Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Domov 19.díl

24. 01. 2013
0
0
1049
Autor
katt-chan

 

Domov

19.díl

Sasuke propaloval dveře pohledem a nejvíc toho kdo za nimi stál. Jakási stará  ženská s odboru péče o mladistvé přišla zkontrolovat jestli je vše v pořádku. Naruto se v kuchyni pochichtával, protože si už myslel, že Sasuke bude vrčet jako vzteklí pes, ale hned jak vešel do kuchyně spadla mu čelist. Přivedl sebou nějakou starou babu co vypadala jak seschlá švestka a rozhlížela se na všechny strany. „Dobrý večer přišla jsem zkontrolovat Naruta, potřebuji vidět jeho pokoj a známky ze školy, dál jestli si dělá domácí úkoly a samozřejmě vaši domácnost.“ Odfrkla si a přejela prstem po komodě jestli na ní není prach. Naštěstí jí dnes stihl Naruto utřít a tak se Sasukemu docela ulevilo, když stihli ten bordel co tady dneska vládl uklidit včas. Dokonce byla tak drzá a vlezla jim i do ledničky pak se otočila a dodala. „ To víte musím vidět jestli ho dobře krmíte a ještě jsem se chtěla zeptat má teplou stravu?“ Sasuke měl s té ženské kopřivku a nejraději by jí vykopnul z domu, ale to si nemohl dovolit. „Má teplý oběd a večeři, umím vařit takže to není problém.“ Úřednice se zostra podívala na Naruta a pak sjela pohledem na Sasukeho, jako by to byl odpad. Co si ta babizna dovoluje, pomysleli si oba najednou, rozhodně jim to bylo nepříjemné. Doslova jim prolezla celý dům a ještě si nechala uvařit kávu a snědla jím všechny zákusky, které si chtěli dát po večeří, ale jak bylo vidět měli smůlu. Nakonec se baba odkutálela ke dveřím a něco naškrábala do desek s větou. „Vše je v pořádku a brzo se na vás zase někdo příjde podívat.“ Sasuke za ní zabouchl dveře a teprve pak se mu pořádně ulevilo.   

 

Oba si rozdělili práci v domě a starali se jeden o druhého a každý den chodili za Kakashim do nemocnice, který byl stále v komatu a nechtěl se probudit. Zlomeniny a pohmožděniny se mu už stačili za tu dlouhou dobu uzdravit, ale jeho podvědomí nereagovalo. Uběhlo několik dalších týdnů a doktoři už se obávali nejhoršího. Sasuke a Naruto se dost skamarádili, ale hlavně se báli, aby zase nezůstali sami, protože Narutovi bylo teprve nedávno patnáct let, byl ještě pořád pod kontrolou sociálních pracovnic, které jim nedali pokoj. Kdykoliv se rozhodli jít někam ven a nebo zrovna neuklízet a pár minut si odpočinou, už vyzváněl zvonek u dveří a nahrnula se jim tam kontrola. Už jednou dostali od nějaké babizny napomenutí a pokud se to bude ještě opakovat tak se Naruto bude muset vrátit do domova. Radši zůstávali mimo školy a nemocnice kam chodili za Kakashim doma, aby neměli zbytečné nepříjemnosti.

„Naruto běž otevřít já jsem ve sprše.“ Sasuke už byl s těch neustálých kontrol  na mrtvici a každou opatrovnici a nebo sociální pracovnici vyprovázel ze dveří s ledovým pohledem.

Tentokrát se s žádnou nechtěl setkat a proto se sprchoval delší dobu než měl v plánu.

Konečně vylezl ze sprchy a naházel na sebe pyžamo a župan, protože se chystal, už akorát k televizi a pak do postele, ale ke vší smůle na to kolik bylo hodin seděla stará baba na jeho oblíbeném křesle a cpala do sebe cukroví a kávu. Naruto seděl na gauči a koukal se na televizi, ale po očku sledoval dveře do kuchyně jestli už se Sasuke neobjeví , protože chtěla vidět je oba. Hlavně, že jim snědla všechny zákusky, které přinesl Naruto, když byl na nákupu ve městě. Všude se rozhlížela a dokonce zkoumala jestli mají utřený prach a umyté nádobí, naštěstí už byli zvyklí a vždycky, když dojedli se Naruto zvedl a šel všechno uklidit a omýt nádobí. Sasuke hrozně nerad uklízel, ale snažil se alespoň trochu pomoct, takže vždycky utíral nádobí a dával ho do skříněk, ale na druhou stranu ho bavilo vařit pro ně jídlo, v tom se Naruto vůbec nevyznal a tak byl rád, že aspoň v něčem doma pomáhá mimo nakupování.

Jednou se vraceli celý skleslí z nemocnice, protože je doktor upozornil na možná rizika pokud se Kakashi co nejdřív neprobere.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru