Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dokonalý uchádzač

Výběr: Print, a2a2a, Jinovata, Eli.Benett
15. 11. 2012
10
14
4214
Autor
vk


14 názorů

pre mna rezonujuca tema, tato industrialna psychologia a HR, ale pouzitie tag cloudu pomerne prvoplanove, koncept by si ziadal nejake rozvinutie, dalsi kontext, toto som uz vela krat videl


Jinovata
24. 12. 2012
Dát tip

Já nemám problém dát výběr něčemu, co je podle mne sporné. Výběr u mne není ocenění, ale prostě jen způsob, jak na dílo navést pozornost. Co se vtipu týče, měl jsem namyslí spíše důvtipnost. Tak či onak, autor evidentně pracuje se záměrnou nápodobou, neobjevuje ameriku.


Max Hutar
24. 12. 2012
Dát tip

Jinovata: Vidíš, ty sám jsi k dílu poměrně kritický (tedy na to, žes mu dal výběr). :-P

Nesouhlasím s tím, že to je parodie: Parodie musí být vtipná. Ale tohle dílo se o vtip ani nesnaží, možná okrajově (přesně jak jsi ty říkal: "pracovat je větší než dobro"). Na vtipu přeci musí být cosi pře-kvapujícího, šokujícího, co bychom nečekali. Pokud v parodii chybí vtip, zvrhává se v moralismus, hystericky zdvižený prst.

My jsme sice v bývalých zemích Československa naštěstí už pochopili, že všechny moralismy jsou směšné, ale zároveň jsme trochu ztratili rozdíl mezi vtipným a směšným - právě proto, že směšným věcem nešlo nic jiného než se zasmát. Nebo to je alespoň, jak já si vysvětluju, proč to lidem připadá vtipné, i když to vůbec vtipné není.


Jinovata
24. 12. 2012
Dát tip

mimoň: Svůj výběr jsem myslím dostatečně okomentoval. K tomu tvému jen bych řekl, že tento text právě na tyto komerční útvary vědomě naráží, paroduje je. Jen škoda že to není provedeno také interaktivně, jak to bývá na webech, tedy animovaně.


Max Hutar
24. 12. 2012
Dát tip

No, podobné mapy sestavené ze slov různých velikostí rozhodně nejsou nic nového. Byznys podobných zobrazení používá už dávno, a to jak pro Innner, tak pro Public Relations. Nebo média.

Forma už tu byla, a vlastně už i obsah: Kdyby tento model byl použit např. na milostnou lyriku (Dopis passéistického pána mladé krasavici 2012?), tak bych se jako čtenář dopracoval k něčemu svěžímu, ale tady jde zase jen o prostředí práce. A s velikostmi jednotlivých slov, které nepřekvapí. Je to jen nastavené zrcadlo, které v nás maximálně probudí stud, co že jsme to za společnost. Žel, to je mi u umění trochu málo.

Kdybych šel na jinou stránku než na písmák, vyplázla by toto na mě reklama. Opravdu netuším, co mimořádného v tom redakce vidí.


Jinovata
20. 12. 2012
Dát tip

No je to vymakané a přesto, že to mohl udělat kde kdo a použil by mžoná i podobné slova, páč je to prvoplánový, tak se mi to líbí a kochám se tím, jak je pracovat větší než dobro a podobně.


a2a2a
21. 11. 2012
Dát tip

cítím se experimenty v poezii až přespříliš často unavený, neboť mi poezii jako něco, co příjemně či i bolestně rozladí mou duši, nepřipomíná.

Ale tady mne zaujal jak grafický nápad tak obsah a hlavně to téměř rezignované zvolání - "proboha, kam se to pořád ženeme"


Agibail
16. 11. 2012
Dát tip

:-)


médea
16. 11. 2012
Dát tip

ha!*


Print
16. 11. 2012
Dát tip

Ach, ty lidské zdroje...

Unikátní, vymazlené:-)


Abulia
16. 11. 2012
Dát tip

dokonalý uchádzač, nikdy.!


jo, to si zkopíruju do životopisu :o)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru