Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

G - Jdi už

23. 03. 2013
5
5
1020
Autor
VH64

Jdi už

 

G chodí dvakrát týdně brzy ráno, ještě před prací, zaplavat si do bazénu. Je to takový trochu morbidní zvyk, ale ona je odpovědná a cílevědomá, tak chodí.

Někdy jsem chodil s ní, dokonce jsme se stali účastníky historicky prvního experimentálního nahatování, od kterého si v Městečku slibovali zvýšení návštěvnosti. Celkem přišlo šest lidí, jediná osoba, která dovnitř prošla dámskými šatnami, byla G. Vlezla do první dráhy, odplavala si svojí porci a zase zmizela. Počítám, že nikdo z těch zbývajících čtyř si ani nevšiml, že jí oproti nim něco chybělo. A že by přebývalo, to u ní nepřipadá v úvahu.

O události vyšel v „Místním deníku“ malý článeček a o pár dní později jsem ve sprchách bazénu vyslechl rozhovor několika pánů, kteří barvitě rozebírali, co asi všechno muselo s těma pěti chlapama dělat, mít ve vodě u sebe nahatou ženskou. Nechal jsem je jejich představám a ani jsem se nepokusil jim vysvětlit, že u té konkrétní dámy s nějakým davovým nebo třeba i jen skupinovým rozrušením vyvolaným její obnaženou přítomností nelze moc počítat. I když...

Jak už jsem řekl, občas jsem se ke G ráno přidal. Nikdy se mi moc nechtělo, naučil jsem se sice vstávat s ní na její odchod do práce, ale ještě o hodinu a půl dřív a bez snídaně?! Holý nerozum. Navíc jsem si dovedl snadno představit zajímavější využití toho času, když už byla vzhůru. Ale občas jsem v sobě přeci jen našel dost odhodlání a to jsem pak zůstával plavat o trochu déle. Do práce jsem nemusel a nemám své sportovní výkony tak systematicky koncentrované jako G, takže ona odcházela a já zůstával. Někdy jsme si jen mávli, jindy jsme se loučili zodpovědněji a jednou jsem se nějak zasekl po líbnutí, chtěl jsem ještě něco říct a nevěděl jsem honem co, abych nezněl blbě. Hlavně sobě, nemám takové ty patetické citové projevy moc rád, až se G usmála a řekla – „Di už, nebo to na tobě bude vidět.“

 


5 názorů

VH64
27. 03. 2013
Dát tip

Omlouvám se, nějak teď nestíhám...

Děkuji všem!

Zordon

Oni všichni, které znám a chodí ráno plavat (kromě mne, já byl jen za přívěšek), jsou zaťatí sportovci. Taková ta kombinace ambicí a nedostatku jiné životní náplně. Ti si na sebe vymyslí i horší věci.

Květoň

Ovšem, jak říká klasik (nevím už který), voda je i v rumu!

Alegna

Blbý ale je, když se potkají ten, co nemusí vyšponované citové výlevy, s tím, co nic "slabšího" nedokáže identifikovat...


Alegna
22. 03. 2013
Dát tip

taky nemám ráda patetické řeči*


Nemám rád vodu v jakémkoli skupenství a k plavání po ránu by mě nepřiměl ani bazén plný nahatých slečen. Ovšem proti gustu... Každý máme svoje úchylky, že. ((-:


Zordon
22. 03. 2013
Dát tip

Motivaci k ranímu plavání lakonicky vyjádřil jeden můj známý větou: "Ty když si jdeš v pondělí ráno na šestou zaplavata aspoň víš, že už tě celý týden nepotká nic horšího."


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru