stále se za něčím hnát neumět říct:MÁM TĚ RÁD! zbývá dodat něco snad? ne,jen zavřít oči,spát...

8 názorů

Benetka
20. 05. 2020
Dát tip

AFRODITO: Dá se říci,že to byly i mé začátky... :P  I když já vlastně začínám stále... :D Prvně zveřejněna na jiném webu v r. 2005 ale myslim,že je ještě mnohem starší... :)


AFRODITA
20. 05. 2020
Dát tip

ta je taky dobrá, některými obraty mi připomíná mé začátky***


verulinda
08. 03. 2013
Dát tip

cituji: nebo ještě kousek nížekde muž pozbývá tížena křídlech rozkoše..

pěkné ... a někdy si poplačte, t.


Fajné. Tip*


Alegna
09. 11. 2012
Dát tip

Svět se asi nezmění, ale my bychom měli


Annabella
07. 11. 2012
Dát tip

Věčný rozpor světa a citu? Blbina. Když nebudš umět říct "Mám tě rád", ukamenujou tě, protože jsi divný, jiný. Když to řekneš, nejsi vhod. Jak tedy upozornit svět, že ty slova znáš aniž bys je řek?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru